Konfigurere iCloud-nøkkelring

Med iCloud-nøkkelring kan du holde passord og annen sikker informasjon oppdatert på alle enhetene dine.

iCloud-nøkkelring husker ting, slik at du slipper å gjøre det. Den fyller inn informasjonen din automatisk – som brukernavn og passord i Safari, kredittkort, Wi-Fi-nettverk og påloggingsinformasjon på sosiale medier – på alle godkjente enheter.

Kom i gang

For å bruke iCloud-nøkkelring må du ha iOS 7.0.3 eller nyere på iPhone, iPad eller iPod touch, og OS X Mavericks 10.9 eller nyere på Mac. Finn ut i hvilke land eller regioner det er tilgjengelig.

Når du oppdaterer iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste versjonen av iOS, ber oppsettsassistenten deg om å konfigurere iCloud-nøkkelring. Instruksjoner varierer avhengig av om du bruker tofaktorautentisering eller en annen type sikkerhet, som e-post, passord eller sikkerhetsspørsmål.

Hvis du bruker tofaktorautentisering

Med tofaktorautentisering er enheten din godkjent når du logger på med Apple-ID-en din, så i de fleste tilfeller trenger du ikke å godkjenne den på nytt.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud. For 10.2 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Nøkkelring.
  3. Skyv for å slå på iCloud-nøkkelring.

iCloud-nøkkelring slått på på iPhone

På Mac:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg > iCloud.
  2. Velg Nøkkelring.

iCloud-nøkkelring på Mac

Hvis du bruker totrinnsbekreftelse, e-post, passord eller sikkerhetsspørsmål

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Velg Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud. For 10.2 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Nøkkelring og skyv for å slå det på.
  3. Skriv inn Apple-ID-en din og følg instruksjonene.

På Mac:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg > iCloud.
  2. Skriv inn Apple-ID-en din og passordet, og følg instruksjonene.

Du kan opprette en iCloud-sikkerhetskode – seks sifre, en sammensatt alfanumerisk kode eller en tilfeldig generert en – til å godkjenne flere enheter og bekrefte identiteten din. Hvis du har den SMS-kompatible enheten du brukte til å konfigurere nøkkelringen, kan du bruke den, eller du kan få hjelp hvis du har glemt koden eller ikke kan få SMS-meldingen. Du kan også endre det godkjente telefonnummeret ditt under Innstillinger eller Systemvalg.

Vanlige spørsmål

Få svar på noen av de vanligste spørsmålene om iCloud-nøkkelring.

Hva slags informasjon lagrer iCloud-nøkkelring?

iCloud-nøkkelring lagrer kredittkortnumre og utløpsdatoer – uten å lagre eller fylle inn sikkerhetskoden automatisk – og passord og brukernavn, Wi-Fi-nettverk, Internett-kontoer med mer. Utviklere kan også oppdatere appene sine til å bruke nøkkelring, hvis appen er på en enhet som bruker iOS 7.0.3 eller nyere, eller OS X Mavericks 10.9 og nyere.

Kan jeg se og redigere passordene mine som er lagret i iCloud-nøkkelring?

Ja. Du har tilgang til passordene dine til nettsteder, Wi-Fi-nettverk og Internett-konter via det tilhørende programmet. Du kan for eksempel bruke Safari for å få tilgang til og redigere Safari-passord.

Hvordan beskytter iCloud-nøkkelring opplysningene mine?

iCloud beskytter opplysningene dine med gjennomgående kryptering, som gir den høyeste graden av datasikkerhet. Dataene dine er beskyttet med en nøkkel utarbeidet fra informasjon som er unik for enheten din, kombinert med sikkerhetskoden for enheten, som bare du kan. Ingen andre har tilgang til eller kan lese disse dataene, enten de er under overføring eller under lagring. Finn ut mer.

Hva skjer hvis jeg slår av iCloud-nøkkelring på en enhet?

Når du slår av iCloud-nøkkelringen for en enhet, får du spørsmål om du vil beholde eller slette passord og kredittkortopplysninger du har lagret. Hvis du velger å beholde opplysningene, blir de ikke slettet eller oppdatert når du foretar endringer på andre enheter.

Kan jeg sørge for at opplysningene mine ikke blir sikkerhetskopiert i iCloud?

Ja. Når du konfigurerer iCloud-nøkkelring, kan du hoppe over trinnet med å opprette en iCloud-sikkerhetskode. Da blir nøkkelringdata lagret lokalt på enheten, og de blir bare oppdatert på godkjente enheter. Hvis du ikke oppretter en iCloud-sikkerhetskode, kan ikke Apple hjelpe deg med å gjenopprette iCloud-nøkkelringen.

Kan Apple gjenopprette iCloud-sikkerhetskoden min?

Nei. Hvis du skriver iCloud-sikkerhetskoden feil for mange ganger, kan du ikke bruke den iCloud-nøkkelringen. Du kan kontakte Apple-kundestøtte for å bekrefte identiteten din og prøve på nytt. Etter flere mislykkede forsøk blir nøkkelringen fjernet fra Apples tjenere, og du må konfigurere den på nytt.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.