Apple-øreplugger og statisk elektrisitet

Det er mulig å få et lite og kort elektrostatisk sjokk fra ørepluggene dine når du hører på iPod, iPhone eller Mac.

Hva skjer?

Når du bruker øreplugger i områder hvor luften er veldig tørr, kan de bygge opp statisk elektrisitet. Ørene dine kan få en liten elektrostatisk utladning fra ørepluggene. Hvis du får et statisk sjokk fra ørepluggene dine, betyr ikke dette at det er et problem med enheten eller ørepluggene.

Dette fenomenet minner om det statiske støtet du kan få når du drar føttene over et teppe og berører et dørhåndtak. Men i stedet for at den statiske elektrisiteten bygger seg opp i kroppen din, bygger den seg opp i enheten som ørepluggene er koblet til. I stedet for at utladingen skjer via hånden når du berører dørhåndtaket, skjer den via ørepluggene.

Dette fenomenet er ikke begrenset til maskinvare fra Apple. Statisk elektrisitet kan dannes på nesten all maskinvare og kan utlades fra alle merker av øreplugger.

Hvorfor bygger det seg opp statisk elektrisitet i enheten?

Enkelte miljøer og handlinger kan føre til at det bygger seg opp statisk elektrisitet i elektriske enheter.

• Tørre miljøer med lav luftfuktighet
  • Vindfulle omgivelser
  • Ta enheten inn og ut av lommen
  • Jogging eller trening med enheten
  • Klær laget av syntetiske fibre (som nylon)

Hva kan jeg gjøre for å redusere dannelsen av statisk elektrisitet i enheten?

Det finnes flere ting du kan gjøre for å kontrollere statisk elektrisitet.

Innendørs

• Øk fuktighetsnivået i luften. Du kan bruke en flyttbar luftfukter eller justere klimaanleggets fuktighetskontroll.
  • Spray en antistatisk spray i luften.
  • Bruk antistatisk krem hvis du har tørr hud.
  • Bruk klær som er laget av naturlige fibre (som bomull). Syntetiske fibre er mer utsatt for statisk lading.

Utendørs

• Hold enheten borte fra vinden ved å bruke et hylster, eller la den ligge i en veske eller lomme.
  • Ikke ta enheten inn og ut av lommen ofte. Når enheten gnis mot bestemte stoffer, kan det danne seg statisk elektrisitet.