Hvis Mac stopper opp på «Konfigurerer Mac»-skjermen

Under visse omstendigheter klarer Mac kanskje ikke å avslutte oppsettassistenten, selv om konfigureringen er fullført.

Når du installerer macOS eller slår på en ny Mac, åpnes en oppsettassistent automatisk når Mac starter opp. Denne spør deg om opplysninger som land, språk, Wi-Fi-nettverk med mer. Siste stadium i oppsettassistenten er Konfigurerer Mac:

Dette stadiet skal ikke ta mer enn ti minutter å fullføre. Hvis det aldri blir ferdig, klarer Mac kanskje ikke å avslutte oppsettassistenten, selv om konfigureringen er fullført.

Dette kan du løse ved å trykke på og holde inne av/på-knappen på Mac i opptil ti sekunder, helt til den slår seg av. Deretter slår du Macen på igjen. Nå skal Macen starte på vanlig måte.