Vise og fjerne tilknyttede enheter i iTunes

I iTunes på en Mac eller PC kan du se en liste med enheter som er tilknyttet Apple-ID-en din, og fjerne enhetene som du ikke lenger ønsker å ha tilknyttet.

Din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Android-telefon blir automatisk tilknyttet Apple-ID-en din og iTunes når du bruker enkelte iTunes-funksjoner. Etter at en enhet er tilknyttet, kan du bruke den til å laste ned og spille av musikk, filmer, TV-programmer og lignende som du tidligere har kjøpt fra iTunes Store. Du kan også slå på Automatiske nedlastinger på en tilknyttet enhet.

Du kan ha ti enheter (ikke mer enn fem datamaskiner) tilknyttet Apple-ID-en din og iTunes samtidig.

Listen med tilknyttede enheter som du kan se i iTunes, er ikke den samme som listen med enheter som du for øyeblikket er logget inn på med Apple-ID-en din. Du kan se Apple-ID-enhetslisten for å se hvor du er logget inn på Apple-ID-kontosiden.

Du trenger ikke å tilknytte enhetene dine for å kjøpe innhold eller laste ned nye kjøp. Du kan fjerne en tilknyttet enhet hvis:

• Du når grensen for antall tilknytninger og ønsker å legge til en ny en.
  • Du ikke kan laste ned tidligere kjøp fra iTunes Store.
  • Du vil selge eller gi bort en tilknyttet enhet.

Vise eller fjerne tilknyttede enheter på en Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon automatisk fra datamaskinen: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  3. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    iTunes Vis konto
  4. Skriv inn passordet ditt og trykk på Retur- eller Enter-tasten på tastaturet, eller klikk på Vis konto.
  5. Bla til delen iTunes i nettskyen og klikk deretter på Administrer enheter. Hvis ingen av enhetene dine er tilknyttet Apple-ID-en din, vil du ikke se denne delen.

Vise de tilknyttede enhetene dine

Etter at du klikker på Administrer enheter, vil du se informasjon om alle de tilknyttede enhetene dine. Til høyre for hver enhet er datoen for når den ble tilknyttet Apple-ID-en din. Du kan også se hvor mange dager som gjenstår før du kan knytte en enhet til en annen Apple-ID.

Hvis du ikke ser en enhet oppført som du forventer å se, må du knytte den enheten til Apple-ID-en din. Deretter kan du se igjen for å kontrollere om enheten er oppført i iTunes.

Fjerne tilknyttede enheter

Klikk på Fjern til høyre for enheten du ønsker å fjerne på Administrer enheter-siden. Avhengig av når du knyttet enheten til Apple-ID-en din, kan det hende du må vente i opp til 90 dager før du kan knytte enheten til en annen Apple-ID.

Hvis du ikke kan klikke på Fjern (knappen er nedtonet), er enheten du prøver å fjerne, koblet til Apple-ID-en. Logg av iTunes Store på den enheten, og prøv deretter å fjerne den på nytt.

Fjerne tilknyttede enheter på en iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan ikke se en liste med tilknyttede enheter på en iPhone, iPad eller iPod touch. Men du kan fjerne en tilknyttet iOS-enhet med den enheten du vil fjerne.

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å oppgi passordet ditt.
  4. Bla til delen iTunes i nettskyen og trykk deretter på Fjern denne enheten.

Om tilknytning og Android-telefoner

Du kan ikke vise en liste med tilknyttede enheter eller fjerne noen av de tilknyttede enhetene med en Android-telefon, men Android-telefoner teller i forhold til grensen på ti enheter.

Mer om tilknyttede enheter

Din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Android-telefon knyttes automatisk til Apple-ID-en din og iTunes når du:

Når du prøver å knytte en annen Apple-ID til en enhet som allerede var tilknyttet, kan du se en melding som sier «Enheten er tilknyttet en annen Apple-ID. Du kan ikke knytte enheten til en annen Apple-ID før det har gått [antall] dager.» Avhengig av når du knyttet enheten til Apple-ID-en din, kan det hende du må vente i opp til 90 dager før du kan knytte enheten til en annen Apple-ID.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.