Flytte data fra en Windows-PC til Macen

Bruk Windows Overføringsassistent til å overføre bilder, dokumenter og andre data fra en Windows-PC til en Mac.

Windows Overføringsassistent overfører kontakter, kalendere, e-postkontoer med mer fra en PC. Den overfører disse dataene til de riktige plassene på Macen. Når du har overført dataene til Macen, autoriserer du datamaskinen for iTunes Store-kjøp. Det er viktig å autorisere før du synkroniserer eller spiller av innhold som du laster ned fra iTunes Store.

Hvis du overfører fra én Mac til en annen, følger du trinnene for å flytte innholdet ditt til en ny Mac.

Før du begynner

Slik forbereder du deg for å få til en problemfri overføring:

• Sørg for at Windows er oppdatert. Overføringsassistent fungerer med Windows 7 og nyere.
  • Sørg for at du kjenner navnet og passordet til en administratorkonto på PC-en.
  • Koble Macen og PC-en til det samme nettverket, for eksempel et Wi-Fi-hjemmenettverk. Eller koble til en Ethernet-kabel mellom portene på Macen og PC-en for å opprette en direkte nettverksforbindelse. Enkelte Mac-modeller krever en Ethernet-adapter, for eksempel Belkin USB-C-til-Gigabit Ethernet-adapteren eller Apple Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapteren.
  • Hvis du bruker Microsoft OneDrive på PC-en din, følger du Microsofts veiledning for avinstallering av OneDrive før du fortsetter. Du kan installere OneDrive på nytt etter at overføringen er fullført.

Deretter bruker du kontroller disk (chkdsk)-verktøyet på PC-en for å sjekke at Windows-harddisken ikke har noen problemer:

1. Høyreklikk på Start-knappen, og klikk deretter på Kjør.
  2.  Skriv inn cmd og trykk på Enter. Et kommandolinjevindu åpnes.
  3. I kommandolinjevinduet skriver du inn chkdsk og trykker på Enter.
  4. Hvis verktøyet oppdager problemer, skriver du inn følgende, der drive er bokstaven som representerer Windows-startdisken, for eksempel D:
    chkdsk drive: /F

5. Trykk på Enter.
  6. I kommandolinjevinduet skriver du inn Y, og deretter starter du PC-en på nytt.
  7. Gjenta denne prosessen til chkdsk-verktøyet ikke lenger melder om problemer. Hvis verktøyet ikke kan løse alle problemene, må du kanskje få utført service på PC-en. Deretter overfører du dataene dine til Macen.

Flytte dataene dine

Denne delen veileder deg gjennom overføringen, hva du gjør etter overføring, og hva du gjør hvis fremgangsmåten ikke fungerer for deg.

Slik flytter du informasjonen din fra en PC til Macen

1. På PC-en laster du ned og installerer den aktuelle versjonen av Windows Overføringsassistent, basert på versjonen av macOS på Macen din:
  2. Avslutt alle åpne Windows-programmer.
  3. Åpne Windows Overføringsassistent, og klikk deretter på Fortsett.
    Velkomstskjerm for Overføringsassistent
  4. Start Macen. Oppsettassistent åpnes automatisk første gang du slår på Macen. Hvis du allerede har konfigurert Macen, åpner du Overføringsassistent (gå til Verktøy-mappen i Programmer-mappen).
  5. Følg veiledningen på skjermen til Macen til du kommer til overføringspanelet i assistenten. Velg alternativet for å overføre informasjonen din «Fra en Windows-PC», og klikk deretter på Fortsett.
    Velg overføringsmetode i Overføringsassistent
  6. Skriv inn et administratornavn og passord når du blir bedt om det.
  7. Klikk på Fortsett for å lukke eventuelle andre åpne programmer.
  8. Velg PC-en fra listen over tilgjengelige datamaskiner i overføringsvinduet på Macen. Deretter venter du på at PC-en viser den samme sikkerhetskoden som Mac viser.En sikkerhetskode vises i Overføringsassistent
  9. Når både PC og Mac viser den samme koden, klikker du på Fortsett på begge maskinene.Verifiser sikkerhetskoden i Overføringsassistent
  10. Macen søker gjennom stasjonene på PC-en for å sette opp en liste over informasjon som skal overføres. Når PC-en er gjennomsøkt, markerer du informasjonen du vil overføre til Macen, og klikker på Fortsett. Finn ut mer om noen av dataene du kan overføre.
    Marker informasjon å overføre i Overføringsassistent

Du kan følge med på framdriften og den anslåtte tiden som gjenstår på både PC-en og Macen. De sier fra når overføringen er fullført.

