Hvis en macOS-brukerkonto vises igjen etter at den er slettet

Finn ut hva du kan gjøre hvis du sletter en brukerkonto i macOS og den vises igjen.

Hvis du sletter en brukerkonto i macOS og den vises igjen neste gang du åpner Bruker og grupper-panelet i Systemvalg, kan du bruke Katalogverktøy til å fjerne kontoen.

Ikke bruk Katalogverktøy til å fjerne den eneste administratorkontoen på Macen eller en konto som er logget på. I slike tilfeller må du enten opprette en annen administratorkonto eller logge ut brukeren, og deretter kan du fjerne kontoen i Brukere og grupper-panelet i Systemvalg.

1. Logg på med en brukerkonto som du vil beholde.
  2. Trykk på Kommando-Mellomrom for å åpne Spotlight. Skriv Katalogverktøy og trykk på returtasten, eller dobbeltklikk på Katalogverktøy i Spotlight-resultatene.
  3. Hvis låsen låsesymbol nederst til venstre i Katalogverktøy-vinduet er lukket, klikker du på den og skriver inn brukernavnet og passordet til en administrator.
  4. Klikk på Katalogredigering i Katalogverktøy-vinduets verktøylinje.
  5. Velg Users fra «Visning»-lokalmenyen (det er allerede valgt hvis den påloggede brukeren ikke har brukt Katalogredigering tidligere).
  6. Fra listen til venstre i Katalogverktøy-vinduet velger du brukeren du vil fjerne. Du kan bruke søkefeltet ovenfor listen for å finne brukeren i listen. Navnet du markerer, bør være identisk med navnet som vises i Brukere og grupper-panelet under Systemvalg når den brukeren er logget på.
    Katalogredigering-programmet med navnet til en bruker valgt
  7. Klikk på fjern-knappen nederst i venstre hjørne av Katalogverktøy-hjørnet.
  8. Kontroller at den valgte brukeren er den du vil fjerne, og klikk deretter på Slett-knappen.

Når du har fjernet brukerkontoen, kan du slette den tilhørende mappen:

1. I menylinjen velger du Gå > Gå til mappe, skriv /Users, og trykk deretter på returtasten.
  2. Dra mappen for kontoen du nettopp fjernet, til papirkurven.
  3. Velg Finder > Tøm papirkurv for å slette mappen og tilhørende innhold.

Les mer

Finn ut hvordan du konfigurerer at Macen skal logge på automatisk under oppstart og hva du kan gjøre hvis automatisk pålogging ikke er tilgjengelig for en konto.