Vise og fjern tilknyttede enheter for kjøp

I Apple Music-appen på en Mac eller i iTunes for Windows, kan du se en liste over enheter tilknyttet Apple-ID-en din for kjøp. Der kan du fjerne enhetene du ikke lenger ønsker tilknyttet.

Når du logger deg inn med Apple-ID-en din på en enhet og bruker den enheten til å foreta kjøp eller abonnere på Apple-tjenester, vil den enheten bli tilknyttet kontoen din.

Du trenger ikke å tilknytte enhetene dine for å kjøpe innhold eller laste ned nye kjøp. Du kan fjerne en tilknyttet enhet hvis:

• Du når grensen for antall tilknytninger og ønsker å legge til en ny en.
  • Du kan ikke laste ned kjøp fra App Store eller iTunes Store på nytt.
  • Du vil selge eller gi bort en tilknyttet enhet.

Vise eller fjerne tilknyttede enheter på en Mac eller PC

1. Åpne Apple Music-appen på Mac eller iTunes for Windows.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
  3. Bla til delen iTunes i nettskyen og klikk deretter på Administrer enheter. Du får opp en liste med enheter tilknyttet kontoen din for kjøp. Hvis ingen av enhetene dine er tilknyttet Apple-ID-en din, vil du ikke se denne delen.
  4. Klikk Fjern til høyre for en enhet hvis du vil fjerne tilknytningen til den. Hvis du ikke kan fjerne en enhet, må du kanskje logge ut av Apple-ID-en din på den enheten eller vente i opptil 90 dager før du kan bruke enheten med en annen Apple-ID.

Fjerne din tilknyttede iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] og trykk deretter på iTunes & App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli spurt om å logge på.
  4. Bla til delen iTunes i nettskyen og trykk deretter på Fjern denne enheten.

Mer om tilknyttede enheter

Du kan ha ti enheter (ikke mer enn fem datamaskiner) tilknyttet Apple-ID-en din for kjøp samtidig.

Når du prøver å tilknytte en annen enhet som tidligere var tilknyttet, kan det hende du ser en melding som sier: «Denne enheten er tilknyttet en annen Apple-ID. Du kan ikke knytte enheten til en annen Apple-ID før det har gått [antall] dager.» Avhengig av når du knyttet enheten til Apple-ID-en din, kan det hende du må vente i opp til 90 dager før du kan knytte enheten til en annen Apple-ID.

Denne listen over tilknyttede enheter er ikke den samme som listen med enheter som du for øyeblikket er logget inn med Apple-ID-en din på. Du kan se hvor du er logget inn på Apple-ID-kontosiden din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.