Slik sikkerhetskopierer du iPhone, iPad og iPod touch

Hvis du sikkerhetskopierer iPhone, iPad eller iPod touch, har du en kopi av informasjonen som du kan bruke når du skal skifte ut eller hvis du mister eller skader enheten.

Velge en sikkerhetskopieringsmetode

Før du starter, bør du lære deg forskjellen mellom å ta sikkerhetskopier med iCloud og iTunes og velge den metoden som er best for deg. Hvis du skulle trenge en alternativ sikkerhetskopi, kan du lage én i iCloud og en annen i iTunes.

iCloud

1. Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  2. Trykk på Innstillinger, rull ned og trykk på iCloud.
    Trykk på Innstillinger, rull ned og trykk på iCloud.
  3. Rulle ned, trykk på Sikkerhetskopier og kontroller at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på.
    iCloud-sikkerhetskopiering skal være på.
  4. Trykk på Sikkerhetskopier nå. Hold forbindelsen med Wi-Fi-nettverket til prosessen er fullført.
  5. Kontroller at sikkerhetskopieringen er fullført: Trykk på Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring, og velg enheten din. Sikkerhetskopien skal vises i detaljene sammen med tidspunkt og størrelse.

Få hjelp til å opprette en sikkerhetskopi eller administrere tilgjengelig plass i iCloud.

Automatisk sikkerhetskopiering med iCloud-sikkerhetskopiering

Dette gjør du hvis du vil at iCloud skal sikkerhetskopiere enheten din automatisk hver dag:

• Kontroller at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på i Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi.
  • Koble enheten til en strømkilde.
  • Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  • Kontroller at enhetens skjerm er låst.
  • Kontroller at du har nok tilgjengelig plass i iCloud til sikkerhetskopien.

iTunes

1. Åpne iTunes og koble enheten til datamaskinen.
  2. Om du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden.
  3. Marker iPhone, iPad eller iPod når enheten vises i iTunes. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten ikke vises i iTunes.
  4. Hvis du vil lagre helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien: Merk av for Krypter [enhet]-sikkerhetskopi, og lag et passord som er du er sikker på å huske.
    Du må skrive ned passordet og oppbevare det på et trygt sted fordi det ikke finnes noen måte å gjenopprette iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet.
    Hvis du ikke har behov for å arkivere helse- og aktivitetsdata, kan du lage en sikkerhetskopi som ikke er kryptert. Bare klikk på Sikkerhetskopier nå.
    Klikk på Sikkerhetskopier nå eller krypter sikkerhetskopien
  5. Når prosessen er fullført, kan du se om sikkerhetskopieringen var vellykket under Valg > Enheter i iTunes. Du skal se navnet på enheten sammen med datoen og klokkeslettet da iTunes opprettet sikkerhetskopien. Hvis du har kryptert sikkerhetskopien, skal du også se  ved siden av navnet på enheten.
    Klikk på Valg og velg Enheter i iTunes.

Få hjelp til å lage sikkerhetskopi.

Finn ut mer

Sist endret: