Slik sikkerhetskopierer du enheter med iCloud eller iTunes

Hvis du sikkerhetskopierer iPhone, iPad eller iPod touch, har du en kopi av informasjonen din som du kan bruke hvis enheten skulle gå tapt eller bli skadet. Med sikkerhetskopier kan du overføre data fra den forrige enheten til den nye.

Velge en sikkerhetskopieringsmetode

Før du starter bør du lære forskjellen mellom å lage sikkerhetskopier med iCloud og med iTunes. Avgjør hvilken metode som passer best for deg, og følg framgangsmåten nedenfor. Hvis du skulle trenge en alternativ sikkerhetskopi, kan du lage én i iCloud og en annen i iTunes.

Lage en sikkerhetskopi ved å bruke iCloud

1. Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  2. I iOS 8 eller nyere trykker du på Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi.
    I iOS 7 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud > Lagring og kopiering.
  3. Pass på at iCloud-sikkerhetskopi er slått på.
  4. Trykk på Sikkerhetskopier nå. Vær tilkoblet Wi-Fi-nettverket til prosessen er fullført.
  5. Kontroller at sikkerhetskopieringen er fullført ved å trykke på Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrere lagring, og velg deretter enheten din. Sikkerhetskopien du akkurat laget, skulle vises i detaljene sammen med tidspunkt og størrelse.

Følg flere framgangsmåter hvis du trenger hjelp med å lage en sikkerhetskopi i iCloud.

Sikkerhetskopiere automatisk i iCloud

Når du har slått på iCloud-sikkerhetskopi, kan iCloud sikkerhetskopiere enheten automatisk hver dag. iCloud lager disse daglige, automatiske sikkerhetskopiene bare hvis:

Lage en sikkerhetskopi ved å bruke iTunes

1. Åpne iTunes og koble enheten til datamaskinen.
  2. Lagre innholdet du har lastet ned fra iTunes Store eller App Store ved å klikke på Arkiv > Enheter > Overfør kjøp. Hvis du bruker Windows og ikke ser en Arkiv-meny, trykker du på Alt-tasten.
  3. Vent til iTunes er ferdig med å overføre kjøpene. Klikk deretter på Arkiv > Enheter > Sikkerhetskopier. Hvis du bruker Windows og ikke ser en Arkiv-meny, trykker du på Alt-tasten.
  4. Når prosessen er fullført, kan du se om sikkerhetskopieringen var vellykket ved å klikke på iTunes-valg > Enheter. Du skulle se navnet på enheten sammen med datoen og klokkeslettet da iTunes opprettet sikkerhetskopien.

Følg flere framgangsmåter hvis du trenger hjelp med å lage en sikkerhetskopi i iTunes. Lær hvordan du krypterer sikkerhetskopien.

Les mer

Sist endret:
Nyttig?

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)