Hvis du ikke kan sende bilder fra iPhoto

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har problemer med å sende bilder med e-post direkte fra iPhoto.

Når du prøver å sende bilder med e-post direkte fra iPhoto, kan du få en melding som sier «Serveren gjenkjente ikke kombinasjonen av brukernavn/passord» eller «Serveren svarte ikke». Det kan også hende at iPhoto viser «sender»-vinduet frem til du avbryter e-postmeldingen.

Endre innstillingene for e-post

• Du kan kanskje konfigurere iPhoto manuelt med e-postleverandørens innstillinger ved å velge Annet i skjermbildet for kontooppsett. Prøv dette i stedet for å velge alternativet som gjelder for e-postleverandøren din.
  • Noen leverandører av e-posttjenester tillater at du slår på tilgang til apper som iPhoto via kontoinnstillingene. Kontroller kontoinnstillingene dine eller kontakt leverandøren av e-posttjenester for å kontrollere at de tillater e-post fra iPhoto.
  • Hvis du har slått på totrinnsverifisering (kalles noen ganger todelt godkjenning) som et ekstra sikkerhetstiltak, må du kanskje opprette et appspesifikt passord for at iPhoto skal kunne sende e-post. Ta kontakt med leverandøren av e-posttjenestene for å få mer informasjon.

Bruke Mail

Hvis problemet vedvarer etter endring av innstillingene, kontrollerer du om kontoinnstillingene for Mail stemmer med innstillingene som er oppført i oppslagsverktøyet for mail-innstillinger.

Du kan også endre standardprogram for e-post i iPhoto til Mail-appen:

1. Åpne iPhoto.
  2. Velg iPhoto > Valg.
  3. Velg Generelt-fanen.
  4. Velg Mail fra lokalmenyen «Send e-post med bilder via».