Vanlige spørsmål om iCloud-nøkkelring

Finn ut mer om iCloud-nøkkelringen.

Hva er iCloud-nøkkelring?

Med iCloud-nøkkelring holdes brukernavnene og passordene dine for nettsteder samt informasjon om kredittkort og Wi-Fi-nettverk i Safari oppdatert på alle de godkjente enhetene dine som bruker iOS 7.0.3 eller nyere eller OS X Mavericks 10.9 eller nyere.

iCloud-nøkkelring kan også holde kontoene du bruker i Mail, kontakter og kalendere og Meldinger oppdatert på tvers av alle Mac-maskinene dine. Og når du logger på Facebook, Twitter, LinkedIn og andre Internett-kontoer, legger iCloud automatisk til brukernavnene og passordene på alle enhetene dine.

Finn ut hvilke land eller regioner hvor iCloud-nøkkelring er tilgjengelig.

Hvordan beskytter iCloud-nøkkelring opplysningene mine?

iCloud-nøkkelringen oppdaterer passord og kredittkortopplysninger som du lagrer, bare på enheter som du godkjenner. Når du slår på iCloud-nøkkelring på en ny enhet, mottar de andre enhetene som bruker iCloud-nøkkelring, en varselmelding som ber om godkjenning av den nye enheten. Når du har godkjent den nye enheten, begynner iCloud-nøkkelringen automatisk å oppdatere denne enheten.

iCloud-nøkkelringen beskyttes av krypteringsteknikker som oppfyller bransjestandarden på alle enhetene dine, både underveis og i nettskyen.

Hvis du bruker tofaktorautentisering, er enheten din godkjent når du logger på. I de fleste tilfeller trenger du ikke å godkjenne enheten din separat for å slå på iCloud-nøkkelring. Avhengig av konfigurasjonen av·kontoen og enheten din, må du kanskje oppgi iCloud-sikkerhetskoden, koden du bruker for å låse opp en av de andre enhetene dine, eller godkjenne fra en annen enhet.

Hvordan konfigurerer jeg iCloud-nøkkelring?

Etter at du oppdaterer iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste versjonen av iOS, ber oppsettassistenten deg om å konfigurere iCloud-nøkkelring. Hvis du hoppet over dette trinnet og vil konfigurere iCloud-nøkkelringen nå, følger du denne framgangsmåten:

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
    •     Hvis du bruker iOS 10.2 eller nyere, trykker du på Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Nøkkelring og skyv for å slå på iCloud-nøkkelring.
  3. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

På Mac med OS X Mavericks 10.9 eller nyere:

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Velg Nøkkelring. Hvis du ønsker det, kan du angi en sikkerhetskode for å låse opp skjermen etter dvale eller etter at skjermspareren har startet.
  3. Oppgi Apple-ID-en og passordet ditt.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

Konfigurer iCloud-nøkkelring for hver enhet du vil legge til. Når du slår på iCloud-nøkkelring på en ny enhet, mottar de andre enhetene som bruker iCloud-nøkkelring, en varselmelding som ber om godkjenning av den nye enheten. Når du har godkjent den nye enheten, begynner iCloud-nøkkelringen automatisk å oppdatere denne enheten.

Hvis du har tofaktorautentisering og bruker iCloud-nøkkelring, må du bruke iOS 9 eller nyere på iPhone, iPad eller iPod touch, og OS X El Capitan eller nyere på Mac. Med tofaktorautentisering kan du slå på iCloud-nøkkelring uten godkjenning fra en annen enhet.

Hva er iCloud-sikkerhetskoden?

Når du konfigurerer iCloud-nøkkelring, kan du opprette en iCloud-sikkerhetskode. Det kan være en sekssifret kode eller en sammensatt alfanumerisk kode. Eventuelt kan vi generere en vilkårlig kode for deg. iCloud-sikkerhetskoden brukes til å godkjenne nye enheter for bruk av iCloud-nøkkelringen. Den brukes også til å bekrefte identiteten din slik at du kan utføre andre handlinger med iCloud-nøkkelring, som for eksempel å gjenopprette iCloud-nøkkelringen din hvis du mister alle enhetene dine.

Hvordan konfigurerer jeg iCloud-nøkkelring på en ny enhet uten noen annen enhet å godkjenne fra?

Hvis du ikke får tilgang til noen av de andre enhetene som bruker iCloud-nøkkelring, kan du likevel konfigurere iCloud-nøkkelring på en annen enhet hvis du har følgende:

• iCloud-sikkerhetskoden
  • Enheten som bruker det telefonnummeret du oppga første gang du konfigurerte iCloud-nøkkelring. Du må kunne motta SMS på nummeret. En bekreftelseskode blir sendt via SMS til dette telefonnummeret. Hvis du ikke har tilgang til dette nummeret, kontakter du Apple-kundestøtte, som kan bekrefte identiteten din, slik at du kan fullføre konfigureringen på den nye enheten.

Når du har fullført konfigureringen, blir iCloud-nøkkelringen pushet fra nettskyen til den nye enheten.

Hvis du bruker tofaktorautentisering med Apple-ID-en din, skriver du inn passordet ditt og den sekssifrede koden som vises automatisk på den godkjente enheten din. Dermed godkjenner du den nye enheten. Deretter slår du på iCloud-nøkkelring.

