Hvis iTunes ber deg om å autorisere datamaskinen når du prøver å spille av iTunes Store-kjøp

Hvis du blir bedt om å autorisere datamaskinen når du prøver å spille av iTunes Store-kjøp, må du påse at du er logget på iTunes med Apple-ID-en du brukte da du foretok kjøpet.

iTunes kan be deg om å autorisere datamaskinen din før du kan spille av objekter du har kjøpt fra iTunes Store. Les om hva du kan gjøre hvis du har gått tom for autoriseringer.

Det er ikke sikkert at du kan autorisere datamaskinen din på grunn av problemer med kontoen eller mapperettigheter. Fortsett nedenfor for å løse problemet.

iTunes-funksjoner kan variere etter land eller region.

Prøv å autorisere kjøpene dine med en annen Apple-ID

Du kan ha brukt en annen Apple-ID for å kjøpe objektene du vil spille av. Høyreklikk på objektet og se etter Fjern nedlasting i menyen for å sjekke dette. Hvis du ser Fjern nedlasting, har du logget på Apple-ID-en du brukte til å kjøpe objektet. Velg Fjern nedlasting, og last deretter ned objektet på nytt.

Følg denne fremgangsmåten hvis du ikke ser Fjern nedlasting:

1. Åpne iTunes.
  2. Finn en sang du har kjøpt fra iTunes Store i Bibliotek og velg den.
  3. Fra menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet, velger du Rediger > Hent info.
  4. Klikk på Fil-fanen. Se til høyre for «kjøpt av» for Apple-ID-en du brukte til å kjøpe objektet.
  5. Autoriser datamaskinen din med Apple-ID-en fra trinn 4, som kan ha blitt endret siden du kjøpte objektet hvis du oppdaterte passordet eller e-postadressen som er tilknyttet den Apple-ID-en. Hvis du har glemt Apple-ID-passordet ditt, går du til iforgot.apple.com.

Hvis du ikke er sikker på om Apple-ID-en din er endret siden du kjøpte objektet, kan du se etter objektet i kjøpshistorikken til den Apple-ID-en for å bekrefte at objektet er i listen over kjøp.

Slå av brukerkontokontroller

I iTunes for Windows kan du løse noen autorisasjonsproblemer ved å tilbakestille brukerkontokontrollene. Følg denne fremgangsmåten for å tilbakestille brukerkontokontrollene i Windows 7 eller nyere:

1. Trykk på Windows-tasten på tastaturet. Hvis tastaturet ikke har en Windows-tast, trykker du på Control (Ctrl)- og Escape (Esc)-tastene på tastaturet.
  2. Klikk på forstørrelsessymbolet eller søkefeltet. Skriv UserAccountControlSettings i søkefeltet.
  3. Klikk på UserAccountControlSettings.
  4. Klikk på Ja hvis du blir bedt om du vil tillate at dette programmet foretar endringer.
  5. Flytt skyveknappen til den nederste innstillingen.
  6. Klikk på OK.
  7. Klikk på Ja hvis du blir bedt om du vil tillate at dette programmet foretar endringer.
  8. Start datamaskinen på nytt.

Slå deretter brukerkontokontrollene på igjen.

1. Trykk på Windows-tasten på tastaturet. Hvis tastaturet ikke har en Windows-tast, trykker du på Control (Ctrl)- og Escape (Esc)-tastene på tastaturet.
  2. Klikk på forstørrelsessymbolet eller søkefeltet. Skriv UserAccountControlSettings i søkefeltet.
  3. Klikk på UserAccountControlSettings.
  4. Flytt skyveknappen tilbake til ønsket innstilling.
  5. Klikk på OK.
  6. Start datamaskinen på nytt.
  7. Prøv å autorisere datamaskinen på nytt.

Fjerne SC Info-mappen

For å fungere ordentlig, må iTunes ha SC Info-mappen på datamaskinen. Du kan autorisere datamaskinen til å spille av kjøpene dine hvis du fjerner mappen. Deretter lar du iTunes opprette den på nytt.

Fjerne SC Info-mappen i macOS High Sierra eller eldre

1. Avslutt iTunes og alle andre åpne programmer, slik at bare Finder er åpent.
  2. Velg Gå > Gå til mappe fra menylinjen øverst på dataskjermen.
  3. Skriv /Users/Shared/SC Info i vinduet, og klikk deretter på Gå. Hvis du ser en melding som sier «Finner ikke mappen», kan du følge denne fremgangsmåten for å opprette /Users/Shared/ eller angi riktige rettigheter til mappen.
  4. Hvis kolonnevisning ikke allerede er angitt for Finder, angir du dette. Velg Vis > Som kolonner fra menylinjen øverst på skjermen.
  5. Finn SC Info-mappen. Klikk og hold på den, og dra den til søppelkurven.
  6. Start datamaskinen på nytt.
  7. Åpne iTunes.
  8. Prøv å autorisere datamaskinen din på nytt. Hvis du har flere Apple-ID-er, autoriserer du datamaskinen for hver Apple-ID.

Fjerne SC Info-mappen i Windows

1. Avslutt iTunes.
  2. Trykk på Windows-tasten på tastaturet. Hvis tastaturet ikke har en Windows-tast, trykker du på Control (Ctrl)- og Escape (Esc)-tastene på tastaturet.
  3. Klikk på forstørrelsessymbolet eller søkefeltet. Skriv %ProgramData% i søkefeltet og trykk på returtasten.
  4. Vis skjulte filer:
    Windows 10: Klikk på Vis og velg «Skjulte elementer».
    Windows 8: Klikk på Vis og deretter på Alternativer. Velg «Vis skjulte filer, mapper og stasjoner» på Vis-fanen.
    Windows 7: Klikk på Organiser og deretter på «Mappe- og søkealternativer.» Velg «Vis skjulte filer, mapper og stasjoner» på Vis-fanen.
  5. Åpne Apple Computer-mappen og deretter iTunes-mappen.
  6. Høyreklikk på SC Info-mappen og velg Slett fra lokalmenyen.
  7. Start datamaskinen på nytt.
  8. Åpne iTunes.
  9. Prøv å autorisere datamaskinen din på nytt. Hvis du har flere Apple-ID-er, autoriserer du datamaskinen for hver Apple-ID.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.