MacBook Pro (13-tommers, sent 2012): Forvrengt eller svart skjerm under Windows 8-installering

Ved installering av Microsoft Windows 8 på en MacBook Pro (13-tommers, sent 2012) med Boot Camp, kan en svart eller forvrengt skjerm med en blå linje bli vist under Windows-installeringsprosessen. Det skjer fordi Windows -installeringsprogrammet ikke inkluderer de nødvendige driverne for Mac-maskinen.

Du må starte installeringen av Windows 8 på nytt og følge framgangsmåten nedenfor for å løse dette problemet. Framgangsmåten innbefatter å opprette USB-medier som inneholder den aktuelle Windows-støtteprogramvare (drivere) for Boot Camp, slik at du kan koble til Mac-maskinen under installeringsprosessen.

1. Velg Verktøy fra -menyen i OS X.
  2. Åpne Boot Camp-assistent.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Hvis du bruker en nedlastet diskfil (ISO) for Windows 8, klikker du på haken ved siden av "Opprette en installeringsdisk for Windows 7 eller nyere", slik at dette er markert.
  5. Hvis du vil installere Windows, klikker du for å markere "Installer Windows 7 eller nyere versjon".
  6. Når du skal opprette USB-medier som inneholder ISO-installasjonsprogrammet og de riktige driverne for datamaskinen, klikker du på haken ved siden av "Last ned den nyeste Windows-støtteprogramvaren fra Apple", slik at dette er markert.
  7. Klikk på Fortsett. Du vil bli bedt om å koble til USB-mediet (flash-stasjon eller harddisk) som Windows-støtteprogramvaren (drivere) kan installeres på. Advarsel: Alle data på USB-medier vil bli slettet under denne prosessen. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre opprettingen av mediet. Hvis du vil lage egne driverinstallasjonsmedier uten å bruke Boot Camp-assistent, klikker du her og følger instruksjonene på nedlastingssiden.
  8. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre Windows 8-installeringen. Du finner mer informasjon i Boot Camp 5 Installeringshåndbok.

Les mer

Du kan også bruke en Windows 8 DVD til å installere Windows på datamaskinen hvis du har en ekstern optisk USB-stasjon. Det krever noen flere trinn enn prosessen ovenfor.

1. Koble til en ekstern optisk stasjon og sett installasjons-DVD-platen for Windows i den.
  2. Når stasjonen vises på skrivebordet, velger du Verktøy fra -menyen.
  3. Åpne Boot Camp-assistent.
  4. Klikk på Fortsett.
  5. Klikk ved siden av "Last ned den nyeste Windows-støtteprogramvaren fra Apple" og "Installer Windows 7 eller nyere versjon", slik at dette er markert.
  6. Klikk på Fortsett. Du vil bli bedt om å koble til USB-mediet (flash-stasjon eller harddisk) som Windows-støtteprogramvaren (drivere) kan installeres på. Advarsel: Alle data på USB-medier vil bli slettet under denne prosessen. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre opprettingen av mediet. Hvis du vil lage egne driverinstallasjonsmedier uten å bruke Boot Camp-assistent, klikker du her og følger instruksjonene på nedlastingssiden.
  7. Behold USB-mediet som inneholder driverne, koblet til Mac-maskinens USB-port.
  8. Du vil bli bedt om å opprette en partisjon som Windows kan installeres på. Bruk skyveknappen til å velge partisjonsstørrelse, og klikk på Installer.
  9. Mac-maskinen omstartes etter at partisjoneringen er fullført.
  10. Vent til du hører oppstartlyden, og hold deretter på Tilvalg-knappen til du ser oppstartstasjonsvalgene. Merk: Det er avgjørende å holde Tilvalg-knappen nede for å få en vellykket DVD-installasjon. MacBook Pro vil prøve å starte opp fra USB-mediet i stedet for DVD-platen hvis Tilvalg-tasten ikke holdes nede når lydes høres. Hvis du ikke får med deg lyden og skjermen blir svart, eller du får meldingen "Trykk en hvilken som helst tast for å starte fra CD eller DVD" eller en annen melding, prøver du dette:
    • Slå av datamaskinen ved å holde på/av-knappen nede. Når datamaskinen slås av, trykker du på på/av-knappen igjen for å slå den på. Hold Tilvalg-knappen nede når du hører lyden og til du ser oppstartstasjonsvalgene.
  11. Klikk på Windows DVD-symbolet og deretter på opp-pilen under det.
  12. Nå vil Mac-maskinen starte med Windows-installasjonsprogrammet. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installeringen av Windows.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.