Slik sikkerhetskopierer du enheter med iCloud eller iTunes

Hvis du sikkerhetskopierer iPhone, iPad eller iPod touch, har du en kopi av alle data som du kan bruke hvis enheten skulle gå tapt eller bli skadet. Med sikkerhetskopier kan du overføre data fra den forrige enheten til den nye.

Velge en sikkerhetskopieringsmetode

Før du starter, bør du lese om forskjellene mellom iCloud og med iTunes når det gjelder å lage sikkerhetskopier. Finn ut hvilken metode som passer best for deg, og følg framgangsmåten nedenfor. Hvis du skulle trenge en alternativ sikkerhetskopi, kan du lage én i iCloud og en annen i iTunes.

Lage sikkerhetskopier ved bruk av iCloud

1. Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  2. I iOS 8 eller nyere trykker du på Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi.
    I iOS 7 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud > Lagring og kopiering.
  3. Pass på at iCloud-sikkerhetskopi er slått på.
  4. Trykk på Sikkerhetskopier nå. Hold forbindelsen med Wi-Fi-nettverket til prosessen er fullført.
  5. Kontroller at sikkerhetskopieringen er fullført ved å trykke på Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrere lagring, og velg deretter enheten din. Sikkerhetskopien du nettopp har laget, skal vises blant detaljene sammen med tidspunkt og størrelse.

Følg flere trinn hvis du trenger hjelp til å lage en sikkerhetskopi i iCloud.

Sikkerhetskopiere automatisk i iCloud

Når du har slått på iCloud-sikkerhetskopi, kan iCloud sikkerhetskopiere enheten automatisk hver dag. iCloud lager disse daglige, automatiske sikkerhetskopiene bare hvis:

Lage sikkerhetskopier ved bruk av iTunes

1. Åpne iTunes og koble enheten til datamaskinen.
  2. Lagre innholdet du har lastet ned fra iTunes Store eller App Store, ved å klikke på Arkiv > Enheter > Overfør kjøp. Vent deretter til overføringen er fullført. Hvis du bruker Windows og du ikke ser noen Fil-meny, holder du Kontroll- og B-tastene nede.
  3. Hvis du vil arkivere helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien: Marker alternativet Krypter [enhet] sikkerhetskopi og lag et passord som du husker.

Du må skrive ned passordet og oppbevare det på et trygt sted fordi det ikke finnes noen måte å gjenopprette iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet.
    Hvis du ikke har behov for å arkivere helse- og aktivitetsdata, kan du lage en sikkerhetskopi som ikke er kryptert. Bare klikk på Sikkerhetskopier nå. Hvis du bruker Windows, klikker du på Fil > Enheter > Sikkerhetskopi (hvis du ikke ser noen Fil-meny, holder du Kontroll- og B-tastene nede).
  4. Når prosessen er fullført, kan du se om sikkerhetskopieringen var vellykket under Valg > Enheter i iTunes. Du skal se navnet på enheten sammen med datoen og klokkeslettet da iTunes opprettet sikkerhetskopien. Hvis du har kryptert sikkerhetskopien, skal du også se  ved siden av navnet på enheten.

Følg flere trinn hvis du trenger hjelp til å lage en iTunes-sikkerhetskopi. Les om hvordan du krypterer sikkerhetskopien.

Les mer

Sist endret: