Få hjelp med Spør om kjøp

Hvis du ber familieorganisatoren om å kjøpe noe og deretter ser «Kan ikke be om tillatelse», må du sjekke enheten og innstillingene på den.

Når Spør om kjøp er slått på, og du spør organisatoren av familiegruppen om å godkjenne et kjøp i iTunes Store, kan det hende du ser «Kan ikke be om tillatelse. Du kan ikke be om tillatelse siden du er logget på med iCloud- og iTunes-kontoer som ikke er knyttet til hverandre».

Når du ser denne meldingen, må du sjekke hvilken Apple-ID du er logget på med og Familiedeling-innstillingene dine. Sørg for at du bruker en støttet enhet.

Kontroller Apple-ID-en du bruker i iTunes Store

Sørg for at du er logget på iTunes Store med samme Apple-ID som du valgte for deling av innhold med familien. Finn ut hvordan du bruker din egen Apple-ID for Familiedeling.

Innstillinger for iTunes og App Store på iPhone

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling, og trykk på navnet ditt. I iOS 10.2 eller eldre går du til Innstillinger > iCloud > Familie, og deretter trykker du på navnet ditt.
  2. Merk deg hvilken Apple-ID du bruker.
  3. Gå tilbake til Innstillinger.
  4. Trykk på [navnet ditt] > iTunes og App Store. På iOS 10.2 eller eldre trykker du på iTunes og App Store.
  5. Sørg for at du bruker samme Apple-ID.

På Mac

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud > Administrer familie > [navnet ditt].
  3. Noter hvilken Apple-ID du bruker til for familiekjøp.
  4. Åpne iTunes. Velg Konto fra menylinjen øverst på dataskjermen.
  5. Påse at du bruker samme Apple-ID.

På Apple TV

1. Gå til Innstillinger > Kontoer > iCloud fra Hjem-skjermen.
  2. Velg navnet ditt. Merk deg Apple-ID-en.
  3. Klikk på menyknappen på Apple TV-fjernkontrollen for å gå tilbake til Kontoer-skjermen.
  4. Velg iTunes og App Store.
  5. Sørg for at du bruker samme Apple-ID.

Se gjennom innstillingene for Familiedeling

Påse at du bruker samme Apple-ID overalt der du logger på, inkludert Familiedeling. Du kan gå til Innstillinger eller Systemvalg for å se om du er logget på med riktig konto.

Kontoen til et familiemedlem på iPhone

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på iCloud > Familie.
  3. Trykk på navnet ditt.

På Mac

1. Gå til Apple-menyen > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud, og klikk deretter på Administrer familie.
  3. Klikk på navnet ditt.

Sørg for at du bruker en støttet enhet

Du må ha iOS 8 eller nyere på iPhone, iPad eller iPod touch og OS X Yosemite eller nyere på Mac for å konfigurere eller bli med i en Familiedeling-gruppe. Når du prøver å kjøpe noe på en enhet som ikke støttes, blir du likevel spurt om å be om tillatelse. Du vil imidlertid ikke få noe varsel når familieorganisatoren godkjenner eller avviser forespørselen. Hvis familieorganisatoren foretar kjøpet og innholdet ikke lastes ned automatisk, kan du trykke på prisen igjen for å laste ned varen.

Les mer

Du kan ikke kjøpe iTunes Match, iTunes-gaver eller donasjoner hvis Spør om kjøp er slått på for kontoen din.

Familiedeling krever at en personlig Apple-ID er logget på iCloud og iTunes. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og det kan ikke lastes ned. Hvis Spør om kjøp er slått på for Apple-ID-en din, men du laster ned innhold fra et familiemedlems tidligere kjøp, ser du ikke meldingen fra Spør om kjøp. Hvis du løser inn en produktkode, får du heller ikke meldingen fra Spør om kjøp.