Få hjelp med Hjemmedeling for iTunes-biblioteker

Hvis du bruker Hjemmedeling og ikke ser delte iTunes-biblioteker på en Mac, iOS-enhet eller Apple TV, følger du denne framgangsmåten.

Før du begynner

Kontroller at du har slått på Hjemmedeling på hver enkelt enhet.

1. Se etter programoppdateringer

• Installer eventuelle oppdateringer som er tilgjengelig for Mac eller PC.
  • Kontroller at eventuelle datamaskiner som brukes til Hjemmedeling, har nyeste versjon av iTunes.
  • Kontroller at iPhone, iPad eller iPod touch har nyeste versjon av iOS

Påse at du bruker nyeste versjon av iOS. Hjemmedeling for Musikk er ikke tilgjengelig i iOS 8.4 og iOS 8.4.1.

2. Bruk samme Apple-ID på tvers av alle enheter

Når det gjelder Hjemmedeling, må du bruke samme Apple-ID på tvers av alle enheter. Slik sjekker du Apple-ID-en på hver enhet:

• Åpne iTunes på Mac-maskinen eller PC-en og se under Fil > Hjemmedeling. Hvis du vil bruke en annen Apple-ID med Hjemmedeling, velger du Slå av Hjemmedeling, og deretter konfigurerer du Hjemmedeling igjen.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > Musikk. Trykk på Logg på for å bruke Apple-ID-en du er logget på med. Eller trykk på Bruk en annen Apple-ID for å logge på med en annen Apple-ID.

• På Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) ser du under Innstillinger > Kontoer > Hjemmedeling. På eldre modeller av Apple TV ser du under Innstillinger > Datamaskiner.

3. Vekk Mac-maskinen eller PC-en og åpne iTunes

Kontroller at datamaskinen du vil dele eller strømme innhold fra, er slått på og våken og at iTunes er åpnet. Avslutt og åpne iTunes hvis programmet allerede er åpnet.

Hvis du bruker en Mac med en Apple TV, kan du sette Apple TV til å vekke Mac-maskinen for tjenester som Hjemmedeling. Gå til Systemvalg > Strømsparing på Mac-maskinen. Velg Våkne for Wi-Fi-nettverkstilgang. Les mer om Våkne etter behov.

4. Kontroller nettverksforbindelsen

Når det gjelder Hjemmedeling, må alle enhetene være i samme hjemmenettverk.

• Hvis du har mer enn én ruter, må du passe på at alle enhetene er koblet til samme ruter.
  • Hvis du bruker et VPN (Virtual Private Network), beholder du alle enhetene i dette VPN, eller kobler alle enhetene fra det samme VPN.
  • Hvis du har et gjestenettverk, må du kontrollere at alle enhetene er i det samme gjestenettverket.

5. Omstart og oppdater ruteren

1. Slå av ruteren og slå den deretter på igjen. Se i håndboken til ruteren for å få hjelp.
  2. Hvis du bruker en AirPort eller Time Capsule, søker du etter firmwareoppdateringer. Hvis du bruker en annen ruter, kontakter du produsenten for å få hjelp.

Når ruteren er slått av, vil du ikke kunne bruke Internett-tjenester som VoIP (Voice over IP) til telefonsamtaler, og du må kanskje nullstille andre rutere.

6. Kontroller innstillingene til porter og brannmurer

1. Hvis du bruker en Mac-maskin, går du til Systemvalg > Sikkerhet og personvalg og velger Brannmur. Hvis brannmuren blokkerer alle innkommende tilkoblinger eller bare tillater grunnleggende tjenester, klikker du på Brannmurvalg og redigerer innstillingene.
  2. Hvis du bruker en PC eller du har en annen brannmur konfigurert på datamaskinen eller ruteren, må du kontrollere at TCP-port 3689 og UDP-port 5342 ikke er lukket eller blokkert. Få hjelp til tredjeparts sikkerhetsprogramvare.
  3. Prøv å strømme delt iTunes-innhold fra en annen datamaskin eller til en annen enhet.
  4. Prøv å koble enhetene til et annet hjemmenettverk.
  5. Kontakt Internettleverandøren eller ruterprodusenten for å få hjelp.

Les mer om TCP- og UDP-porter.

7. Legg til eller fjern Hjemmedeling-autorisering for en enhet

Du kan konfigurere Hjemmedeling på opptil fem datamaskiner. Hvis du allerede har konfigurert fem datamaskiner og vil legge til enda en, kan du fjerne autoriseringen for en eller flere av datamaskinene i iTunes. Gå til Konto eller Store og velg Fjern autorisering av denne maskinen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.