Få hjelp med å bruke Fjerntilgang til min Mac

Hvis du bruker macOS High Sierra eller eldre og du trenger hjelp til å bruke Fjerntilgang til min Mac, følger du denne fremgangsmåten.

Fra og med macOS Mojave er ikke Fjerntilgang til min Mac lenger tilgjengelig. Les om hvordan du bruker Cloud Drive, skjermdeling og Apple Remote Desktop i stedet.

Kontroller innstillinger og tilkoblinger

Velg Apple ()-menyen > Systemvalg på alle datamaskinene dine, og klikk deretter på iCloud og kontroller følgende innstillinger:

• Sørg for at du har logget deg på iCloud med gjeldende Apple-ID. Hvis du har endret passordet, men ikke har oppdatert det under iCloud-valg på en av datamaskinene, kobler ikke Fjerntilgang til min Mac seg til.
  • Sørg for at avmerkingsboksen for Fjerntilgang til min Mac er valgt, og se gjennom eventuelle statusmeldinger som vises. Hvis Fjerntilgang til min Mac er markert, fjerner du markeringen og markerer på nytt.

På Macen du prøver å koble til:

• Sørg for at Macen din ikke er konfigurert til å gå i dvale under Strømsparing-valgene. Velg enten våkne for nettverkstilgang eller aldri gå i dvale.
  • Hvis du prøver å dele skjermen, må du sørge for at du konfigurerer skjermdeling riktig.
  • Hvis du prøver å dele filer, må du sørge for at du konfigurerer fildeling riktig.

På AirPort-basestasjonen eller ruteren:

Oppdater Fjerntilgangen til min Mac-nøklene

1. Åpne Nøkkelringtilgang, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  2. Velg System fra listen med nøkkelringer til venstre.
  3. Klikk på kolonneoverskriften Type for å sortere listen etter type.
  4. Marker alle nøkler av typen «Fjerntilgang til min Mac-nøkkel».
  5. Slett de markerte nøklene. Oppgi administratorpassordet når du blir bedt om det.
  6. Avslutt Nøkkelringtilgang.
  7. Velg Apple-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud. Fjern markeringen for Fjerntilgang til min Mac.
  8. Omstart Macen, og deretter
  9. Velg Apple-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud. Velg Fjerntilgang til min Mac.

Kontakt iCloud-kundestøtte

Hvis du fremdeles ikke kan bruke Fjerntilgang til min Mac, kontakter du iCloud-kundestøtte. Her er informasjonen du trenger: