Last ned eller strøm filmer og TV-programmer fra iTunes Store

Du kan kjøpe eller leie videoer fra iTunes Store, og deretter kan du se dem på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV.

Mac med Filmer i biblioteket, og iPhone med TV-programmer i iTunes Store.

Se etter iTunes Store-appen på iOS-enheten din. Finn iTunes Store i iTunes på datamaskinen din. På Apple TV er iTunes Store delt opp i to apper: iTunes Movies og iTunes TV Shows.

Kjøp og last ned filmer eller TV-programmer

Via iTunes Store kan du kjøpe eller leie filmer,1 kjøpe TV-episoder og sesongpass1 og laste ned videoer for å se dem uten nett.2 Hvis du ikke ser videoen med én gang, kan du finne den senere i biblioteket til Apple TV App eller Videoer-appen,3 eller du kan søke etter den igjen i iTunes Store. Du kan også se filmene og TV-programmene du har kjøpt tidligere, under Kjøpt-fanen i iTunes Store.

Før du kan kjøpe eller leie videoer fra iTunes Store, trenger du en Apple-ID. Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud, logger du på iTunes Store med samme Apple-ID. Hvis du ikke har en Apple-ID, kan du opprette en.

Hvis du ser last ned-knapp eller last ned-knapp ved siden av en video i iTunes Store, har du allerede kjøpt den videoen. Trykk på last ned-knappen eller klikk på last ned-knappen, så lastes videoen ned til enheten din.2 Du blir ikke belastet på nytt for videoen.

1. Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Se hva du kan kjøpe fra iTunes Store i landet ditt eller regionen din.

2. Du kan strømme videoinnhold på Apple TV, men innholdet lastes ikke ned på enheten din.

3. Hvis landet ditt eller regionen din ikke har Apple TV App, har du Videoer-appen i stedet. Finn ut mer om hvor Apple TV App er tilgjengelig.

iPhone med filmsiden til Justice League.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Åpne iTunes Store på iPhone, iPad eller iPod touch, og bla deretter gjennom eller søk for å finne en bestemt tittel eller et bestemt søkeord.

Når du finner en video du vil kjøpe:

1. Trykk på filmen eller TV-programmet for å gå til produktsiden.
  2. Trykk på kjøpsprisen. Du kan bli bedt om å logge på med Apple-ID og passord eller bruke Touch ID eller Face ID.
  3. Hvis du vil laste ned videoen på enheten din umiddelbart, trykker du på Last ned. Trykk på Ikke nå for å laste ned videoen senere. Når du vil laste ned videoen, trykker du på last ned-knapp.
  4. For å spille av videoen trykker du på spill av-knapp. Du finner også filmene og TV-programmene dine i Apple TV App eller Videoer-appen – avhengig av landet eller regionen du bor i.

Finn ut om Apple TV App er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din. Hvis ikke finnes Videoer-appen på enheten din.

På Mac eller PC

Mac med filmsiden til Justice League.

Åpne iTunes på Mac eller PC, og velg Filmer eller TV-programmer fra menyen øverst til venstre. Klikk på Store øverst i vinduet, og bla deretter gjennom eller søk for å finne en bestemt tittel eller et bestemt søkeord.

Når du finner en video du vil kjøpe:

1. Klikk på filmen eller TV-programmet for å gå til produktsiden.
  2. Klikk på kjøpsprisen. Du kan bli bedt om å logge på med Apple-ID og passord eller bruke Touch ID.
  3. Klikk på Se nå eller Se senere – avhengig av hva du vil gjøre. For å laste ned videoen på datamaskinen din klikker du på Last ned-knappen under videobildet, eller du kan klikke på last ned-knappen.
  4. For å spille av videoen klikker du på spill av-knappen. Eller for å se videoene dine går du til Filmer > Bibliotek eller TV-programmer > Bibliotek.

I noen land og regioner har Filmer og TV-programmer andre navn.

På Apple TV

Apple TV med filmsiden til Justice League.

Åpne iTunes Movies- eller iTunes TV Shows-appen, og bla deretter gjennom eller søk for å finne en bestemt tittel eller et bestemt søkeord. Du kan også be Siri om å søke etter filmer eller TV-programmer.

Når du finner en video du vil kjøpe:

1. Velg filmen eller TV-programmet for å gå til produktsiden.
  2. Velg kjøpsprisen. Du må kanskje skrive inn Apple-ID-passordet ditt for å fullføre kjøpet.
  3. For å spille av videoen velger du spill av-knappen. Hvis Apple TV App er tilgjengelig for landet ditt eller regionen din, kan du også se biblioteket ditt der. Eller du kan finne filmene og TV-programmene dine ved å gå til iTunes Movies > Kjøpt eller iTunes TV Shows > Kjøpt.

Du kan strømme videoinnhold på Apple TV, men innholdet lastes ikke ned på enheten din.

Strøm filmer eller TV-programmer

Når du kjøper filmer eller TV-programmer fra iTunes Store, kan du strømme dem på enheten du kjøpte dem fra og alle de andre enhetene dine, så lenge du er logget på med samme Apple-ID.

Videoer strømmes og lastes ned i best mulig kvalitet, basert på enheten du bruker, enhetsinnstillingene og Internett-hastigheten din. Finn ut mer om hvordan du finner og ser filmer med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos.

Bytt til SD-video

Hvis du vil kjøpe en SD-versjon med lavere kvalitet i stedet, trykker eller klikker du på «Også tilgjengelig i SD» på produktsiden til videoen. Eller gå til Innstillinger > Apper > Filmer og TV-programmer fra iTunes på Apple TV og slå på Kjøp og lei objekter i SD, og deretter kjøper du videoen. SD-versjonen har ikke iTunes Extras eller formatene 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos, selv om du senere spiller av innholdet på en enhet som støtter disse formatene.

Finn ut mer om bestemte filmer eller TV-programmer

Hvis du vil vite mer om utgivelsesdato, lydspråk, undertekster, aldersgrenser eller om iTunes Extras tilbys med en video, går du til produktsiden for filmen eller TV-programmet.

Detaljer-fanen viser tilgjengelige språk, tilgjengelighetsfunksjoner med mer.

• Hvis du ser 4K , Dolby Vision , Dolby Atmos eller HDR i nærheten av navnet på en film, kan du se den i formater av høyere kvalitet på kompatible enheter.4 Finn ut mer om 4K, HDR, Dolby Vision og Dolby Atmos.
  • Hvis du ser CC eller SDH i nærheten av navnet på en video, betyr det at filmen kommer med skjult teksting eller undertekster for døve og hørselshemmede. Les om hvordan du finner og bruker innhold med skjult teksting og undertekster, se hvilke undertekster eller andre lydspor en film eller et TV-program har, og hvordan du slår på undertekster og lydspråk.
  • Hvis du ser AD i nærheten av navnet på en video, betyr det at videoen kommer med lydbeskrivelser av innholdet. Dette betyr at et valgfritt lydspor beskriver ikke-verbale øyeblikk og handling i filmen. Finn ut mer om innhold med lydbeskrivelser.
  • Hvis du ser iTunes Extras i nærheten av navnet på en film, betyr det at filmen kommer med bonusinnhold, for eksempel slettede scener, trailere eller kommentarer.3 Hvis filmer kommer med iTunes Extras, finnes det en del på produktsiden med informasjon om hva ekstrainnholdet er. Få hjelp med iTunes Extras.

4. 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR og iTunes Extras (hvis det er inkludert) er bare tilgjengelig med filmkjøp i høy kvalitet (HD).

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.