Hva slags innhold kan jeg dele med familien ved bruk av deling av kjøp?

Deling av kjøp er en funksjon i Familiedeling som lar familiemedlemmer dele kvalifiserte sanger, album, filmer, TV-programmer, bøker og apper med alle andre i familien.

Hva du kan dele

Du kan dele det meste av innhold du kjøper ved bruk av Apple-ID-en din. Du kan dele:

• Musikk, filmer og TV-programmer fra iTunes Store.
  • Bøker fra iBooks Store.
  • De fleste apper fra App Store.

Tilgjengeligheten av iTunes-innhold er avhengig av landet eller regionen.

Hvis du skal dele apper, må du ha iOS 8 eller nyere eller OS X Yosemite eller nyere. For å få mest mulig ut av Familiedeling må du oppdatere iPhone, iPad eller iPod touch til iOS 11 eller nyere og oppdatere Mac-maskinen til macOS High Sierra eller nyere.

Hva du ikke kan dele

• Sanger som er lagt til i iTunes Match og ikke er kjøpt fra iTunes Store.
  • Individuelle eller studentbaserte Apple Music-medlemskap og andre abonnementer, som tidsskrifter og aviser.
  • Kjøp i app.
  • Artikler som ikke lenger er tilgjengelig i iTunes Store.
  • Artikler som du eller et annet medlem i familiegruppen har skjult. Finn ut mer om skjulte kjøp.
  • Noen apper fra App Store. Finn ut om en app kan deles.

Hvis du bruker Apple TV, får du ikke tilgang til delt musikk.

App Store

Sjekk alle apper:

1. Åpne App Store på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Finn appen du vil dele.
  3. Rull ned til Støtter-delen.
  4. Hvis du kan dele appen, ser du Familiedeling oppført.

Sjekk apper som er kjøpt tidligere:

1. Åpne App Store på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Trykk på Oppdateringer > Kjøpt > Mine kjøp.
  3. Hvis du ikke kan dele en app, vil det stå Kan ikke deles ved siden av navnet.

Mac App Store

Sjekk alle apper:

1. Åpne Mac App Store.
  2. Finn appen du vil dele. Se etter Familiedeling under Informasjon i høyre sidepanel.
  3. Hvis du kan dele appen, vil det stå Ja til høyre for Familiedeling.

Sjekk apper som er kjøpt tidligere:

1. Åpne Mac App Store.
  2. Klikk på Kjøp.
  3. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID-en din og passordet ditt.
  4. Hvis du ikke kan dele en app, vil det stå Kan ikke deles ved siden av navnet.

Les mer

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud og iTunes. Med Familiedeling er det lett for opptil seks familiemedlemmer å dele iTunes-, iBooks- og App Store-kjøp, et familiemedlemskap i Apple Music og lagringsabonnement på iCloud. Familien din kan også dele bilder, kalendere og påminnelser. Dere kan til og med finne hverandres savnede enheter.

Musikk, filmer, TV-programmer og bøker kan lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. iOS 8 og nyere og OS X Yosemite og nyere kreves for å konfigurere og bli med i en Familiedeling-gruppe. Men vi anbefaler at du oppdaterer til iOS 11 og macOS High Sierra eller nyere. Ikke alt innhold er kvalifisert for Familiedeling. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.

Hvis noen av familiemedlemmene har fått innholdet sitt via en Apple-ID for studenter, vil ikke dette være inkludert i deres delte kjøp. Dette inkluderer apper og annet innhold som er distribuert gjennom skolen.