Mac OS: Datamaskinen stopper opp i flere sekunder når den vekkes fra dvale

Datamaskinen kan midlertidig slutte å reagere mens harddisken eller CD-ROM-stasjonen vekkes fra dvale. Du kan endre på en rekke innstillinger for å redusere eller eliminere denne atferden.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.
  • Datamaskinen slutter å reagere i noen sekunder, før den så fortsetter.
  • Når du kommer tilbake til datamaskinen etter å ha latt maskinen være inaktiv, tar det flere sekunder før den reagerer.

Denne atferden er sannsynligvis normal og forårsaket av innstillingene på datamaskinen. Harddisken og CD-ROM-stasjonen kan gå i dvale når de ikke har blitt brukt på en stund. Når datamaskinen bruker dem, tar det noen sekunder før de aktiveres.

Enkelte innstillinger kan redusere eller eliminere denne atferden:

• Åpne Strømsparing-kontrollpanelet og angi harddiskdvalen som Aldri.
  • Hvis det er en plate i CD-ROM-stasjonen som du ikke bruker, tar du den ut.
  • Hvis du velger å la platen ligge i stasjonen og opplever at du ikke får tilgang til den, kan du åpne Hukommelse-kontrollpanelet og øke størrelsen på diskbufferen.