Væskeskade på iPhone eller iPod dekkes ikke av garantien

Service for væskeskade på iPhone eller iPod dekkes ikke av Apples ett-års begrensede garanti.

Finn ut om væske har skadet iPhone eller iPod

Hvis en iPhone eller iPod har blitt skadet av væske (for eksempel kaffe eller brus), dekkes ikke service for væskeskaden av Apples ett-års begrensede garanti. iPhone og de fleste iPod-enheter som er produsert etter 2006, har innebygde væskekontaktindikatorer som viser om enheten har vært i kontakt med vann eller vannholdig væske.

iPhone og de fleste iPod-enheter er utstyrt med væskekontaktindikatorer som du kan se fra utsiden.

En væskekontaktindikator blir aktivert når den kommer i kontakt med vann eller vannholdig væske. Indikatorens farge er normalt hvit eller sølvfarget, men hvis den kommer i kontakt med vann eller vannholdig væske, blir den helt rød. En væskekontaktindikator blir ikke aktivert på grunn av luftfuktighet eller temperaturendringer som er innenfor produktets miljøkrav.

Hvis du vil finne ut om væskekontaktindikatoren i enheten har vært i kontakt med væske, finner du produktet i tabellen nedenfor og hvor væskekontaktindikatoren(e) er plassert. Du kan bruke et forstørrelsesglass med lys som hjelp til å se væskekontaktindikatoren, og vinkle lyset eller enheten slik at du kan se indikatoren.

Denne tabellen viser hvor indikatoren (eller indikatorene) er og hvordan de ser ut etter å ha blitt eksponert for væske:

Produkt Plassering av væskekontaktindikator
iPhone X
iPhone 8, iPhone 8 Plus
iPhone 7, iPhone 7 Plus
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus
iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s,  iPhone SE
iPhone 4, iPhone 4s
iPhone 3G, iPhone 3GS

iPhone

iPod touch*

iPod nano*

iPod classic  iPod classic
iPod shuffle (3. generasjon)  iPod shuffle (3. generasjon)

Hvis du ikke er sikker på om væskeeksponering er årsaken til et problem du har med enheten, selv om du ser en rød indikator, kontakter du AppleCare eller en autorisert iPhone-tjenesteleverandør for å få hjelp.

*iPod nano (7. generasjon) og iPod touch (5. generasjon) har ingen synlig væskekontaktindikator.