Konfigurere iCloud-nøkkelring

Med iCloud-nøkkelring kan du holde passord og annen sikker informasjon oppdatert på alle enhetene dine.

iCloud-nøkkelring husker ting, slik at du slipper å gjøre det. Den fyller automatisk ut opplysningene dine – som Safari-brukernavn og -passord, kredittkort, Wi-Fi-passord og pålogginger på sosiale nettverk – på alle enheter du godkjenner. Du kan også finne lagrede passord med iCloud-nøkkelring. Har du flere spørsmål om iCloud-nøkkelring?

Slik slår du på iCloud-nøkkelring

Når du oppdaterer enheten din til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, ber oppsettsassistenten deg om å konfigurere iCloud-nøkkelring. Finn ut i hvilke land eller regioner det er tilgjengelig.

iCloud-nøkkelring slått på på iPhone

Slå på iCloud-nøkkelring på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger, trykk på [navnet ditt] og velg deretter iCloud.
  2. Trykk på Nøkkelring.*
  3. Skyv for å slå på iCloud-nøkkelring. Du kan bli bedt om å oppgi sikkerhetskoden eller Apple-ID-passordet.

Slå på iCloud-nøkkelring på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. På macOS Catalina klikker du på Apple-ID og deretter på iCloud i sidepanelet. På macOS Mojave eller eldre klikker du på iCloud.
  3. Velg Nøkkelring.*
  4. Hvis du velger «Godkjenn senere» når du logger på Apple-ID-en din, må du godkjenne med en gammel sikkerhetskode eller fra en annen enhet når du blir bedt om det. Hvis du ikke kan godkjenne, må du tilbakestille gjennomgående krypterte data når du blir bedt om det.

*På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 13, eller på Mac med macOS Catalina, kreves tofaktorautentisering for å slå på iCloud-nøkkelring. Hvis du ikke har konfigurert dette ennå, blir du bedt om å oppdatere til tofaktorautentisering.

Hvis du ikke kan slå på iCloud-nøkkelring

Hvis du ikke kan slå på iCloud-nøkkelring etter at du har fulgt denne fremgangsmåten, må du kontrollere at du oppfyller minimumskravene til systemet for å kunne bruke iCloud-nøkkelring og at du bruker tofaktorautentisering

Hvis du ikke bruker tofaktorautentisering, kan du bli bedt om å opprette en iCloud-sikkerhetskode – seks sifre, en sammensatt alfanumerisk kode eller en tilfeldig generert en – for å godkjenne flere enheter og bekrefte identiteten din. Hvis du har glemt koden din, kan du kanskje nullstille den.

Slik finner du passordene som er lagret i iCloud-nøkkelring

Slik finner du de lagrede passordene dine på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger, og velg deretter Passord og kontoer.
  2. Trykk på App- og nettstedspassord eller App.
  3. Bruk Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det.
  4. Hvis du vil se et passord, trykker du på et nettsted.

Du kan også manuelt legge til eller fjerne passord i iCloud-nøkkelring. For å legge til et passord manuelt trykker du på Legg til-knappen , og deretter oppgir du nettsted- og passordinformasjon. Hvis du vil slette et passord, trykker du på Rediger. Deretter velger du et nettsted og trykker på Slett.

Slik finner du lagrede passord på Mac

1. Åpne Safari. I Safari-menyen velger du Valg og klikker på Passord.
  2. Skriv inn passordet for brukerkontoen din.
  3. For å se et passord velger du et nettsted.

Du kan også legge til eller fjerne passord i iCloud-nøkkelring. Hvis du vil endre et passord, velger du et nettsted, klikker på Detaljer, endrer passordet og klikker på Ferdig.

Vanlige spørsmål

Få svar på noen av de vanligste spørsmålene om iCloud-nøkkelring.

Hva slags informasjon lagrer iCloud-nøkkelring?

iCloud-nøkkelring lagrer kredittkortnumre og utløpsdatoer – uten å lagre eller fylle ut sikkerhetskoden automatisk – samt passord og brukernavn, Wi-Fi-passord, internettkontoer med mer. Utviklere kan også oppdatere appene sine til å bruke nøkkelring, hvis appen er på en enhet som bruker iOS 7.0.3 eller nyere, eller OS X Mavericks 10.9 og nyere. Hvis du ikke ser lagrede passord i iCloud-nøkkelring, kan du lese om hva du må gjøre

Hvordan beskytter iCloud-nøkkelring opplysningene mine?

iCloud beskytter opplysningene dine med gjennomgående kryptering, som gir den høyeste graden av datasikkerhet. Dataene dine er beskyttet med en nøkkel utarbeidet fra informasjon som er unik for enheten din, kombinert med sikkerhetskoden for enheten, som bare du kan. Ingen andre har tilgang til eller kan lese disse dataene, enten de er under overføring eller under lagring. Finn ut mer.

Hva skjer hvis jeg slår av iCloud-nøkkelring på en enhet?

Når du slår av iCloud-nøkkelringen for en enhet, får du spørsmål om du vil beholde eller slette passord og kredittkortopplysninger du har lagret. Hvis du velger å beholde opplysningene, blir de ikke slettet eller oppdatert når du foretar endringer på andre enheter. Hvis du ikke velger å beholde informasjonen på minst én enhet, slettes Nøkkelring-data fra enheten din og iCloud-tjenerne.

Kan Apple gjenopprette iCloud-sikkerhetskoden min?

Nei. Hvis du skriver iCloud-sikkerhetskoden feil for mange ganger, kan du ikke bruke den iCloud-nøkkelringen. Du kan kontakte Apple-kundestøtte for å bekrefte identiteten din og prøve på nytt. Etter flere mislykkede forsøk blir nøkkelringen fjernet fra Apples tjenere, og du må konfigurere den på nytt.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.