Bruke Keynote-presentasjoner i iBooks Author

Du kan bruke en Keynote-presentasjon i iBooks Author, inkludert støttede overganger og bygg.

Hvis du allerede har laget en presentasjon med Keynote, kan du dra og slippe filen i en Keynote-widget i iBooks Author.

Hvis du skal legge til en Keynote-fil som er laget i Keynote 6.0 eller nyere, må du ha den nyeste versjonen av Keynote installert på Mac-maskinen.

Overganger og bygg

Keynote 6.0 og nyere

Når du importerer en Keynote for Mac 6.0- eller nyere presentasjonsfil, støttes alle overganger og bygg unntatt:

• Skrik
  • Gnist-overgang
  • Glans-overgang
  • Skissering
  • 3D-diagrameffekter

Keynote '09

Disse overgangene og byggene fungerer med Keynote-widgeten når du importerer en presentasjonsfil fra en tidligere versjon av Keynote:

Overganger

• Magisk flytting
  • Kube
  • Overtoning
  • Slipp
  • Vend
  • Brett
  • Iris
  • Bevegelsesovertoning
  • Flytt inn
  • Sideflipp
  • Drei
  • Skyv
  • Avduk
  • Skaler
  • Snurr
  • Vri
  • Utvisking

Bygg

• Vises eller Forsvinn
  • Kube
  • Overtoning
  • Slipp
  • Flytt inn eller Flytt ut
  • Drei
  • Skaler
  • Snurr

Bygg og overganger som ikke støttes, blir erstattet av Overtoning.

Interaktive diagrammer

Interaktive diagrammer fra Keynote 6.0 eller nyere støttes ikke. Det er best ikke å bruke dem i Keynote-filer du har tenkt å bruke i iBooks Author.

Selvspillende og innspilte presentasjoner

Selvspillende presentasjoner og innspilte presentasjoner med kommentarstemme vil kanskje ikke fungere som forventet. Lesere kan vise og manuelt gå gjennom presentasjonen, men innspilt tale og tidskoder vil ikke være tilgjengelig.

Hvis du har valgt å selge bøker i iBooks Store og velger å bruke DRM-beskyttelse i boken, vil video og lyd som er inkludert i en Keynote-widget, bli DRM-beskyttet når boken lastes ned via iBooks Store.

Om «Plays on page» (avspilles på side) og «Plays automatically» (avspilles automatisk)

iBooks Author 2.2 og nyere inkluderer et nytt alternativ for å avspille en Keynote-presentasjon direkte på siden i stedet for å kreve fullskjermmodus. Hvis du velger dette alternativet, kan lesere samhandle med widgetene direkte på siden. Hvis avspilling på siden er angitt, kan forfatteren angi at presentasjoner skal avspilles automatisk når leseren kommer til siden. Du må imidlertid ha den nyeste versjonen av iBooks (som følger med Yosemite) for å se presentasjonene.

Disse valgene er tilgjengelig i Widget-inspektøren.

Les mer

• Keynote-filer kan inneholde medier (som bilder, filmer og lyd), men ikke bruk en Keynote-fil bare for å legge til medier i en bok. Bruk i stedet en mediewidget eller dra medier direkte til en bokside. Les om hvordan du legger til mediefiler i iBooks Author.
  • Hvis du lager en bok for en Mac-maskin eller iPad med Retina-skjerm, angir du en lysbildestørrelse i Keynote på 2048 x 1536. Hvis du lager en bok for en iPad uten Retina-skjerm, bruker du Keynotes standardstørrelse for lysbilder på 1024 x 768. Få hjelp til å optimalisere boken for ulike enheter.