Last ned eller strøm filmer og TV-programmer fra iTunes Store

Du kan kjøpe eller leie videoer fra iTunes Store, og deretter kan du se dem på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV.

Se etter iTunes Store-appen på iOS-enheten din. Finn iTunes Store i iTunes på datamaskinen din. På Apple TV er iTunes Store delt opp i to apper: iTunes Movies og iTunes TV Shows.

Kjøp og last ned filmer eller TV-programmer

Via iTunes Store kan du kjøpe eller leie filmer1, kjøpe TV-episoder og sesongpass1 og laste ned videoer for å se dem uten nett.2

Før du kan kjøpe eller leie videoer fra iTunes Store, trenger du en Apple-ID. Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud, logger du på iTunes Store med samme Apple-ID. Hvis du ikke har en Apple-ID, kan du opprette en.

Hvis du ser  eller  i nærheten av en video iTunes Store, har du allerede kjøpt videoen. Trykk på  eller klikk på , så lastes videoen ned på enheten din2. Du blir ikke belastet på nytt for videoen. Du kan også se filmene og TV-programmene du har kjøpt tidligere, under Kjøpt-fanen i iTunes Store.

1 Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Se hva du kan kjøpe fra iTunes Store i landet ditt eller regionen din.

2 Du kan strømme videoinnhold på Apple TV, men innholdet lastes ikke ned på enheten din.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Åpne iTunes Store på iPhone, iPad eller iPod touch, og bla deretter gjennom eller søk for å finne en bestemt tittel eller et bestemt søkeord.

Når du finner en video du vil kjøpe:

1. Trykk på filmen eller TV-programmet for å gå til produktsiden.
  2. Trykk på kjøpsprisen. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din for å fullføre kjøpet. Dette kan bety at du må skrive inn passordet ditt, eller at du må bruke Touch ID eller Face ID hvis du har konfigurert dette.
  3. Hvis du vil laste ned videoen på enheten din umiddelbart, trykker du på Last ned. Trykk på Ikke nå for å laste ned videoen senere. Når du vil laste ned videoen, trykker du på .

Du finner også filmer og TV-programmer du har kjøpt, i Apple TV-appbiblioteket eller Videoer-appbiblioteket – avhengig av landet eller regionen du bor i. Finn ut om Apple TV-appen er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din. Hvis ikke finnes Videoer-appen på enheten din.

På Mac eller PC

Åpne iTunes på Mac eller PC, og velg Filmer eller TV-programmer fra menyen øverst til venstre. Klikk på iTunes Store øverst i vinduet, og bla deretter gjennom eller søk for å finne en bestemt tittel eller et bestemt søkeord.

Når du finner en video du vil kjøpe:

1. Klikk på filmen eller TV-programmet for å gå til produktsiden.
  2. Klikk på kjøpsprisen. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din for å fullføre kjøpet. Det betyr kanskje at du må skrive inn passordet ditt eller bruke Touch ID.
  3. Klikk på Se nå eller Se senere – avhengig av hva du vil gjøre. For å laste ned videoen på datamaskinen din klikker du på Last ned-knappen under videobildet. Eventuelt kan du klikke på .

På Apple TV

Åpne iTunes Movies- eller iTunes TV Shows-appen, og bla deretter gjennom eller søk for å finne en bestemt tittel eller et bestemt søkeord. Du kan også be Siri om å søke etter filmer eller TV-programmer.

Når du finner en video du vil kjøpe:

1. Velg filmen eller TV-programmet for å gå til produktsiden.
  2. Velg kjøpsprisen. Du må kanskje skrive inn Apple-ID-passordet ditt for å fullføre kjøpet.

Du kan strømme videoinnhold på Apple TV, men innholdet lastes ikke ned på enheten din.

Strøm filmer eller TV-programmer

Når du kjøper filmer eller TV-programmer fra iTunes Store, kan du strømme dem på enheten du kjøpte dem fra og alle de andre enhetene dine, så lenge du er logget på med samme Apple-ID.

Videoer strømmes og lastes ned i best mulig kvalitet, basert på enheten du bruker, enhetsinnstillingene og Internett-hastigheten din. Finn ut hvordan du finner og ser filmer i 4K, HDR eller Dolby Vision.

Hvis du har en svak Internett-tilkobling (for eksempel offentlig Wi-Fi), kan du endre enhetsinnstillingene slik at du strømmer eller laster ned videoer i lavere kvalitet. Disse videoene strømmes eller lastes ned raskere og tar opp mindre plass på enheten.

Bytt til et videoformat med lavere kvalitet

• På iOS-enheten din: Gå til Innstillinger > TV > iTunes-videoer eller Innstillinger > Videoer > iTunes-videoer. Og endre deretter avspillingskvaliteten fra Best mulig til God.
  • På Mac: Åpne iTunes. Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen. Klikk på Nedlastinger-fanen, og velg deretter «Last ned SD-videoer i høy kvalitet».
  • På PC: Åpne iTunes. Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet. Klikk på Nedlastinger-fanen, og velg deretter «Last ned SD-videoer i høy kvalitet».
  • På Apple TV: Gå til Innstillinger > Apper > iTunes-filmer og -TV-programmer. Deretter velger du Videooppløsning for å endre den fra Best mulig til God. Du kan også velge en bestemt oppløsning i Innstillinger > Video og lyd > Oppløsning.

Du kan også velge å kjøpe en film eller et TV-program i SD-kvalitet, men dette inkluderer ikke iTunes Extras, eller formatene 4K, HDR eller Dolby Vision selv om du senere spiller av innholdet på en enhet som støtter disse formatene. Hvis du vil kjøpe en SD-video, trykker eller klikker du på «Også tilgjengelig i SD» på produktsiden for å bytte til SD-versjonen. Og deretter kjøper du den.

Finn ut mer om bestemte filmer eller TV-programmer

Hvis du vil vite mer om utgivelsesdato, lydspråk, undertekster, aldersgrenser eller om iTunes Extras tilbys med en video, går du til produktsiden for filmen eller TV-programmet.

• Hvis du ser 4KDolby Vision eller HDR i nærheten av navnet på en film, kan du se den i formater av høyere kvalitet på kompatible enheter3. Finn ut mer om 4K, HDR og Dolby Vision.
  • Hvis du ser CC eller SDH i nærheten av navnet på en video, betyr det at filmen kommer med skjult teksting eller undertekster for døve og hørselshemmede. Finn ut hvordan du finner innhold med skjult teksting og undertekster i iTunes Store.
  • Hvis du ser AD i nærheten av navnet på en video, betyr det at videoen kommer med lydbeskrivelser av innholdet. Dette betyr at et valgfritt lydspor beskriver ikke-verbale øyeblikk og handling i filmen. Finn ut mer om innhold med lydbeskrivelser.
  • Hvis du ser  i nærheten av navnet på en film, betyr det at filmen kommer med bonusinnhold, for eksempel slettede scener, trailere eller kommentarer3. Hvis filmen kommer med iTunes Extras, finnes det en del på produktsiden med informasjon om hva ekstrainnholdet er. Få hjelp med iTunes Extras.
  • Hvis du vil se hvilke undertekster eller andre lydspråk som kommer med en film eller et TV-program, kan du rulle til Språk-delen på produktsiden for videoen. Finn ut hvordan du slår på undertekster og lydspråk.

3 4K, Dolby Vision og iTunes Extras (hvis det er inkludert) er bare tilgjengelig med filmkjøp i høy kvalitet (HD).

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.