Kan Apple gjenopprette iCloud-sikkerhetskoden min?

Nei. Hvis du skriver iCloud-sikkerhetskoden feil for mange ganger, kan du ikke bruke den iCloud-nøkkelringen. Du kan kontakte Apple-kundestøtte, som kan hjelpe deg med å bekrefte identiteten din, slik at du kan prøve å oppgi iCloud-sikkerhetskoden på nytt. Etter flere uriktige forsøk blir iCloud-nøkkelringen fjernet fra Apples tjenere, og du må konfigurere iCloud-nøkkelring på nytt.

Kan jeg konfigurere iCloud-nøkkelring slik at informasjonen min ikke blir sikkerhetskopiert i iCloud?

Ja. Når du konfigurerer iCloud-nøkkelring, kan du hoppe over trinnet med å opprette en iCloud-sikkerhetskode. Da blir nøkkelringdata lagret lokalt på enheten, og de blir bare oppdatert på godkjente enheter.

Hvis du ikke oppretter en iCloud-sikkerhetskode, kan ikke Apple hjelpe deg med å gjenopprette iCloud-nøkkelringen.

Følg denne framgangsmåten for å konfigurere iCloud-nøkkelring uten å opprette en iCloud-sikkerhetskode:

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud, og trykk deretter på Nøkkelring. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstilinger > iCloud, og trykker på Nøkkelring.
  2. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt.
  3. Når du blir spurt om du vil bruke enhetens kode som iCloud-sikkerhetskode, trykker du på Opprett annen kode.
  4. Trykk på Avanserte valg, og velg deretter et av disse valgene:
    • Få en tilfeldig sikkerhetskode.
    • Ikke opprett sikkerhetskode. Hvis du ikke oppretter en iCloud-sikkerhetskode, lagres iCloud-nøkkelringen lokalt på enheten din i stedet for på Apples tjenere, og den vil bare oppdateres på de godkjente enhetene dine.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet av iCloud-nøkkelring.

På Mac med OS X Mavericks v10.9 eller nyere:

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud og velg Nøkkelring.
  3. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt.
  4. Trykk på Avansert, og velg deretter ett av disse to valgene:
    • Få en tilfeldig sikkerhetskode.
    • Ikke opprett sikkerhetskode. Hvis du ikke oppretter en iCloud-sikkerhetskode, lagres iCloud-nøkkelringen lokalt på Mac-maskinen din i stedet for på Apples tjenere, og den vil bare oppdateres på de godkjente enhetene dine.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet av iCloud-nøkkelring.

Hva skjer hvis jeg slår av iCloud-nøkkelring på en enhet?

Når du slår av iCloud-nøkkelringen for en enhet, får du spørsmål om du vil beholde eller slette passord og kredittkortopplysninger du har lagret. Hvis du velger å beholde dataene, vil de ikke bli slettet eller oppdatert når du gjør endringer på andre enheter.

Hvilke kredittkortopplysninger blir lagret i iCloud-nøkkelring?

iCloud-nøkkelringen lagrer kredittkortnumre og utløpsdatoer. Den lagrer ikke eller fyller ut kredittkortets sikkerhetskode automatisk.

Blir eksisterende arkiverte passord, Wi-Fi-nettverk og Internett-kontoer inkludert i iCloud-nøkkelring?

Ja. Når du slår på iCloud-nøkkelring, blir eventuelle tidligere lagrede brukernavn og passord til nettsteder, Wi-Fi-nettverk og Internett-kontoer automatisk inkludert i iCloud-nøkkelringen.

Fungerer iCloud-nøkkelring sammen med apper fra tredjeparter?

Ja. Utviklere kan oppdatere sine apper for å fungere sammen med iCloud-nøkkelringen. Passord som lagres av disse appene, holdes oppdatert på alle enhetene som bruker appene og iOS 7.0.3 eller nyere eller OS X Mavericks 10.9 eller nyere.

Kan jeg fjerne iCloud-nøkkelringen fra Apples tjenere?

Ja. Følg disse trinnene på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med iCloud-nøkkelring:

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
    •     Hvis du bruker iOS 10.2 eller nyere, trykker du på Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Nøkkelring > Avansert.
  3. Slå av Godkjenn med sikkerhetskode.
  4. Gå til hver av enhetene som bruker iCloud-nøkkelring, og slå av iCloud-nøkkelring.

På Mac med OS X Mavericks 10.9 eller nyere:

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg. Klikk på iCloud og deretter på Kontoinformasjon.
  2. Fjern avmerkingen ved Tillat godkjenning med sikkerhetskode.
  3. Gå til hver av enhetene som bruker iCloud-nøkkelring, og slå av iCloud-nøkkelring.

Når du har utført disse trinnene, beholder du nøkkelringdata lokalt på enhetene, men endringer i nøkkelringinformasjonen blir ikke pushet til andre enheter eller nettskyen hvis du ikke slår iCloud-nøkkelring på igjen. Hvis du ønsker at nøkkelringdata skal pushes til alle enhetene dine, men ikke til nettskyen, slår du på iCloud-nøkkelring på hver enkelt enhet, men hopper over trinnet for å opprette en iCloud-sikkerhetskode.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Publiseringsdato:Wed Nov 29 19:46:05 GMT 2017