Omstarte Apple Mobile Device-tjenesten (AMDS) i Windows

Hvis en iPhone, iPad eller iPod touch ikke gjenkjennes i iTunes under Windows, må kanskje AMDS startes på nytt.

Slik omstarter du AMDS

Du kan få følgende feilmelding når du kobler til enheten: «Denne [enhet] kan ikke brukes fordi Apple Mobile Device-tjenesten ikke er startet.»

Følg denne framgangsmåten for å omstarte AMDS:

1. Lukk iTunes og koble fra eventuelle iPhone-, iPad- eller iPod-enheter som er tilkoblet.
  2. Gå til Kjør-kommandoen ved å trykke samtidig på Windows-logo- og R-tasten på datamaskinens tastatur.
  3. Skriv services.msc og klikk på OK. Da skal tjenestekonsollen bli åpnet.
  4. Høyreklikk på Apple Mobile Device-tjenesten og klikk Egenskaper i snarveismenyen.

5. Angi Automatisk for Oppstartstype.

6. Klikk på Stopp en tjeneste.
  7. Når tjenesten er stoppet, klikker du på Start en tjeneste.
  8. Klikk på OK.
  9. Omstart datamaskinen.
  10. Åpne iTunes og koble til enheten.

Les mer

Hvis AMDS fremdeles ikke vil starte, eller hvis tjenesten stopper uventet, kan det skyldes sikkerhetsprogramvare fra tredjepart. Les om hvordan du løser problemer mellom iTunes og tredjeparts sikkerhetsprogramvare.

Hvis det ikke er AMDS som er problemet, kan du lese om hvordan du løser andre problemer med gjenkjenning av enheter.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.