Løse uventede avslutninger eller åpningsproblemer i iTunes for Windows

Les om hva du skal gjøre hvis iTunes for Windows 7 eller nyere ikke vil åpne seg, slutter å reagere eller avsluttes uventet.

Hvis iTunes for Windows 7 eller nyere ikke vil åpne seg, slutter å reagere eller avsluttes uventet, følger du framgangsmåten nedenfor for å løse problemet.

Før du starter, må du laste ned og installere de nyeste Windows-oppdateringene som er tilgjengelig for PC-en, og påse at du har den nyeste versjonen av iTunes. Hvis du har Windows 10 og kan laste ned iTunes fra Microsoft Store, kan du prøve det i stedet.

Koble datamaskinen fra Internett

Hvis datamaskinen viser feilmeldinger når den prøver å kommunisere med iTunes Store og andre Apple-tjenester, kan du ha problemer iTunes-oppstarten. Du kan finne ut hva som forårsaker oppstartsproblemene ved å starte iTunes uten en Internettforbindelse.

1. Lukk iTunes.
  2. Koble datamaskinen fra Internett. Du kan for eksempel slå av Wi-Fi eller koble fra Ethernet-ledningen.
  3. Åpne iTunes på nytt.

Hvis iTunes åpnes uten problemer når du er koblet fra Internett, må du oppdatere driverne dine. Hvis du ser en feilmelding, kan du kontakte Apple-kundestøtte for å få hjelp.

Hvis du fremdeles har problemer, fortsetter du nedenfor.

Test et nytt iTunes-bibliotek

Opprett et nytt iTunes-bibliotek for å se om problemet oppstår med et nytt bibliotek.

Hvis bruk av et nytt iTunes-bibliotek løser problemet, kan du prøve å gjenopprette en eldre kopi av iTunes-biblioteket. Hvis et eldre bibliotek har det samme problemet, kontakter du Apple-kundestøtte for å få hjelp med å isolere problemet.

Du bytter tilbake til det opprinnelige biblioteket ved å lukke iTunes og holde Skift-tasten på tastaturet nede når du åpner programmet på nytt.

Andre problemer

1. Se etter mulige uønskede programmer. Skadelig programvare kan hindre iTunes i å åpnes eller få programmet til å avslutte uventet. Kontroller at sikkerhetsprogramvaren er oppdatert og skann systemet.
  2. Prøv å justere innstillingene i sikkerhetsprogramvaren. Les mer om hvordan du løser problemer med sikkerhetsprogramvaren.
  3. Kontroller at iTunes er installert riktig. Feil installering av iTunes kan bidra til en rekke problemer. Les om hvordan du installerer iTunes på nytt.
  4. Oppdater driverne på PCen. Foreldede drivere på datamaskinen kan få iTunes og andre programmer til å oppføre seg merkelig.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.