OSX Mavericks: Japansk kotoeri-inndatametode ser noen ganger ut til å generere feil tegn

Når du har valgt mer enn én inndatametode i Mavericks, kan du se et eller flere av følgende:

• Når både kotoeri og et annet språk er konfigurert som inndatametoder for tastaturet, er det ikke sikkert at inndatakilden bruker JIS (Japan Industry Standards)-tastaturinnstillinger som forventet.
  • OS X godtar ikke passordet for skjermspareren, selv om det ser ut som om du har skrevet passordet riktig.
Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

I OS X Mavericks bruker kotoeri det latinske tastaturoppsettet om meldingene ovenfor vises når du skriver japansk tekst. Dette fører til forskjeller i tastaturoppsettet når flere språk er aktivert som inndatakilder. Hvis for eksempel både kotoeri og fransk er aktivert som inndatakilder, registrerer et japansk tastatur tastetrykket til en «Q» som en «A» i stedet.

For å endre denne oppførselen må du deaktivere andre språk bortsett fra japansk fra Inndatakilder-fanen under Tastatur-valg i Systemvalg.