Hvorfor får jeg uønsket e-post i iCloud?

Uønskede, masseutsendte e-poster kalles ofte for søppelpost eller spam. Her kan du lese om hvorfår du får uønsket e-post, og hva du kan gjøre med det.

Hvorfor du får uønsket e-post

• Avsendere av uønsket e-post (spammere) har programmer som gjetter seg til vanlige e-postadresser, som adresser som bare bruker et fornavn, en initial og et etternavn, eller et populært kallenavn.
  • Når du registrerer deg for en tjeneste, kan tjenesten selge e-postadressen din til andre tjenester, og de tjenestene kan da sende deg uønsket e-post.
  • Når du legger ut e-postadressen din på et offentlig nettsted, kan e-postadressen kopieres og brukes til utsending av uønsket e-post.
  • Spammere som har din e-postadresse, kan gi den til andre spammere.

Hva du kan gjøre med uønsket e-post

Du kan rapportere uønsket e-post for å redusere mengden du mottar, og så merke og filtrere den for å holde den unna innboksen din.

Rapportere uønsket e-post

Du kan rapportere uønsket e-post til e-postadministratorene for både iCloud og Internett-domenet som e-posten ble sendt fra. Hvis administratorene kan bekrefte at meldingene er uønsket e-post, kan de hjelpe med å sørge for at fremtidige meldinger fra den avsenderen ikke leveres til din postkasse. Følg instruksjonene for din e-postklient:

Mail på Mac-maskinen

1. Åpne meldingen og velg Videresend som vedlegg fra Melding-menyen.
  2. Videresend meldingen til iCloud ved spam@icloud.com.
  3. Videresend meldingen igjen til abuse@domene, og erstatt domene med den delen av avsenderens e-postadresse som er etter @-symbolet. Hvis avsenderens e-postadresse for eksempel er spammer@spammydomain.com, videresender du meldingen til abuse@spammydomain.com.

Microsoft Outlook 2010 og nyere

1. Velg Fil > Alternativer.
  2. Klikk på E-post i panelet vil venstre i Alternativer-vinduet.
  3. Under Svar og videresending noterer du deg gjeldende innstilling slik at du kan endre den tilbake senere. Endre deretter innstillingen Ved videresending av meldinger til Legg ved opprinnelig melding.
  4. Klikk på OK.
  5. Videresend meldingen til iCloud ved spam@icloud.com.
  6. Videresend meldingen igjen til abuse@domene, og erstatt domene med den delen av avsenderens e-postadresse som er etter @-symbolet. Hvis avsenderens e-postadresse for eksempel er spammer@spammydomain.com, videresender du meldingen til abuse@spammydomain.com.
  7. Gjenta trinnene 1 til 4 for å sette Outlook tilbake til de forrige innstillingene, men i trinn 3 endrer du Ved videresending av meldinger tilbake til slik den var. Hvis du ikke husker hva innstillingen var, velger du Inkluder opprinnelig meldingstekst.

Microsoft Outlook 2007

1. Velg Verktøy > Alternativer.
  2. Klikk på E-postalternativer på Innstillinger-fanen i Alternativer-vinduet.
  3. I vinduet E-postalternativer, under Ved svar og videresending, merker du deg gjeldende innstilling slik at du kan endre den tilbake senere. Endre deretter innstillingen Ved videresending av meldinger til Legg ved opprinnelig melding.
  4. Klikk på OK.
  5. Videresend meldingen til iCloud ved spam@icloud.com.
  6. Videresend meldingen igjen til abuse@domene, og erstatt domene med den delen av avsenderens e-postadresse som er etter @-symbolet. Hvis avsenderens e-postadresse for eksempel er spammer@spammydomain.com, videresender du meldingen til abuse@spammydomain.com.
  7. Gjenta trinnene 1 til 4 for å sette Outlook tilbake til de forrige innstillingene, men i trinn 3 endrer du Ved videresending av meldinger tilbake til slik den var. Hvis du ikke husker hva innstillingen var, velger du Inkluder opprinnelig meldingstekst.

Merke og filtrere uønsket e-post

Du kan bruke Mail-appen til å merke meldinger som uønsket, slik at senere meldinger fra samme avsender automatisk blir merket som uønsket:

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller nyere åpner du meldingen, trykker på flaggsymbolet nederst og så trykker du på Flytt til uønsket.
  • På Mac velger du meldingen og klikker på Søppel-symbolet (tommel ned) i verktøylinjen i Mail.
  • iCloud.com merker du meldingen, klikker på flaggsymbolet og velger Flytt til uønsket. Eller bare drar meldingen til mappen Junk (Uønsket) i sidepanelet. Meldingen blir da automatisk rapportert til iCloud som uønsket e-post.

Du kan også lage regler i macOS Mail og på iCloud.com for automatisk å filtrere (flytte eller slette) uønskede meldinger når du mottar dem. Hvis du bruker et annet e-postprogram, slår du opp i dokumentasjonen til programmet for å finne ut hvordan du setter opp filtre og videresender en melding med fulle meldingshoder.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.