Bruk AirDrop på Mac

Med AirDrop kan du sende dokumenter, bilder, videoer, nettsteder, kartposisjoner med mer trådløst til en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch i nærheten.

Del innhold med AirDrop

1. Åpne filen du vil dele, og klikk deretter på Del-knappen  i appvinduet. Eller Kontroll-klikk på filen i Finder og velg Del fra snarveismenyen.
  2. Velg AirDrop fra delingsvalgene som vises.
  3. Velg en mottaker fra AirDrop-arket:
    AirDrop-ark i Finder-vinduet

Eller åpne et AirDrop-vindu, og dra filer til mottakeren:

1. Velg AirDrop i sidepanelet i et Finder-vindu. Eller velg Gå > AirDrop fra menylinjen.
  2. AirDrop-vinduet viser AirDrop-brukere i nærheten. Dra ett eller flere dokumenter, bilder eller andre filer til mottakeren som vises i vinduet.
    AirDrop-vindu i Finder

Du kan også dele innhold fra iPhone, iPad eller iPod touch.

Motta innhold med AirDrop

Når noen i nærheten prøver å sende deg filer med AirDrop, ser du forespørselen deres som en varsling, eller som en melding i AirDrop-vinduet. Klikk på Godta for å lagre filene i Nedlastinger-mappen.

AirDrop-varsel

Hvis du ikke kan se den andre enheten i AirDrop

Sørg for at enhetene dine oppfyller disse kravene:

• Begge enhetene er innenfor 9 meter fra hverandre og har Wi-Fi og Bluetooth slått på.
  • Hver Mac ble introdusert i 2012 eller senere (unntatt Mac Pro fra 2012) og bruker OS X Yosemite eller nyere. Velg Apple-menyen  > Om denne maskinen for å finne ut dette.
  • Hver iPhone, iPad eller iPod touch bruker iOS 7 eller nyere, med Delt internett slått av.

Sørg for at enhetene dine kan motta AirDrop-forespørsler:

• Velg Gå > AirDrop fra menylinjen i Finder, og velg deretter innstillingen «Tillat at jeg kan bli funnet av» i AirDrop-vinduet. iPhone, iPad og iPod touch har en lignende innstilling. Når AirDrop er konfigurert for å motta innhold fra Kun kontakter, må begge enhetene være logget på iCloud, og e-postadressen eller telefonnummeret til senderens Apple-ID må være i Kontakter-appen på enheten som mottar.
    Alternativet Kun kontakter er tilgjengelig på enheter som støtter iOS 10 og nyere versjoner, iPadOS og macOS Sierra 10.12 og nyere versjoner. Hvis AirDrop er satt til Kun kontakter på en enhet med en tidligere programvareversjon, kan du endre alternativet til Alle mens du bruker AirDrop, og deretter endre det tilbake når du ikke bruker funksjonen.
  • Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Sikkerhet og personvern. Klikk på Brannmur-fanen, og klikk deretter på låsen  og angi administratorpassordet når du blir bedt om det. Klikk på Brannmur-valg, og fjern deretter avmerkingen «Blokker alle innkommende tilkoblinger».