Sikkerhetskopidisker du kan bruke med Time Machine

For å bruke Time Machine til å ta en sikkerhetskopi av Macen trenger du en av disse typene lagringsenheter.

en ekstern stasjon som er koblet til Macen

en NAS-enhet (Network-attached storage) som støtter Time Machine over SMB

en Mac som er delt som et Time Machine-sikkerhetskopieringsmål

en ekstern stasjon som er koblet til en AirPort Extreme-basestasjon (802.11ac) eller AirPort Time Capsule

AirPort Time Capsule

en ekstern stasjon som er koblet til Macen

Time Machine kan sikkerhetskopiere til en ekstern stasjon som er koblet til en USB-, Thunderbolt- eller FireWire-port på Macen. Hvis disken ikke bruker riktig format, ber Time Machine deg om å slette den.

En NAS-enhet (Network-attached storage) som støtter Time Machine over SMB

Mange tredjeparts NAS-enheter støtter Time Machine over SMB. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese dokumentasjonen for NAS-enheten din.

En Mac som er delt som et Time Machine-sikkerhetskopieringsmål

Hvis du vil bruke en annen Mac på nettverket som et Time Machine-sikkerhetskopieringsmål, følger du denne fremgangsmåten på den andre Macen.

macOS Ventura eller nyere

1. På Macen som skal brukes som mål for Time Machine-sikkerhetskopier, velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Generelt i sidepanelet og deretter på Deling til høyre.

3. Slå på Fildeling. Du kan bli bedt om å oppgi administratorpassordet ditt.

4. Klikk på Info-knappenNo alt supplied for Image ved siden av fildeling.

5. Klikk på legg til-knappen (+) under Delte mapper-listen, og velg en mappe som skal brukes til Time Machine-sikkerhetskopier.

6. Kontroll-klikk på mappen du la til, og velg Avanserte valg på snarveismenyen som vises.

Delingsinnstillinger, Avanserte valg
  7. Velg «Del som mål for Time Machine-sikkerhetskopier», og klikk på OK.

Når du konfigurerer Time Machine på andre Macer, skal du nå kunne velge den delte mappen som en sikkerhetskopidisk.

Eldre versjoner av macOS

1. På Macen som skal brukes som mål for Time Machine-sikkerhetskopier, velger du Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Deling.

3. Velg Fildeling på listen over tjenester til venstre.

4. Klikk på legg til-knappen (+) under Delte mapper-listen til høyre, og velg en mappe som skal brukes til Time Machine-sikkerhetskopier.

5. Kontroll-klikk på mappen du la til, og velg Avanserte valg på snarveismenyen som vises.

Delingsvalg, Avanserte valg
  6. Velg «Del som mål for Time Machine-sikkerhetskopier», og klikk på OK.

Når du konfigurerer Time Machine på andre Macer, skal du nå kunne velge den delte mappen som en sikkerhetskopidisk.

En ekstern stasjon som er koblet til en AirPort Extreme-basestasjon (802.11ac) eller AirPort Time Capsule

Time Machine kan sikkerhetskopiere til en ekstern USB-stasjon som er koblet til en AirPort Extreme-basestasjon (802.11ac-modell) eller AirPort Time Capsule.

1. Koble stasjonen direkte til Macen, og bruk Diskverktøy til å slette den.

2. Koble stasjonen til en USB-port på AirPort-basestasjonen, og slå den på.

3. Åpne AirPort-verktøy, velg basestasjonen, og klikk på Rediger for å vise innstillingene.

4. Klikk på fanen Disker i innstillingsvinduet.

5. Velg sikkerhetskopidisken fra listen med partisjoner, og velg deretter «Aktiver fildeling»:

Fanen Disker i vinduet med AirPort-verktøy, med «Aktiver fildeling» slått på
  6. Hvis mer enn én bruker på nettverket skal sikkerhetskopiere til denne stasjonen med Time Machine, kan du bruke lokalmenyen Sikre delte disker for å påse at de bare kan se sine egne sikkerhetskopier, ikke dine. Velg «Med kontoer» fra menyen, og klikk på Legg til (+)-knappen for å legge til brukere.

7. Klikk på Oppdater for å starte basestasjonen på nytt og ta i bruk innstillingene.

AirPort Time Capsule

Time Machine kan sikkerhetskopiere til den innebygde harddisken til en AirPort Time Capsule på nettverket.