Når du har flyttet dataene dine

Når overføringen er ferdig, lukker du Windows Overføringsassistent på PC-en. Deretter logger du på den nye brukerkontoen på Macen. Første gang du logger på en brukerkonto som er overført fra en PC, blir du bedt om å angi et passord. Du kan bruke det samme passordet som du brukte på PC-en, eller opprette et nytt passord.

Når du har logget på den overførte brukerkontoen, autoriserer du datamaskinen for iTunes Store-kjøp. Det er viktig å autorisere før du synkroniserer eller spiller av innhold du laster ned fra iTunes Store.

Hvis du har problemer med å flytte dataene dine

• Lukk alle åpne programmer på PC-en, og prøv deretter å overføre innholdet på nytt. Du kan for eksempel trykke på Alt-Tab for å velge et åpent program og så trykke på Alt-F4 for å lukke det.
  • Hvis PC-en ikke vises i Oppsettsassistent- eller Overføringsassistent-vinduet på Macen, må du sjekke at begge maskinene er koblet til det samme nettverket. Du kan opprette et nettverk ved å koble sammen Macen og PC-en med én Ethernet-kabel. Hvis det ikke fungerer, kan du sjekke brannmurprogramvaren på PC-en og slå den av. Brannmurprogramvare kan blokkere nettverksporter som trengs for å overføre innhold. Når overføringen er fullført, kan du slå på brannmurprogramvaren igjen.
  • Hvis Overføringsassistent ikke åpnes på PC-en, kan du slå av eventuell antivirusprogramvare på PC-en. Deretter forsøker du å åpne Overføringsassistent igjen. Når overføringen er fullført, kan du slå programvaren på igjen.
  • Hvis du fremdeles ikke kan overføre dataene dine, kan du bruke en ekstern stasjon eller fildeling til å kopiere viktige data til Macen manuelt.

Hva slags data kan jeg overføre?

Overføringsassistent lar deg velge hvilke data du flytter til Macen. Følgende flyttes over for spesifikke programmer og datatyper:

E-post-, kontakt- og kalenderinformasjon
E-postmeldinger, e-postkontoinnstillinger, kontakter og avtaler flyttes basert på hvilken versjon av Windows du bruker, og hvilke kontoer du har.

Outlook1
Data fra 32-bits versjoner av Outlook i Windows 7 eller nyere flyttes på denne måten:

• Personer flyttes til Kontakter2
  • Avtaler flyttes til Kalender-programmet
  • IMAP- og Exchange-innstillinger og -meldinger flyttes til Mail-programmet
  • POP-innstillinger og -meldinger flyttes til Mail2

Windows Live Mail
Data fra Windows Live Mail i Windows 7 eller nyere flyttes på denne måten:

• IMAP-innstillinger og -meldinger flyttes til Mail
  • POP-innstillinger og -meldinger flyttes til Mail2

Windows Mail
Data fra Windows Mail i Windows 7 eller nyere (ekskludert Windows 8) flyttes på denne måten:

• IMAP-innstillinger og -meldinger flyttes til Mail
  • POP-innstillinger og -meldinger flyttes til Mail2
  • Personer flyttes til Kontakter

Bokmerker
Bokmerker fra Internet Explorer, Safari for Windows og Firefox flyttes til Safari.

Systeminnstillinger
Språk- og stedsinnstillinger og tilpassede skrivebordsbakgrunner flyttes til Systemvalg. Startsiden for nettleseren din flyttes til Safari-innstillingene.

Bilder
Fotografier og andre bilder flyttes til Hjem-mappen. Du kan deretter legge dem til i Bilder, eller du kan åpne Bilder og la programmet søke gjennom Macen etter bilder som kan importeres.

iTunes-innhold
Overføringsassistent overfører iTunes-mediefilene dine slik: Musikk flyttes til Apple Music-appen, videoer flyttes til Apple TV-appen, podkaster flyttes til Apple Podcasts-appen og lydbøker flyttes til Apple Books-appen. Hva skjedde med iTunes?

Andre filer
Overføringsassistent flytter også disse filene:

• Filer fra mappen på øverste nivå i den påloggede brukerens hjemmekatalog
  • Ikke-systemfiler som er plassert i Windows- eller Programfiler-mappene
  • Mapper fra øverste nivå som er plassert på Windows-systemdisken eller andre tilknyttede disker

1. Overføringsassistent støtter ikke 64-bits versjoner av Outlook. Du kan manuelt overføre Mail, Kontakter eller Kalendere fra Outlook 2013 eller Outlook 2016 ved å logge på og angi innholdet på Macen manuelt.

2. Overføringsassistent overfører bare Mail- eller Kontakter-data som tilhører den påloggede Windows-brukeren. Hvis du vil overføre data fra en annen brukerkonto, bruker du Overføringsassistent på nytt mens du er logget på en annen Windows-konto. Hver gang du overfører, oppretter Macen en ny brukerkonto.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.