Hvis mikrofonene på iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis lyden er uklar under telefon- eller FaceTime-samtaler, eller hvis Siri ikke registrerer stemmen din, kan du finne ut hva du må gjøre.

På iOS-enheten din kan du oppleve ett eller flere av disse problemene når du ringer, bruker FaceTime eller Siri eller spiller av lydopptak:

• Personen kan ikke høre deg under en telefon- eller FaceTime-samtale.
  • Du høres uklar ut under en telefon- eller FaceTime-samtale.
  • Siri sier «Jeg hørte ikke det», eller hører ikke forespørselen eller hører bare deler av den.
  • Lyden du hører, er uklar, eller du hører ingen lyd i det hele tatt når du spiller av lydopptak.
  • Du kan ikke endre lydkilder i løpet av samtaler.

Test mikrofonene på enheten

For å finne ut om det er et problem med mikrofonen på enheten din – og ikke mobildatatilkoblingen eller appen du bruker – kan du teste hver mikrofon. Mikrofonplasseringen kan variere på forskjellige enheter. Du kan gå gjennom produktets tekniske spesifikasjoner for å finne mikrofonene.

Når du tester mikrofonene dine, må du sørge for at iOS-enheten din ikke er koblet til trådløse eller kablede hodetelefoner.

iPhone

Det er mer enn én mikrofon på iPhone.

Når du skal teste den primære mikrofonen på undersiden av iPhone, åpner du Taleopptak og trykker på opptakssymbolet. Snakk deretter inn i mikrofonen, og trykk på avspillingssymbolet for å spille av opptaket. Du skal kunne høre stemmen din tydelig.

For å teste mikrofonen på forsiden åpner du Kamera-appen og spiller inn en video med kameraet på forsiden. For å teste mikrofonen på baksiden åpner du Kamera-appen og spiller inn en video med kameraet på baksiden. Når du spiller av videoen, skal du kunne høre stemmen din tydelig.

Hvis stemmen din lyder svak under en telefonsamtale, må du sørge for at mikrofonen på baksiden ikke er blokkert eller tildekket.

Hvis Siri ikke kan høre deg, kan du kontrollere at mottakeren og mikrofonen foran på toppen av iPhone ikke er tildekket eller skitne.

iPad

For å teste mikrofonen på iPad må du påse at det ikke er noe som dekker til mikrofonen, og deretter åpner du Taleopptak og trykker på opptaksknappen. Snakk inn i mikrofonen, og trykk deretter på Spill av-symbolet for å spille av opptaket. Du skal kunne høre stemmen din tydelig. Finn ut hvor mikrofonene er på iPad.

iPod touch

Når du skal teste mikrofonen på iPod touch, åpner du Taleopptak. Trykk på opptakssymbolet, snakk inn i mikrofonen og trykk på avspillingssymbolet for å spille av opptaket. Du skal kunne høre stemmen din tydelig.

Få hjelp

Hvis du fremdeles har problemer etter å ha testet mikrofonen på enheten, prøver du denne fremgangsmåten:

1. Koble fra alt tilbehør fra hodetelefonutgangen, og koble fra eventuelle Bluetooth-hodetelefoner.
  2. Unngå å blokkere mikrofonen og iSight-mikrofonen med fingrene eller deksler når du holder enheten eller tar opp video.
  3. Fjern skjermbeskyttere, folier eller etuier som dekker til mikrofonen, iSight-mikrofonen eller iPhone-mottakeren.
  4. Fjern eventuell smuss fra mikrofonene eller iPhone-mottakeren. Se i brukerhåndboken for enheten for å finne ut hvor mikrofonene er plassert.
  5. Start enheten din på nytt.
  6. Sørg for at du har den nyeste versjonen av iOS.

Hvis du har fulgt denne fremgangsmåten og personer fremdeles ikke kan høre deg i telefon- eller FaceTime-samtaler, eller hvis Siri ikke hører spørsmålene dine, kontakter du Apple-kundestøtte.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.