Slik sikkerhetskopierer du iPhone, iPad og iPod touch

Hvis du sikkerhetskopierer iPhone, iPad eller iPod touch, har du en kopi av informasjonen som du kan bruke når du skal skifte ut eller hvis du mister eller skader enheten.

Velge en sikkerhetskopieringsmetode

Før du starter, bør du finne ut forskjellen mellom å ta sikkerhetskopier med iCloud og iTunes og velge den metoden som er best for deg. Hvis du skulle trenge en alternativ sikkerhetskopi, kan du lage én i iCloud og en annen i iTunes.

Slik lager du en sikkerhetskopi med iCloud

1. Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  2. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] og trykk på iCloud.Dersom du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger. Deretter ruller du ned og trykker på iCloud.
  3. Trykk på iCloud-sikkerhetskopi. Dersom du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Sikkerhetskopi. Pass på at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på.
  4. Trykk på Sikkerhetskopier nå. Hold forbindelsen med Wi-Fi-nettverket til prosessen er fullført.
  5. Sørg for at sikkerhetskopieringen er fullført: Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-lagring > Administrer lagring, og velg enheten din. Dersom du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring og velger deretter enheten din. Sikkerhetskopien skal vises i detaljene sammen med tidspunkt og størrelse.

Få hjelp til å opprette en sikkerhetskopi eller administrere tilgjengelig plass i iCloud.

Automatisk sikkerhetskopiering med iCloud-sikkerhetskopiering

Dette gjør du hvis du vil at iCloud skal sikkerhetskopiere enheten din automatisk hver dag:

• Kontroller at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på i Innstillinger> [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi. Dersom du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi.
  • Koble enheten til en strømkilde.
  • Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  • Kontroller at enhetens skjerm er låst.
  • Kontroller at du har nok tilgjengelig plass i iCloud til sikkerhetskopien. Når du logger på iCloud, får du 5 GB iCloud-lagring helt kostnadsfritt. Hvis du trenger mer iCloud-lagring, kan du kjøpe mer fra iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Abonnementer starter på 50 GB for 0,99 USD per måned. Finn ut mer om priser i regionen din.

Slik lager du en sikkerhetskopi med iTunes

1. Åpne iTunes og koble enheten til datamaskinen.
  2. Hvis du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden.
  3. Marker iPhone, iPad eller iPod når enheten vises i iTunes. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten ikke vises i iTunes.
  4. Hvis du vil lagre helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien: Merk av for Krypter [enhet]-sikkerhetskopi, og lag et passord som er du er sikker på å huske.

Du må skrive ned passordet og oppbevare det på et trygt sted fordi det ikke finnes noen måte å gjenopprette iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet.
    Hvis du ikke har behov for å arkivere helse- og aktivitetsdata, kan du lage en sikkerhetskopi som ikke er kryptert. Bare klikk på Sikkerhetskopier nå.
  5. Når prosessen er fullført, kan du se om sikkerhetskopieringen var vellykket under Valg > Enheter i iTunes. (Hvis du bruker iTunes for Windows, velger du Rediger > Enheter fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.) Du skal se navnet på enheten sammen med datoen og klokkeslettet da iTunes opprettet sikkerhetskopien. Hvis du har kryptert sikkerhetskopien, skal du også se  ved siden av navnet på enheten.

Få hjelp til å lage sikkerhetskopi.