Om Lokale øyeblikksbilder i Time Machine

Time Machine lar deg gjenopprette filer fra lokale øyeblikksbilder på Macen din, selv nå Time Machine-sikkerhetskopidisken din ikke er tilgjengelig.

Time Machine-sikkerhetskopidisken din er kanskje ikke tilgjengelig til enhver tid, så Time Machine lagrer også noen av sikkerhetskopiene sine på Macen din. Disse sikkerhetskopiene kalles lokale øyeblikksbilder.

Slik bruker du lokale øyeblikksbilder

Hvis du åpner Time Machine når sikkerhetskopidisken din ikke er tilgjengelig, bruker Time Machine automatisk lokale øyeblikksbilder til å hjelpe deg med å gjenopprette filer. Koble til igjen sikkerhetskopidisken din for å gjøre enda flere sikkerhetskopier tilgjengelig.

Time Machine-vindu

Hvordan lokale øyeblikksbilder bruker lagringsplass

Du trenger ikke å tenke på hvor mye lagringsplass lokale øyeblikksbilder bruker, ettersom de ikke bruker plass som kreves for oppgaver som nedlasting av filer, kopiering av filer eller installering av ny programvare.

Macen din regner plassen som brukes av øyeblikksbilder, som ledig plass. Time Machine lagrer imidlertid bare øyeblikksbilder på disker som har mye ledig plass, og øyeblikksbilder blir slettet automatisk etter hvert som de blir eldre eller plassen kreves til andre ting.

Hvis du vil slette lokale øyeblikksbilder manuelt, slår du bare av Time Machine og gir den noen minutter til å slette dem automatisk. Når du slår på igjen Time Machine, husker den de tidligere sikkerhetsdiskene dine.

Hvor ofte lokale øyeblikksbilder lagres

Time Machine lagrer ett øyeblikksbilde av startdisken din omtrent én gang i timen, og det blir lagret i 24 timer. Den beholder et ekstra øyeblikksbilde av den siste vellykkede Time Machine-sikkerhetskopieringen din frem til plassen kreves. Og i High Sierra eller nyere blir enda et øyeblikksbilde lagret før du installerer macOS-oppdateringer.