AirPort Express: Problemer med å koble til tredjeparts nettverk som bruker WEP

Tilkobling til nettverket til noen tredjeparts Wi-Fi-rutere kan kreve ekstra trinn hvis nettverket er beskyttet av WEP (Wired Equivalent Privacy, en eldre trådløs sikkerhetsprotokoll).

1. Sørg først for å påse at den tredjeparts Wi-Fi-ruteren ikke begrenser klienter på grunnlag av MAC-adresser (kalles noen ganger tilgangskontrolliste), og påse at den har den nyeste versjonen av firmwaren som er tilgjengelig fra produsentens nettsted.
  2. Vær deretter klar over at WEP-passord kan ha vanlig tekst- (WEP 40/128-bits ASCII) eller heksadesimalt (WEP 40/128-bits heks.) format. Du kan kanskje unngå passordproblemer ved å endre passordet i det WEP-beskyttede nettverket til en nyere og sikrere protokoll, for eksempel WPA2. Lær mer om passordformater.
  3. Hvis Mac-maskinen krever et heksadesimalt format for å koble seg til Wi-Fi-nettverket, vil det samme gjelde for AirPort Express.
  4. Konfigurere AirPort Express for tilkobling til Wi-Fi-nettverket:
    1. Åpne AirPort-verktøy og gå gjennom framgangsmåten for å konfigurere AirPort Express.
    2. Når du velger det eksisterende Wi-Fi-nettverket, skal du se to felter for passordregistrering. Hvis det kreves et heksadesimalt passord for å koble datamaskinen til Wi-Fi-nettverket, bruker du den samme heksadesimale koden, men legger til et "$"-tegn foran den. Eksempel: I stedet for den heksadesimale verdien "6170706c65" skriver du "$6170706c65".
  5. Fullfør konfigureringen med AirPort-verktøy og la AirPort Express starte på nytt.
  6. Når AirPort Express er omstartet, skal det koble seg til nettverket (det kan ta opptil ett minutt). Hvis AirPort Express har blitt konfigurert riktig, skal statuslampen lyse grønt. Hvis den fortsetter å blinke gult, bruker du AirPort-verktøy til å finne ut hvorfor.