Mac OS X v10.7: Ikke i stand til å koble til en Mac OS X v10.6 Open Directory-tjener

En Mac OS X v10.7 Lion-klient vil kanskje ikke være i stand til å koble til en Mac OS X v10.6 Open Directory-tjener.

Denne kan skje hvis Lion bruker binding med godkjenning til en Mac OS X v10.6 Open Directory-tjener som også er bundet til Active Directory gjennom et magisk triangel.

For at Mac OS X v10.7-klienter skal kunne koble til, må du enten unngå bruk av binding med godkjenning eller bruke følgende Terminal-kommandoer.

Utfør disse kommandoene på Mac OS X v10.6 Open Directory Master-tjener og replika-tjenere:

Merk: Disse kommandoene slår av GSSAPI-autentisering for LDAP-tjeneren på Mac OS X v10.6 Open Directory Master-tjener og replika-tjenere. Tjenerne bruker da CRAM-MD5-autentisering.

sudo rm /usr/lib/sasl2/openldap/libgssapiv2.2.so sudo rm /usr/lib/sasl2/openldap/libgssapiv2.la

Omstart tjeneren etter at du har gjort denne endringen.

Hvis du vil gjenopprette de opprinnelige innstillingene, utfører du følgende kommandoer:

cd /usr/lib/sasl2/openldap sudo ln -s ../libgssapiv2.2.so  sudo ln -s ../libgssapiv2.la

Omstart tjeneren etter at du har gjort denne endringen.