Bruke Mail-forbindelsesdoktor

Mail-forbindelsesdoktor kan hjelpe deg å forklare hvorfor Mail-appen ikke sender eller mottar e-post på Macen.

Hvis du ikke kan sende eller motta e-post på Macen, kan du bruke Mail-forbindelsesdoktor for å lære mer om problemet. Mail-forbindelsesdoktor sjekker statusen for Internett-tilkoblingen og alle e-postkontoene dine.

Åpne Mail-programmet, og velg deretter Vindu > Forbindelsesoversikt fra menylinjen.

Vinduet til Mail-forbindelsesdoktor

Hvis du er tilkoblet til Internett, men Mail-forbindelsesdoktor viser en rød prikk ved siden av én eller flere av kontoene dine, ser du i Detaljer-kolonner etter mer informasjon om problemet.

Hvis Mail ikke kan logge på kontoen

Hvis Detaljer-kolonnen i Mail-forbindelsesdoktor viser at Mail ikke klarte å logge på kontoen din:

• E-postleverandøren din kan ha et avbrudd i tjenesten. Ta kontakt med dem eller sjekk statusnettsiden deres for å kontrollere at e-posttjenesten er i orden.
  • Det kan hende at passordet til e-postkontoen mangler, eller at det ikke lenger er gyldig.

Hvis Mail ikke kan koble til tjeneren

Hvis Detaljer-kolonnen i Mail-forbindelsesdoktor viser at Mail ikke klarte å koble til tjeneren:

• Innstillingene for e-postkontoen kan være feil. Kontroller Mail-valgene for å sjekke at innstillingene for e-postkontoer er oppdaterte. Du kan bruke verktøyet Sjekke innstillinger for Mail til å sjekke innstillingene for mange e-postleverandører, eller få dem fra e-postleverandøren din
  • En nettverksbrannmur kan blokkere forbindelsen til e-posttjenesten din. Dette kan skje etter at du har installert brannmurprogramvare fra en tredjepart, eller når du er på et annet nettverk som ikke tillater de nødvendige e-posttilkoblingene. Hvis du forsøker å koble til fra et bedriftsnettverk, kan du be bedriftens IT-avdeling om hjelp. Hvis du forsøker å koble til fra et annet sted, som en kaffebar eller Internett-kafé, kan du spørre betjeningen der.

Hvis du trenger flere detaljer

Hvis du trenger mer informasjon om problemet:

• Klikk på knappen Vis detaljer for å åpne en skuff som viser basiskommunikasjon mellom Mail-appen og e-posttjenesten. Hvis skuffen er tom, klikker du på Kontroller på nytt for å sjekke en gang til. Du kan kopiere data fra denne skuffen og lime den inn i en annen app for å se dem bedre. Meldinger som inneholder ordet «VARSEL» kommer direkte fra e-postleverandøren.
  • Merk av i avkrysningsboksen Loggfør tilkoblingsaktivitet for å få Mail til å generere detaljerte logger for kommunikasjonen med e-posttjenesten. Klikk på Vis logger for å se logger. Fjern avmerkingen for Loggfør tilkoblingsaktivitet for å stoppe loggføring.