Om Lokale øyeblikksbilder i Time Machine

Ved hjelp av lokale øyeblikksbilder kan Time Machine gjenopprette data selv når disken med Time Machine-sikkerhetskopien ikke er tilgjengelig.

Disken med Time Machine-sikkerhetskopier er ikke nødvendigvis tilgjengelig til enhver tid, så Time Machine lagrer også noen av sikkerhetskopiene på den innebygde startdisken og andre lokale stasjoner. Disse sikkerhetskopiene kalles lokale øyeblikksbilder.

• Et daglig øyeblikksbilde lagres hver 24. time etter tidspunktet du starter datamaskinen eller starter den på nytt.
  • Et ukentlig øyeblikksbilde blir lagret hver uke.
  • Det er nytt i macOS High Sierra at et ekstra øyeblikksbilde alltid lagres før det blir installert en nye macOS-oppdateringer.

Slik bruker du lokale øyeblikksbilder

Når du åpner Time Machine, vises en tidslinje på høyre side av skjermen. Hvert daterte merke på tidslinjen representerer en sikkerhetskopi, og hver sikkerhetskopi har en farge når du beveger pekeren over den.

macOS High Sierra, Sierra, El Capitan eller Yosemite:

• Et skarpt rødt merke betyr en sikkerhetskopi som kan gjenopprettes nå, enten fra et lokalt øyeblikksbilde eller fra sikkerhetskopistasjonen. Når sikkerhetskopistasjonen ikke er tilgjengelig, vil bare lokale øyeblikksbilder være skarpt rød.
  • Et nedtonet rødt merke betyr en sikkerhetskopi som kan gjenopprettes fra sikkerhetskopistasjonen etter at stasjonen har blitt tilgjengelig. Inntil da viser stabelen av vinduer på skjermen et tomt vindu for den sikkerhetskopien.

OS X Mavericks eller eldre:

• Et grått merke betyr en sikkerhetskopi som kan gjenopprettes nå fra et lokalt øyeblikksbilde.
  • Et skarpt lyserødt merke betyr en sikkerhetskopi som kan gjenopprettes nå fra sikkerhetskopistasjonen.
  • Et nedtonet lyserødt merke betyr en sikkerhetskopi som kan gjenopprettes fra sikkerhetskopistasjonen etter at stasjonen har blitt tilgjengelig. Inntil da viser stabelen av vinduer på skjermen et tomt vindu for den sikkerhetskopien.

Time Machine-vindu

Hvordan lokale øyeblikksbilder bruker lagringsplass

Time Machine i macOS High Sierra lagrer øyeblikksbilder på alle APFS-formatertelagringsenheter som er helt flashbasert og befinner seg i Mac-maskinen eller er direkte tilkoblet den. Time Machine i tidligere macOS-versjoner lagrer kun øyeblikksbilder på den interne startdisken i bærbare Mac-maskiner.

For å sikre at du har lagringsplass når du trenger den, lagres øyeblikksbilder kun på disker som har rikelig med ledig plass. Når lagringsplassen blir lav, slettes øyeblikksbildene automatisk. De eldste slettes først. Det er derfor Finder- og Vis info-vinduene ikke inkluderer lokale øyeblikksbilder i beregningen av hvor mye lagringsplass som er tilgjengelig på en disk.