Administrere passordvalg for iTunes Store og App Store

Administrer passordvalgene for iTunes Store, App Store og iBooks Store på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV.

Du har to passordvalg å velge mellom for betalte kjøp og kjøp i app:

• Krev alltid: Når du foretar et kjøp, blir du alltid bedt om å oppgi passordet, selv om du er logget på med Apple-ID-en.
  • Krev etter 15 minutter: Når du foretar et kjøp, blir du bedt om å oppgi passordet bare hvert 15. minutt.

Du kan slå av passordbeskyttelse for kostnadsfrie objekter på iOS-enheten eller datamaskinen hvis du ikke ønsker å oppgi passordet når du laster ned kostnadsfrie sanger eller apper, men du kan ikke slå av passordbeskyttelse fullstendig for betalte objekter.

Apple TV kan du slå av passordbeskyttelse for både kostnadsfrie objekter og betalte objekter.

Om passordvalg for Touch ID og Face ID

Hvis du har slått på Touch ID eller Face ID for iTunes Store-kjøp, blir du ikke spurt om du vil angi passordvalg.

Touch ID eller Face ID vil alltid overstyre valget du angir. Hvis du har en av disse funksjonene slått på, blir du bedt om å bekrefte hver nedlasting. Hvis du prøver å angi valget manuelt mens Touch ID eller Face ID er slått på, ser du en melding som sier at Touch ID eller Face ID er aktivert for Alle kjøp.

Hvis du slår av Touch ID eller Face ID, blir du spurt om du vil angi passordvalg neste gang du foretar et kjøp.

Finn ut mer om å bruke Touch ID og Face ID.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Passordinnstillinger. Hvis du har Touch ID eller Face ID slått på for kjøp, vil du ikke se denne menyen.
  3. Trykk på den ønskede innstillingen under Kjøp og Kjøp i app.
  4. Under Kostnadsfrie nedlastinger trykker du på Krev passord for å slå innstillingen på eller av.
  5. Oppgi passordet ditt når du blir bedt om det. Trykk deretter på OK.

På Mac eller PC i iTunes

1. Åpne iTunes. Påse at du har den nyeste versjonen.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen på toppen av skjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på Butikk-fanen.
  4. Velg foretrukket beskyttelsesnivå fra menyene under Kjøp eller Kostnadsfrie nedlastinger. Hvis du har Touch ID slått på for kjøp, vil du ikke se denne menyen.
  5. Oppgi passordet ditt når du blir bedt om det. Klikk deretter på OK.
  6. Klikk på OK igjen for å lagre valgene.

På Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon)

1. Velg Innstillinger > Kontoer > iTunes og App Store > Passordinnstillinger fra Hjem-skjermen.
  2. Velg Krev passord.
  3. Velg foretrukket beskyttelsesnivå.
  4. Når du har valgt foretrukket beskyttelsesnivå, markerer du Krev passord under Kostnadsfrie nedlastinger for å slå innstillingen på eller av. Hvis du setter Krev passord til Aldri i trinn 3, vil du ikke få noe valg om å slå innstillingen på.

På Apple TV (2. eller 3. generasjon)

1. Velg Innstillinger > iTunes Store > Logg på fra Hjem-skjermen.
  2. Logg på med Apple-ID-en og passordet ditt.
  3. Når du har klikket på Send, ser du en skjerm med teksten «Huske passord?» Velg foretrukket beskyttelsesnivå:
    • Velg Ja hvis du vil at Apple TV skal huske passordet for kjøp så lenge du er logget på med Apple-ID-en din.
    • Velg Nei hvis du vil skrive inn passordet hver gang du foretar et kjøp i iTunes Store.

Hvis du vil endre passordinnstillingene, logger du av og følger deretter fremgangsmåten ovenfor for å logge på igjen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.