Bruke AirDrop på Mac

Med AirDrop kan du sende dokumenter, bilder, videoer, nettsteder, kartposisjoner med mer trådløst til en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac i nærheten.

Del innhold med AirDrop

Del innhold fra Finder:

1. Velg Gå > AirDrop fra menylinjen i Finder. Eller velg AirDrop i sidepanelet i et Finder-vindu.
  2. AirDrop-vinduet viser AirDrop-brukere i nærheten. Bare dra ett eller flere dokumenter, bilder eller andre filer til mottakeren som vises i vinduet.

Eller bruk Del-funksjonen:

1. Åpne filen du vil sende, og klikk deretter på Del Del-knapp i programmet. Eller Kontroll-klikk på filen i Finder og velg Del fra snarveismenyen.
  2. Del-menyen viser flere delingsalternativer. Velg AirDrop.
  3. Velg en mottaker fra AirDrop-arket. Når du har godtatt og filen er sendt, klikker du på Ferdig.

Du kan også dele innhold fra iPhone, iPad eller iPod touch.

Motta innhold med AirDrop

Når noen andre i nærheten prøver å sende deg innhold med AirDrop, kan du velge å avslå eller godta forespørselen deres. Du ser denne forespørselen enten i AirDrop-vinduet eller som en varsling:

Innholdet du mottar på Macen, lagres i Nedlastinger-mappen.

Hvis du ikke kan se den andre enheten i AirDrop

Hvis en enhet ikke vises som en AirDrop-mottaker, må du påse at begge enheter har slått på Wi-Fi og Bluetooth og at de er mindre enn 9 meter unna hverandre. Hvis dette ikke hjelper, kan du kontrollere disse innstillinger på Macen eller iOS-enheten.

På Mac:

• Velg Gå > AirDrop fra menylinjen i Finder, og kontroller deretter at AirDrop er slått på.
  • Velg innstillingen «Tillat at jeg kan bli funnet av» nederst i AirDrop-vinduet. Når AirDrop er konfigurert for å motta innhold fra Kun kontakter, må begge enhetene være logget på iCloud, og e-postadressen eller telefonnummeret til senderens Apple-ID må være i Kontakter-programmet på Macen.
  • Hvis Macen er fra 2012 eller eldre, klikker du på «Finner du ikke den du leter etter?» i AirDrop-vinduet eller Del-arket på Macen som sender. Klikk deretter på «Søk etter en eldre Mac».
  • Hvis Macen som mottar bruker OS X Mavericks eller eldre, må du sørge for at et AirDrop-vindu er åpnet på den Macen: Velg Gå > AirDrop fra menylinjen i Finder.
  • Påse at «Blokker alle innkommende tilkoblinger» er slått av under Sikkerhet og personvern på Macen som mottar.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

• Sjekk AirDrop-innstillingen i Kontrollsenter. Når AirDrop er konfigurert for å motta innhold fra Kun kontakter, må begge enhetene være logget på iCloud, og e-postadressen eller telefonnummeret til senderens Apple-ID må være i Kontakter-appen på iOS-enheten.
  • Påse at Delt Internett er slått av under Innstillinger > Mobilnett på iOS-enheten som mottar.

AirDrop-systemkrav

For å dele mellom en Mac og en iPhone, iPad eller iPod touch må du ha en av disse enhetene og et av disse operativsystemene:

• Mac fra 2012 eller nyere (ekskludert Mac Pro fra midten av 2012) med OS X Yosemite eller nyere
  • iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller nyere

For å dele mellom Macer må begge datamaskinene være én av disse modellene:

• MacBook Pro fra sent 2008 eller nyere, ekskludert MacBook Pro (17-tommers, sent 2008)
  • MacBook Air fra sent 2010 eller nyere
  • MacBook fra sent 2008 eller nyere, ekskludert hvit MacBook (sent 2008)
  • iMac fra tidlig 2009 eller nyere
  • Mac mini fra midten av 2010 eller nyere
  • Mac Pro fra tidlig 2009 (modell med AirPort Extreme-kort) eller midten av 2010
  • iMac Pro (alle modeller)