Hvis du ikke kan foreta en FaceTime-samtale på iPhone, iPad eller iPod touch

Du trenger mobilnett eller en Wi-Fi-tilkobling for å bruke FaceTime på iPhone, iPad eller iPod touch. Via Wi-Fi krever FaceTime en bredbåndsforbindelse.

Du kan oppleve problemer ved bruk av FaceTime som følge av disse årsakene:

• FaceTime og FaceTime-lydanrop er kanskje ikke tilgjengelig i alle land og regioner eller fra alle operatører
  • FaceTime er ikke tilgjengelig eller vises kanskje ikke på enheter som er kjøpt i Saudi-Arabia, Pakistan og De forente arabiske emirater, inkludert Dubai. Men med iOS 11.3 eller nyere får du FaceTime på iPhone, iPad og iPod touch i Saudi-Arabia.
  • Viderekobling er ikke tilgjengelig med FaceTime.
  • Hvis du prøver å bytte fra en FaceTime-samtale til en telefonsamtale eller en FaceTime-lydsamtale.

Hvis du ikke kan foreta eller motta FaceTime-samtaler

Hvis ingen av årsakene ovenfor gjelder deg, og du likevel ikke kan foreta eller motta FaceTime-samtaler, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Sørg for at enheten har en Wi-Fi-forbindelse til Internett eller en mobildataforbindelse.
    Finn ut mer om hva som begrenser Internett-tilgangen hvis du bruker en ruter, brannmur eller sikkerhetsprogramvare.
  2. Hvis du prøver å bruke FaceTime via mobilnett, må du sørge for at du har slått på Bruk mobildata for FaceTime. Gå til Innstillinger og trykk på Mobilnett eller Mobildata, og slå deretter på FaceTime. Hvis du bruker iPad, ser du kanskje Innstillinger > Mobildata.
  3. Gå til Innstillinger > FaceTime og sørg for at FaceTime er slått på.
    • Hvis du ser «Venter på aktivering», slår du FaceTime av og deretter på igjen. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan aktivere FaceTime.
    • Hvis du ikke finner FaceTime-innstillingen, kontrollerer du at Kamera og FaceTime ikke er av i Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvern > Tillatte apper.
    • Påse at du har riktig telefonnummer eller e-postadresse.
  4. Gå til Innstillinger > Generelt > Dato og tid, og slå på Still inn automatisk.
  5. Omstart enheten.
  6. Oppdater enheten til den nyeste versjonen av iOS.

Hvis du har problemer med tilkobling eller lydkvalitet med FaceTime

Hvis mobildataforbindelsen eller Wi-Fi-nettverket er langsom, eller hvis andre brukere strømmer lyd eller video på samme Wi-Fi-nettverk, kan du ha disse problemene:

• Tilkoblingsvarsler eller ikke i stand til å koble til
  • Hakkete videosamtaler
  • Svart skjerm
  • Avbrutte samtaler

Sørg for at både du og personen du ringer til, bruker en rask Wi-Fi- eller mobildataforbindelse. Hvis du bruker Wi-Fi, krever FaceTime en bredbåndsforbindelse.