En eller flere taster på tastaturet svarer ikke

Hvis noen eller alle tastene på Apple-tastaturet ikke virker, kan du bruke disse tipsene til problemløsing.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Ingen taster virker på et eksternt Apple-tastatur

• Hvis du bruker et trådløst Bluetooth-tastatur, må du passe på at det er slått på når datamaskinen starter opp. Det kan hende du må sjekke batteri-nivåer også. Se denne artikkelen for mer informasjon om feilsøking.
  • Koble fra tastaturet og koble det til igjen. Kontroller at kontakten er satt helt inn i porten. (USB-plugger kan bare settes inn én vei, og du kan ikke koble til hvis du prøver å sette dem inn opp ned.) Test tastaturet igjen.
  • Koble tastaturet til en annen USB-port.
  • Prøv om mulig et annet tastatur på datamaskinen, eller prøv tastaturet på en annen datamaskin.
  • Prøv å logge på med en annen brukerkonto. Hvis problemet ikke oppstår når du er logget på med en annen brukerkonto, må du lete etter programvareproblemer.
  • Åpne Tilgjengelighet- eller Særlige behov-valgene (i Systemvalg) og klikk på Mus-fanen. Kontroller at Musetaster er Av som vist nedenfor. (Med Musetaster på kan du bruke tastaturet eller det numeriske tastaturet til å flytte musen, men vanlig funksjonalitet for tastaturet vil være deaktivert inntil funksjonen for Musetastene er slått av.)

Ingen taster fungerer på det innebygde tastaturet på en bærbar Mac

Koble datamaskinen din til et strømuttak for å lade batteriet. Se Mac OS X: Varsling om lavt batterinivå vises ikke over program på full skjerm, tastaturet slutter å svare.

Det innebygde tastaturet på bærbare Mac-maskiner produserer bare tall

Kontroller at Tallåsetasten ikke er aktivert (trykk på fn-F6 for å slå Tallåsetasten på/av).

Enkelte taster virker ikke som forventet

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen.
  2. Velg TaleVis-menyen.
  3. Velg Tekst-til-tale-fanen.
  4. Hvis «Uttal markert tekst når tasten holdes nede» er aktivert, kan ikke tastkombinasjonen for uttale av tekst brukes til andre formål enn til å skrive tekst. Klikk på Velg tast og endre til en mer sjelden tastkombinasjon (prøv å bruke flere modifikatortaster som Skift, Kommando, Tilvalg og Kontroll). Du kan også ganske enkelt deaktivere valget «Uttal markert tekst når tasten holdes nede».
  5. Klikk på Tilgjengelighet- eller Særlige behov-valgene (i Systemvalg) og klikk på Tastatur-fanen.
  6. Sørg for at Langsomme taster er avslått. Når Langsomme taster er på, må du trykke lengre på en tast for at den skal gjenkjennes.
  7. Klikk på Mus-fanen i Tilgjengelighet- eller Særlige behov-valgpanelet, og kontroller at Musetaster er slått av. Hvis Musetaster er aktivert, kan du ikke bruke talltastaturet til å skrive tall. Tastaturet flytter i stedet pekeren (markøren). (Det finnes et valg for å aktivere Musetaster med fem trykk på Tilvalg-tasten. Du kan slå av det valget for å unngå å aktivere Musetaster ved et uhell.) Hvis Musetaster er aktivert og du bruker et tastatur uten numerisk tastatur eller Tallåsetast-funksjon, kan du se Kan ikke skrive mens Musetaster er aktivert i Mac OS X.
  8. Hvis funksjonstastene på den øverste raden på tastaturet ikke fungerer som forventet, kan du se Mac OS X: Slik endrer du virkemåten til funksjonstaster.
  9. Hvis problemet vedvarer, bruker du Tastaturvisning for å isolere problemet:
    1. Klikk på Språk og tekst-panelet (Mac OS X v10.6) eller Internasjonalt-panelet (Mac OS X v10.5.8 eller eldre) i Systemvalg.
    2. Klikk på Inndatametoder-fanen (eller Tastaturmeny-fanen i Mac OS X 10.5.8 eller eldre).
    3. Klikk på avkrysningsruten «På» for Tastatur- og tegnvisning for å velge den (klikk på avkrysningsruten «På» forTastaturvisning i Mac OS X 10.5 eller eldre).
    4. Velg Vis Tastaturvisning fra Inndata (flagg)-menyen.
    5. Hvis tastaturet er tilkoblet og gjenkjent av OS X, vil tastene du trykker på, utheves i Tastaturvisning-vinduet. Åpne TextEdit (eller annet tekstprogram) og prøv å skrive noe ved bruk av tastene som tidligere ikke fungerte for å se om de blir uthevet i Tastaturvisning.
  10. Start fra Mac OS X-installasjonsplaten, velg Terminal fra Verktøy-menyen og test tastene som tidligere ikke virket.  Hvis tastene virker ved start fra installasjonsplaten, betyr det at selve tastaturet virker som det skal.  Bruk Slik løser du et programvareproblem for å isolere programvareproblemet som kan være årsaken til at tastene ikke reagerer.

Mat ut-tast eller Tastelås-tast virker ikke

Se disse artiklene:

Lær mer

Hvis du bruker Mac OS X v10.4.x og et eksternt Apple-tastatur i aluminium, må du kanskje laste ned og installere bestemte oppdateringer. Mac OS X v10.4.11 eller senere anbefales.

Se også: