Hvis flere NAT-konfigurasjoner forårsaker problemer med Fjerntilgang til min Mac

Får hjelp når Mac-maskinen ikke vil koble seg til eller rapporterer treghet fordi «mer enn én enhet på nettverket sørger for nettverkstjenester.» Kontakt nettverksadministratoren når det gjelder bedriftsnettverk. Bruk denne artikkelen hvis det gjelder andre nettverk.

Hvis du opplever et av disse problemene med Fjerntilgang til min Mac, kan innstillingene på ruteren være årsaken:

• Mac-maskinen som du prøver å koble deg til, vises kanskje i Finder-sidepanelet, men du får ikke koblet deg til den.
  • Mac-maskinen vises kanskje ikke i sidepanelet i det hele tatt.
  • Et varsel kan ha følgende beskjed: «Fjerntilgang til min Mac kan være treg fordi mer enn én enhet på nettverket sørger for nettverkstjenester.» Få hjelp med varselmeldinger.

Følg disse trinnene for å få hjelp

1. Åpne Nettverksverktøy. Slik gjør du det:
    • OS X Mavericks eller nyere: Gå til /System/Library/CoreServices/Applications. Eller klikk på kikkertsymbolet for å åpne Spotlight og skriv inn Nettverksverktøy.
    • OS X Mountain Lion eller eldre: Velg Gå > Verktøy fra menylinjen og dobbeltklikk på Nettverksverktøy.
  2. Skriv inn «icloud.com» i Traceroute-fanen, og klikk deretter på Spor.
  3. Finn linjen som begynner med tallet 2, i resultatene. Hvis du ser en IP-adresse i et av disse områdene i den linjen, har nettverket ditt flere NAT-konfigurasjoner*, og du bør fullføre trinnene i denne artikkelen:
  4. Sørg for at du har OS X Lion v10.7.5 eller nyere
  5. Hvis en programvareoppdatering ikke løser problemet, må du kanskje slå av NAT* på en nettverksenhet. Slik gjør du det:
    • Hvis du ikke bruker en ruter laget av Apple, eller hvis du bruker et modem som en ruter, må du lese manualen til utstyret for å finne ut hvordan du slår av NAT.
    • Hvis du bruker en AirPort-basestasjon, følger du denne fremgangsmåten for å slå av NAT:
      1. Velg Gå > Verktøy fra menylinjen, og åpne deretter AirPort-verktøy.
      2. Marker basestasjonen og klikk på Rediger i lokalmenyen.
      3. Klikk på Nettverk-fanen, og velg deretter «Av (bromodus)» fra rutermenyen.
      4. Klikk på Oppdater for å omstarte basestasjonen.
      5. Etter at basestasjonen omstarter, må du kontrollere at Internett fungerer.