Hvis inndatakilder mangler, eller hvis du ikke kan åpne visse tegnvisere på Mac

Hvis noen inndatakilder ikke vises under Tastatur-valg, eller hvis du ikke kan åpne visere for emoji, symboler eller aksenttegn, kan denne fremgangsmåten være til hjelp.

Følg fremgangsmåten i denne artikkelen hvis du opplever noen av disse symptomene:

• Når du legger til inndatakilder slik at du kan skrive på et annet språk, mangler det noen språk fra listen med inndatakilder:
  • Avmerkingsboksen for «Vis tastatur- og emojivisninger i menylinjen» under Tastatur-valg forblir ikke valgt, eller gjør ikke at Vis Emoji og symboler-menyen  vises i menylinjen eller Inndata-menyen.
  • Tegnviseren åpnes ikke når du velger Rediger > Emoji og symboler fra menylinjen:
  • Aksenttegn eller alternative tegn vises ikke når du holder nede en tast som har slike tegn:
  • Diktering-funksjonen oppfører seg som om den er slått av når den er slått på.

Fremgangsmåte for å løse dette

Denne fremgangsmåten fjerner visse systemfiler som Mac-maskinen automatisk erstatter ved behov.

1. Åpne Terminal-appen, som finnes i Verktøy-mappen under Programmer.
  2. Skriv eller lim inn denne kommandoen i Terminal, og trykk deretter på returtasten:
    sudo rm /System/Library/Caches/com.apple.IntlDataCache*

3. Angi administratorpassordet når du får beskjed om det, og trykk deretter på returtasten.
  4. Skriv eller lim inn denne kommandoen i Terminal, og trykk deretter på returtasten:
    sudo rm /var/folders/*/*/*/com.apple.IntlDataCache*

5. Avslutt Terminal og omstart Mac-maskinen.