Apple-oppdatering om iCloud.com-sikkerhet

Les om hvordan du kontrollerer at nettleseren er sikkert koblet til iCloud.com.

Apple er svært opptatt av å beskytte kundenes personvern og sikkerhet. Vi er oppmerksom på periodiske organiserte nettverksangrep ved bruk av usikre sertifikater for å få tak i brukerinformasjon, og vi tar dette svært alvorlig. Disse angrepene kompromitterer ikke iCloud-tjenere og de har ingen innvirkning på iCloud-pålogging på iOS-enheter eller Mac-maskiner som kjører OS X Yosemite med Safari-nettleseren.

iCloud-nettstedeet er beskyttet med et digitalt sertifikat. Hvis brukere får en advarsel om ugyldig sertifikat i nettleseren under besøk på www.icloud.com, bør de ta hensyn til advarselen og ikke fortsette. Brukere bør aldri oppgi Apple-ID eller passord på nettsteder som viser sertifikatadvarsler. Brukere kan sjekke innholdet i det digitale sertifikatet som vises nedenfor for Safari, Chrome og Firefox, som alle viser både sertifikatinformasjon og advarsler, for å kontrollere at de er koblet til det ekte iCloud-nettstedet.

Safari

Når du er koblet til det ekte iCloud-nettstedet i Safari, vil du se et grønt låssymbol på verktøylinjen ved siden av Apple Inc. Velg låssymbolet for å se en melding som sier «Safari bruker en kryptert forbindelse til www.icloud.com.» Det indikerer at forbindelsen er sikker og at du kan logge deg på slik du pleier.

Hvis du er koblet til et nettsted som ikke er sikkert, vil du få en melding sier «Safari kan ikke verifisere identiteten til nettsiden». Hvis du får denne meldingen, må du ikke fortsette eller forsøke å logge deg på.

Chrome

Når du er koblet til det ekte iCloud-nettstedet i Chrome, vil du se et grønt låssymbol på verktøylinjen ved siden av Apple Inc. Velg låssymbolet for å se en melding som bekrefter at identiteten til nettstedet har blitt verifisert.

Hvis du kobler til et nettsted som ikke er sikkert, vil du få en melding som sier «Tilkoblingen er ikke privat». Hvis du får denne meldingen, må du ikke fortsette eller forsøke å logge deg på.

Firefox

Når du er koblet til det ekte iCloud-nettstedet i Firefox, vil du se et grønt låssymbol på verktøylinjen ved siden av Apple Inc. Velg låssymbolet for å se en melding som bekrefter at forbindelsen til nettstedet er sikker.

Hvis du kobler til et nettsted som ikke er sikkert, vil du få en melding som sier «Tilkoblingen er ikke pålitelig». Hvis du får denne meldingen, må du ikke fortsette eller forsøke å logge deg på.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.