Hvis du ikke kan installere macOS på en Time Machine-sikkerhetskopidisk

Hvis du prøver å installere macOS på en Time Machine-sikkerhetskopidisk, kan du se meldingen «Kan ikke installere på et volum som brukes av Time Machine til sikkerhetskopier.»

macOS-installereren er laget for å hindre at du installerer macOS på en Time Machine-sikkerhetskopidisk. Det er lurt å ha en startdisk som er separat fra sikkerhetskopidisken, i tilfelle startdisken skulle bli ubrukelig.

Hvis du ikke lenger ønsker å bruke Time Machine-sikkerhetskopidisken til sikkerhetskopier, kan du enten slette hele sikkerhetskopidisken, eller du kan følge denne fremgangsmåten for å slette bare sikkerhetskopiene på stasjonen. Deretter kan du installere macOS på stasjonen.

Denne fremgangsmåten sletter de sikkerhetskopierte filene som er lagret på sikkerhetskopidisken. Hvis du trenger disse dataene, må du installere macOS på en annen stasjon, eller kopiere sikkerhetskopidataene til en annen stasjon først.

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg og klikk på Time Machine. Slå av Time Machine eller opphev valget for «Automatisk sikkerhetskopiering.»
  2. Finn Backups.backupdb-mappen på Time Machine-sikkerhetskopistasjonen. Denne mappen er vanligvis på øverste nivå på sikkerhetskopistasjonen. Du kan bruke Spotlight til å finne den.
  3. Flytt Backups.backupdb-mappen til papirkurven. Oppgi et administratornavn og -passord hvis du blir bedt om det.
  4. Tøm papirkurven for å slette Backups.backupdb-mappen.

Nå kan du installere macOS på stasjonen. Når du er klar til å slå på Time Machine igjen, må du passe på at du har en annen stasjon du kan bruke til å lagre sikkerhetskopiene.