Hvis Del-alternativer eller Tekstendringer mangler etter oppgradering til OS X Yosemite eller El Capitan

Del-menyen viser kanskje ikke et eller flere delingsalternativer, som Send siden med e-post, AirDrop eller Facebook, eller Tekstendringer-funksjonen kan mangle.

Følg denne framgangsmåten hvis problemet oppsto umiddelbart etter oppgradering til Yosemite eller El Capitan.

1. Åpne Terminal-appen, som finnes i Verktøy-mappen under Programmer.
  2. Skriv denne kommandoen i Terminal:
    /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -seed

3. Trykk på returtasten og vent til Terminal-ledeteksten, som slutter på $, vises igjen. Det kan ta noen minutter.
  4. Avslutt Terminal.

Nå skal du ha de forventede Del-   og Tekstendringer-funksjonene. Hvis ikke, går du til Apple-menyen > Systemvalg, klikker på Tillegg og påser at tekstendrings- og delingsfunksjoner er slått på under Handlinger og Del.

Hvis en annen brukerkonto på Mac-maskinen har samme problem, logger du deg på kontoen og gjentar denne framgangsmåten.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.