Få tilgang til iCloud Drive-filer fra iPhone og andre enheter

Bruk iCloud Drive til å administrere, vise, redigere og oppdatere filversjoner på alle enhetene dine.

Bruk iCloud Drive på iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC

Konfigurer iCloud Drive for å holde filene dine oppdaterte på alle enhetene dine.

Du kan få tilgang til filene dine fra Filer-appen når du har konfigurert iCloud Drive på en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller nyere. Med Filer-appen er det enkelt å dele dokumenter, samarbeide om prosjekter i Pages, Numbers og Keynote i sanntid og administrere alt du lagrer i iCloud Drive.

Hvis du ikke har Filer-appen på enheten din, må du oppdatere til iOS 11 eller nyere. Hvis du bruker iOS 9 eller iOS 10, kan du bruke iCloud Drive-appen.

Lagre Pages-, Numbers- og Keynote-filer automatisk i iCloud Drive

Du kan oppdatere innstillingene på iPhone, iPad eller iPod touch slik at dokumentene dine automatisk lagres til iCloud Drive, På min [enhet] eller til en tredjeparts skytjeneste.

1. Gå til Innstillinger.
  2. Der velger du å oppdatere innstillingene for Pages, Numbers eller Keynote.
  3. Trykk på Dokumentlagring.
  4. Velg hvor du vil lagre dokumentene dine automatisk.

Hvis du velger iCloud Drive, lagres endringer du utfører i Pages-, Numbers- og Keynote-filer på Mac, automatisk i iCloud Drive.

Legg til filer fra Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive

Hvis du vil ha tilgang til filer fra Mac på de andre enhetene dine, kan du legge til mappene Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive.

Administrer iCloud Drive-filer når du er frakoblet

Hvis du er frakoblet og vil ha tilgang til, redigere og lagre dokumenter i iCloud Drive, følger du disse trinnene først.

Slik får du tilgang til filer når du er frakoblet

Hvis du vil ha tilgang til filene dine når du er frakoblet, kan du åpne Filer-appen på iPhone, iPad eller iPod touch og følge disse trinnene.

Hvis du utfører endringer i filer som er lagret lokalt, mens du er frakoblet, vises ikke endringene i iCloud Drive. Last opp de oppdaterte versjonene av filene dine til iCloud Drive når du er tilkoblet igjen.

Last opp filer til iCloud Drive for å lagre endringene du utførte da du var frakoblet

Du kan laste opp filer til iCloud Drive fra en Mac eller PC på en av følgende måter:

• Dra filene fra skrivebordet eller et mappevindu på datamaskinen din til iCloud Drive-vinduet. Du kan også dra filene til et mappesymbol i iCloud Drive-vinduet. Hvis du drar til et mappesymbol, utheves det for å bekrefte at objektet du drar, legges i den mappen.
  • Klikk på iCloud Drive-opplastingsknappen på iCloud Drive-verktøylinjen. Velg filene du vil laste opp, og klikk på Velg.

Hvis du ikke har nok plass i iCloud til opplastingene, kan du oppgradere iCloud-lagringsplassen eller administrere iCloud-lagringsplassen for å få mer plass.

Når endringene i filene lastes opp til iCloud

Tiden det tar å laste opp endringene til iCloud, avhenger av hvilken app du bruker. Pages, Numbers og Keynote laster regelmessig opp filer til iCloud, slik at du ikke mister endringene dine. Andre apper laster opp filene til iCloud først etter at du har arkivert dem i iCloud Drive-mappen. Hvis du vil vise de arkiverte filene på en Mac, går du til Finder > iCloud Drive. Gå til Filer-appen på iPhone, iPad eller iPod touch. På en PC med iCloud for Windows, går du til Filutforsker > iCloud Drive.

Hvis du fremdeles ikke ser de nyeste endringene, eller hvis du ser et «endring pågår»-symbol eller iCloud-symbolet i varslingsområdet (systemstatusfeltet), kan du prøve å lagre et nytt dokument i iCloud Drive-mappen. Sjekk deretter iCloud Drive-mappen for å se om endringene vises.

Her finner du filer du mangler

Når du slår på iCloud Drive, flyttes alle dokumenter som du allerede lagrer i iCloud automatisk til iCloud Drive. Du kan se alle filene dine på iCloud.com, i Filer-appen på iOS 11 og nyere, i Pages-, Numbers- og Keynote-appene, eller i iCloud Drive-appen på iOS 10 og iOS 9.

Hvis du ikke finner filene dine her, må du konfigurere iCloud Drive på alle enhetene dine.

Hvis du trenger tilgang til en fil du har slettet innen de siste 30 dagene, kan du få den tilbake fra Nylig slettet-mappen i Filer-appen, eller på iCloud.com.

Hvis filene dine ikke oppdateres i iCloud Drive

Kontroller følgende først:

Hvis du har prøvd disse trinnene og filene dine fremdeles ikke lastes opp til iCloud, forblir du pålogget iCloud og lagrer de oppdaterte filene til en annen mappe på Macen eller PC-en. Deretter kontakter du Apple-kundestøtte for å få mer hjelp.

Slik løser du en Løs konflikt-melding

Hvis du får en Løs konflikt-melding når du åpner en fil, må du velge hvilken versjon av dokumentet du vil lagre. Velg deretter Behold for å oppdatere filen i iCloud. Denne meldingen betyr at filen har blitt oppdatert på en annen enhet eller på iCloud.com siden sist du var logget på iCloud.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.