Slik sikkerhetskopierer du iPhone, iPad og iPod touch

Hvis du sikkerhetskopierer iPhone, iPad eller iPod touch, har du en kopi av informasjonen som du kan bruke når du skal skifte ut eller hvis du mister eller skader enheten.

Velge en sikkerhetskopieringsmetode

Før du går i gang, kan du finne ut mer om forskjellene mellom iCloud- og iTunes-sikkerhetskopier og velge den metoden som passer best for deg. Hvis du trenger en alternativ sikkerhetskopi, kan du lage én i iCloud og en annen i iTunes.

Slik lager du en sikkerhetskopi med iCloud

1. Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  2. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] og trykk på iCloud. Dersom du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger. Deretter ruller du ned og trykker på iCloud.
  3. Trykk på iCloud-sikkerhetskopiering. Dersom du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Sikkerhetskopi. Pass på at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på.
  4. Trykk på Sikkerhetskopier nå. Hold forbindelsen med Wi-Fi-nettverket til prosessen er fullført.

Du kan sjekke framdriften og forsikre deg om at sikkerhetskopieringen er fullført. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi. Under Sikkerhetskopier nå ser du dato og klokkeslett for den siste sikkerhetskopien du har tatt.

Få hjelp til å opprette en sikkerhetskopi eller administrere tilgjengelig plass i iCloud.

Automatisk sikkerhetskopiering med iCloud-sikkerhetskopiering

Dette gjør du hvis du vil at iCloud skal sikkerhetskopiere enheten din automatisk hver dag:

• Kontroller at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på i Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi.
  • Koble enheten til en strømkilde.
  • Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  • Kontroller at enhetens skjerm er låst.
  • Kontroller at du har nok tilgjengelig plass i iCloud til sikkerhetskopien. Når du logger på iCloud, får du 5 GB iCloud-lagring helt kostnadsfritt. Hvis du trenger mer iCloud-lagring, kan du kjøpe mer fra iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Abonnementer starter på 50 GB for 0,99 USD per måned. Finn ut mer om priser i regionen din.

Slik lager du en sikkerhetskopi med iTunes

1. Åpne iTunes og koble enheten til datamaskinen.
  2. Om du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden.
  3. Marker iPhone, iPad eller iPod når enheten vises i iTunes. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten ikke vises i iTunes.
  4. Hvis du vil lagre helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien: Merk av for Krypter [enhet]-sikkerhetskopi, og lag et passord som er du er sikker på å huske. Hvis du ikke har behov for å arkivere helse- og aktivitetsdata, kan du lage en sikkerhetskopi som ikke er kryptert. Bare klikk på Sikkerhetskopier nå.

Du må skrive ned passordet og oppbevare det på et trygt sted fordi det ikke finnes noen måte å gjenopprette iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet.
  5. Når prosessen avsluttes, kan du se om sikkerhetskopieringen ble fullført på Sammendrag-skjermen i iTunes. Bare se under Siste sikkerhetskopi for å finne dato og klokkeslett.