iPhoto: Løse problemer med kameratilkobling

iPhoto gjenkjenner ikke et kamera som er koblet til datamaskinen.

Dette dokumentet inneholder problemløsingsinformasjon for tilkobling av digitalkameraer med iPhoto. Framgangsmåten omfatter å kontrollere at kameraet er kompatibelt, at datamaskinen den den nyeste versjonen av Mac OS X, at iPhoto er nyeste versjon og at kameraet fungerer med PTP-funksjonen (Picture-Transfer-Protocol).

1. Kontroller at kameraet er kompatibelt med iPhoto.
  2. Les dokumentasjonen til kameraet for å se om det er flere moduser som kameraet kan bruke for å kommunisere med datamaskinen via USB. Noen kameraer har en masselagringsmodus, og noen kameraer har et valg for å sette kameraet i PTP-modus (Picture-Transfer-Protocol). Prøv disse modusene for å se om kameraet gjenkjennes av iPhoto.
  3. Kontroller at versjonene av iPhoto og Mac OS X er oppdatert. Mac OS X-oppdateringer inkluderer ekstra kamerastøtte.
  4. Slå kameraet på og koble det til datamaskinen. Sjekk Systemprofil (i Verktøy-mappen) for å se om kameraet er oppført som tilkoblet under USB.
  5. Åpne Image Capture (i Programmer-mappen) og se om kameraet gjenkjennes i dette programmet. Hvis kameraet fremdeles ikke gjenkjennes av iPhoto, må du undersøke om kameraet har et uttakbart lagringskort, som et CF-kort (Compact Flash) eller SD-kort (Secure Digital). Hvis det har det, kan du kanskje aktivere dette kortet og lese bildefilene fra Finder hvis du har en USB- eller FireWire-kortleser koblet til datamaskinen.