Konfigurere iCloud-nøkkelring

Med iCloud-nøkkelring kan du holde passord og annen sikker informasjon oppdatert på alle enhetene dine.

iCloud-nøkkelring husker ting, slik at du slipper å gjøre det. Den fyller automatisk ut opplysningene dine – som Safari-brukernavn og -passord, kredittkort, Wi-Fi-passord og pålogginger på sosiale nettverk – på alle enheter du godkjenner. Du kan også bruke iCloud-nøkkelring til å sjekke passordene du har lagret.

Slik slår du på iCloud-nøkkelring

Når du oppdaterer enheten din til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, ber oppsettsassistenten deg om å konfigurere iCloud-nøkkelring. Finn ut i hvilke land eller regioner det er tilgjengelig.

iCloud-nøkkelring slått på på iPhone

Slå på iCloud-nøkkelring på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger, trykk på [navnet ditt] og velg deretter iCloud.
  2. Trykk på Nøkkelring.
  3. Skyv for å slå på iCloud-nøkkelring.
  4. Hvis du velger «Godkjenn senere» når du logger på Apple-ID-en din, må du godkjenne med en gammel sikkerhetskode eller fra en annen enhet når du blir bedt om det. Hvis du ikke kan godkjenne, må du tilbakestille gjennomgående krypterte data når du blir bedt om det.

Slå på iCloud-nøkkelring på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. På macOS Catalina klikker du på Apple-ID og deretter på iCloud i sidepanelet. På macOS Mojave eller eldre klikker du på iCloud.
  3. Velg Nøkkelring.
  4. Hvis du velger «Godkjenn senere» når du logger på Apple-ID-en din, må du godkjenne med en gammel sikkerhetskode eller fra en annen enhet når du blir bedt om det. Hvis du ikke kan godkjenne, må du tilbakestille gjennomgåendee krypterte data når du blir bedt om det.

Hvis du ikke kan slå på iCloud-nøkkelring

Hvis du ikke kan slå på iCloud-nøkkelring etter at du har fulgt disse trinnene, bruker du kanskje ikke tofaktorautentisering. Sørg for at du oppfyller minimumskravene til systemet for iCloud-nøkkelring, og prøv denne fremgangsmåten i stedet:

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Velg Innstillinger, trykk på [navnet ditt] og trykk deretter på iCloud.
  2. Trykk på Nøkkelring og skyv for å slå det på.*
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

På Mac:

1. Velg Apple-menyen  og Systemvalg.
  2. På macOS Catalina klikker du på Apple-ID og deretter på iCloud i sidepanelet. På macOS Mojave eller eldre klikker du på iCloud.
  3. Velg Nøkkelring.*

Du blir kanskje bedt om å opprette en iCloud-sikkerhetskode – seks sifre, en sammensatt alfanumerisk kode eller en tilfeldig generert en – for å godkjenne flere enheter og bekrefte identiteten din. Hvis du har glemt koden din, kan du kanskje nullstille den.

*Hvis du ikke har konfigurert tofaktorautentisering på iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 13 eller på Mac med macOS Catalina, blir du bedt om å oppdatere til tofaktorautentisering.

Slik ser du passordene som er lagret i iCloud-nøkkelring

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller nyere

1. Trykk på Innstillinger, og velg Passord og kontoer eller Kontoer og passord. Trykk deretter på Nettsteds- og appassord eller App- og nettstedspassord.
  2. Bruk Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det.
  3. Hvis du vil se et passord, trykker du på et nettsted.

Hvis du vil slette et passord, trykker du på Rediger. Deretter velger du et nettsted og trykker på Slett.

På Mac med OS X Mavericks 10.9 eller nyere

1. Åpne Safari. I Safari-menyen velger du Valg og klikker på Passord.
  2. Skriv inn passordet for brukerkontoen din.
  3. Hvis du vil se et passord, velger du et nettsted. Du kan også legge til eller fjerne passord i iCloud-nøkkelring. Hvis du vil endre et passord, velger du et nettsted, klikker på Detaljer, endrer passordet og klikker på Ferdig.

Vanlige spørsmål

Få svar på noen av de vanligste spørsmålene om iCloud-nøkkelring.

Hva slags informasjon lagrer iCloud-nøkkelring?

iCloud-nøkkelring lagrer kredittkortnumre og utløpsdatoer – uten å lagre eller fylle ut sikkerhetskoden automatisk – samt passord og brukernavn, Wi-Fi-passord, internettkontoer med mer. Utviklere kan også oppdatere appene sine til å bruke nøkkelring, hvis appen er på en enhet som bruker iOS 7.0.3 eller nyere, eller OS X Mavericks 10.9 og nyere.

Hvordan beskytter iCloud-nøkkelring opplysningene mine?

iCloud beskytter opplysningene dine med gjennomgående kryptering, som gir den høyeste graden av datasikkerhet. Dataene dine er beskyttet med en nøkkel utarbeidet fra informasjon som er unik for enheten din, kombinert med sikkerhetskoden for enheten, som bare du kan. Ingen andre har tilgang til eller kan lese disse dataene, enten de er under overføring eller under lagring. Finn ut mer.

Hva skjer hvis jeg slår av iCloud-nøkkelring på en enhet?

Når du slår av iCloud-nøkkelringen for en enhet, får du spørsmål om du vil beholde eller slette passord og kredittkortopplysninger du har lagret. Hvis du velger å beholde opplysningene, blir de ikke slettet eller oppdatert når du foretar endringer på andre enheter. Hvis du ikke velger å beholde informasjonen på minst én enhet, slettes Nøkkelring-data fra enheten din og iCloud-tjenerne.

Kan jeg sørge for at opplysningene mine ikke blir sikkerhetskopiert i iCloud?

Ja.* Når du konfigurerer iCloud-nøkkelring, kan du hoppe over trinnet med å opprette en iCloud-sikkerhetskode. Da blir nøkkelringdata lagret lokalt på enheten, og de blir bare oppdatert på godkjente enheter. Hvis du ikke oppretter en iCloud-sikkerhetskode, kan ikke Apple hjelpe deg med å gjenopprette iCloud-nøkkelringen.

*Hvis du bruker tofaktorautentisering med kontoen din, gjelder ikke dette.

Kan Apple gjenopprette iCloud-sikkerhetskoden min?

Nei. Hvis du skriver iCloud-sikkerhetskoden feil for mange ganger, kan du ikke bruke den iCloud-nøkkelringen. Du kan kontakte Apple-kundestøtte for å bekrefte identiteten din og prøve på nytt. Etter flere mislykkede forsøk blir nøkkelringen fjernet fra Apples tjenere, og du må konfigurere den på nytt.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.