Om Systeminformasjon på Mac

Bruk Systeminformasjon-programmet for å se en oppsummering av informasjon om Mac-maskinvare, -programvare og -nettverk.

Systeminformasjon viser detaljerte spesifikasjoner og annen informasjon om maskinvare og programvare på Mac-maskinen, inkludert nettverket og eksterne enheter. I noen versjoner av OS X kalles dette programmet Systemprofil.

Velg Apple-menyen () > Om denne maskinen for å få en oversikt over Mac-maskinen, inkludert Mac-modell, prosessor, minne, serienummer og versjon av macOS. For å se flere detaljer fra Systeminformasjon, kan du klikke på Systemrapport-knappen.

For å åpne Systeminformasjon direkte, holder du nede Tilvalg-tasten og velger Apple-menyen () > Systeminformasjon. Du kan også bruke Spotlight til å finne Systeminformasjon, eller åpne det fra Verktøy-mappen i Programmer-mappen.

Systeminformasjon åpnes med en systemrapport for Mac-maskinen:

Velg objekter i sidepanelet for å se informasjon om hver av de. Maskinvare-delen viser for eksempel Mac-serienummer, Minne-delen viser hvor mye RAM som er installert i hver minneplass, og Programvare-delen viser hvilken startdisk (startvolum) Mac-maskinen bruker. Du kan bruke Nettverk-delen og Nettverksverktøy for å finne ut mer om nettverket ditt.

For å få Systeminformasjon til å lese opp serienummeret ditt høyt, velger du Fil > Uttal serienummer.

For å lagre en kopi av systemrapporten, velger du Fil > Arkiver.

For å finne ut mer om Systeminformasjon, velger du Hjelp > Hjelp for Systeminformasjon.