iOS: Om diagnostikkfunksjonalitet

iOS tilbyr følgende diagnostikkfunksjonalitet for å hjelpe IT-avdelinger i bedrifter, utviklere og AppleCare med å løse problemer.

Hver av disse diagnostikkfunksjonene krever at brukeren har låst opp enheten og godtatt å godkjenne en annen datamaskin. Alle data som overføres mellom iOS-enheten og den godkjente datamaskinen, krypteres med nøkler som ikke deles med Apple. For brukere som har aktivert iTunes Wi-Fi-synkronisering på en godkjent datamaskin, kan disse tjenestene også brukes trådløst av den datamaskinen.

1. com.apple.mobile.pcapd

pcapd støtter diagnostikkpakkefangst fra en iOS-enhet til en godkjent datamaskin. Dette er nyttig for å løse og diagnostisere problemer med apper på enheten og VPN-forbindelser i bedriften. I iOS 8 og nyere er denne funksjonaliteten begrenset til USB-grensesnittet og kan ikke lenger brukes via Wi-Fi. Du finner mer informasjon på developer.apple.com/library/ios/qa/qa1176.

2. com.apple.mobile.file_relay

file_relay støtter begrenset kopiering av diagnostikkdata fra en enhet. Denne tjenesten er separat fra brukergenererte sikkerhetskopier, og har ikke tilgang til alle data på enheten og respekterer databeskyttelse i iOS. Apples teknikere bruker file_relay på interne enheter til å kvalifisere kundekonfigurasjoner. AppleCare kan også, med samtykke fra brukeren, bruke dette verktøyet til å innhente relevante diagnostikkdata fra brukernes enheter. I iOS 8 og nyere krever denne funksjonaliteten tilleggskonfigurasjon før bruk.

3. com.apple.mobile.house_arrest

house_arrest brukes av iTunes til å overføre dokumenter til og fra en iOS-enhet for apper som støtter denne funksjonaliteten. Dette brukes også av Xcode for å hjelpe med overføring av testdata til en enhet mens en app er under utvikling.

Tilleggsinformasjon:

iOS: Varselet «Vil du godkjenne maskinen»
iOS: Synkronisere data med iTunes