Administrer passordvalg for iTunes Store og App Store

Du kan kreve et passord for hvert kjøp eller kreve et passord hvert 15. minutt.

Du kan velge hvor ofte du vil oppgi passordet ditt når du kjøper objekter (inkludert kjøp i app) fra App Store og iTunes Store:

• Krev alltid – hver gang du foretar et kjøp, blir du bedt om å oppgi passordet, selv om du er logget inn med Apple-ID-en din.
  • Krev etter 15 minutter – hvis du har oppgitt passordet ditt i løpet av de siste 15 minuttene, blir du ikke bedt om å oppgi passordet ditt igjen.

Hvis du ikke vil oppgi et passord når du laster ned kostnadsfrie objekter, følger du fremgangsmåten nedenfor og slår av passordbeskyttelse for kostnadsfrie objekter.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på navnet ditt, og trykk på iTunes og App Store.
  3. Trykk på Passordinnstillinger. Hvis du har Touch ID eller Face ID slått på for kjøp, ser du ikke Passordinnstillinger.
    iPhone som viser Passordinnstillinger-knappen.
  4. Trykk på den ønskede innstillingen under Kjøp og Kjøp i app.
    iPhone som viser Krev alltid som valgt.
  5. Under Gratis nedlastinger trykker du på Krev passord for å slå innstillingen på eller av.
  6. Oppgi passordet ditt når du blir bedt om det. Trykk deretter på OK.

På datamaskinen

1. På Macen velger du Apple-menyen () øverst på skjermen, og deretter velger du Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID.
  3. Klikk på Media og kjøp.
  4. Velg innstillingene du ønsker for kostnadsfrie nedlastinger og kjøp. Hvis du har Touch ID slått på for kjøp, ser du ikke denne menyen.

Hvis du bruker en eldre versjon av macOS, åpner du iTunes og velger iTunes > Valg, og klikk deretter på Butikk-fanen.

På PC

Hvis du bruker en PC, åpner du iTunes. Velg Rediger øverst i iTunes-vinduet, og velg deretter Valg. Klikk på Butikk-fanen. Velg deretter innstillingene du ønsker for kjøp og kostnadsfrie nedlastinger.

På Apple TV 4K eller Apple TV HD

1. Velg Innstillinger fra Hjem-skjermen.
  2. Velg Brukere og kontoer.
  3. Velg kontoen til [navnet ditt].
  4. Under Krev passord velger du innstillingene du ønsker for kjøp og kostnadsfrie nedlastinger.

På Apple TV (3. generasjon)

1. Fra Hjem-skjermen velger du Innstillinger > iTunes Store > Logg på.
  2. Logg på med Apple-ID-en og passordet ditt.
  3. Når du har klikket på Send, ser du en skjerm med teksten «Husk passordet?» Velg foretrukket beskyttelsesnivå:
    • Velg Ja hvis du vil at Apple TV skal huske passordet for kjøp så lenge du er logget på med Apple-ID-en din.
    • Velg Nei hvis du vil skrive inn passordet hver gang du foretar et kjøp i iTunes Store.

Hvis du vil endre passordinnstillingene, logger du av og følger deretter fremgangsmåten ovenfor for å logge på igjen.

Om å slå av passordbeskyttelse

Du kan ikke slå av passordbeskyttelse fullstendig for betalte objekter på iPhone, iPad, iPod touch eller en datamaskin. På Apple TV kan du slå av passordbeskyttelse for både kostnadsfrie og betalte objekter.

Hvis du aktiverte Touch ID eller Face ID for App Store- og iTunes Store-kjøp, blir du bedt om å bruke Touch ID eller Face ID for hver nedlasting, selv om objektet er kostnadsfritt.

Administrer hva barn kan kjøpe eller laste ned

Hvis du bruker Familiedeling, kan du bruke Spør om kjøp for å kontrollere hva barn kjøper. Når et barn ber om å kjøpe et objekt eller laste ned et kostnadsfritt objekt, kan familieorganisatoren godkjenne eller avslå forespørselen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.