Hvis de interne høyttalerne på Macen ikke fungerer

Prøv fremgangsmåten nedenfor hvis du ikke kan høre lyd fra de innebygde høyttalerne på Macen.

Sjekk volumet på appen

De fleste apper som kan spille av lyd, har sine egne volumkontroller. Her er noen eksempler:

• I Musikk-appen justerer du volumet med skyveknappen øverst i vinduet.

• I Apple TV-appen vises volumet med skyveknappen for serien eller filmen du ser på, øverst i vinduet.

• I Safari kan en nettside med lydinnhold dempes. Hvis du vil oppheve demping av lyden, klikker du på Lyd-knappenLyd-knappen i søkefeltet øverst i Safari-vinduet.

• I alle nettlesere har nettsteder med egne mediespillere, som YouTube, egne volumkontroller.

Hvis du kan høre lyd fra apper eller nettsteder fra de innebygde høyttalerne på Macen, fungerer høyttalerne.

Koble eksterne lydenheter fra Macen

For å sikre at lyden ikke sendes til en ekstern enhet som støtter lyd, kobler du fra alle slike enheter:

• Hodetelefoner eller eksterne høyttalere koblet til hodetelefonutgangen med 3,5 mm

• Eksterne lydgrensesnitt, USB-hodetelefoner eller USB-høyttalere som er koblet til USB- eller Thunderbolt-portene

• Eksterne skjermer som er koblet til USB- eller HDMI-portene

Kontroller lydinnstillinger på Macen

1. På Macen velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg).

2. Klikk på Lyd.

3. Klikk på Lyd ut-fanen, og velg deretter de innebygde høyttalerne, som angitt i Type-kolonnen.

4. Sjekk disse lydinnstillingene nederst i vinduet:

• Dra skyveknappen «Lyd ut-volum» for å justere volumet.

• Kontroller at Demp-avkrysningsruten ikke er valgt.

5. Test lyden på nytt.

Fungerer det fremdeles ikke?

Hvis de interne høyttalerne på Macen fortsatt ikke fungerer, trenger du kanskje service. Oppsett for service.