Om lokale øyeblikksbilder i Time Machine

Med Time Machine kan du gjenopprette filer fra lokale øyeblikksbilder på Macen, selv når Time Machine-sikkerhetskopidisken din ikke er tilgjengelig.

Time Machine-sikkerhetskopidisken din er kanskje ikke tilgjengelig til enhver tid, så Time Machine lagrer også noen av sikkerhetskopiene sine på Macen din. Disse sikkerhetskopiene kalles lokale øyeblikksbilder.

Slik bruker du lokale øyeblikksbilder

Hvis du åpner Time Machine når sikkerhetskopidisken din ikke er tilgjengelig, bruker Time Machine automatisk lokale øyeblikksbilder til å hjelpe deg med å gjenopprette filer. Du kan koble til sikkerhetskopidisken din på nytt for å gjøre enda flere sikkerhetskopier tilgjengelig.

Time Machine-vindu

Slik bruker lokale øyeblikksbilder lagringsplass

Du trenger ikke å tenke på hvor mye lagringsplass lokale øyeblikksbilder bruker, ettersom de ikke bruker plass som kreves for oppgaver som nedlasting av filer, kopiering av filer eller installering av ny programvare.

Macen din regner plassen som brukes av øyeblikksbilder, som ledig plass. Time Machine lagrer imidlertid bare øyeblikksbilder på disker som har mye ledig plass, og øyeblikksbilder blir slettet automatisk etter hvert som de blir eldre eller plassen kreves til andre ting.

Hvis du vil slette lokale øyeblikksbilder manuelt, kan du slå av Time Machine midlertidig:

1. Åpne Time Machine-valgene fra Time Machine-menyen  i menylinjen. Eller velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Time Machine.
  2. Fjern valget for «Automatisk sikkerhetskopiering», eller klikk på av/på-bryteren, avhengig av hva du ser i Time Machine-valgene.
  3. Vent noen minutter til det lokale øyeblikksbildet er slettet. Deretter slår du på Time Machine igjen. Verktøyet husker sikkerhetskopidiskene dine.

Hvor ofte lagres lokale øyeblikksbilder?

Time Machine lagrer et øyeblikksbilde av startdisken din omtrent én gang i timen og beholder det i 24 timer. Verktøyet beholder et ekstra øyeblikksbilde av den siste vellykkede Time Machine-sikkerhetskopieringen din frem til plassen kreves. Og i High Sierra eller nyere blir enda et øyeblikksbilde lagret før du installerer macOS-oppdateringer.