Distribuere innhold til brukere med voluminnkjøpsprogrammet (VPP)

Finn ut hvordan du distribuerer apper og bøker som er kjøpt gjennom voluminnkjøpsprogrammet (VPP).

Når du kjøper innhold fra VPP-butikken for skolen eller bedriften din, kan du distribuere kjøpene direkte til brukerne på én av tre måter: Brukertilordning*, Enhetstilordning* eller innløsningskoder.

* Brukertilordning og Enhetstilordning er to typer lisensadministrering.

Lisensadministrering
Innløsingskoder
Brukertilordning Enhetstilordning
Krav
  • iOS 7 eller nyere
  • OS X Mavericks (versjon 10.9) eller nyere
  • iOS 9 eller nyere
  • OS X El Capitan (versjon 10.11) eller nyere
Ikke relevant
Distribusjon av gratisapper†
Distribusjon av betalte apper
Distribusjon av gratis bøker
Distribusjon av betalte bøker
Mobile Device Management (MDM) brukt for distribusjon††
Hvis apper tilbakekalles eller tilordnes på nytt, beholder organisasjonen eierskap
Apple-ID kreves ikke for å få tilgang til apper
Innhold er tilgjengelig på tvers av flere enheter i kjøpshistorikken
Innhold er tilgjengelig via Familiedeling
Sluttbrukere kan foreta og gjenopprette kjøp i app†††

† Gratisapper er bare tilgjengelig som innløsningskoder for tilpassede B2B-apper.

†† Noen MDM-er kan støtte lisensadministrering og/eller innløsningskoder. Kontakt MDM-leverandøren for mer informasjon om kravene.

††† Selv om kjøp i app ikke støttes som frittstående innhold som kan kjøpes og distribueres med VPP, kan sluttbrukere foreta og gjenopprette kjøp i app fra VPP-tilordnede apper, så lenge disse appene ikke er tilordnet enheten.

Hvis du vil bytte fra innløsningskoder til lisensadministrering

Les om hvordan du går over til lisensadministrering hvis du nå bruker innløsningskoder og ønsker å bruke lisensadministrering.

Hvis de nye VPP-kjøpene dine ikke vises for tilordning i MDM-løsningen

VPP-serverkjennetegn er gyldige i ett kalenderår etter den første nedlastingen. Før året er omme, må du gå til Kontooversikt-delen i VPP Store for å få et nytt kjennetegn. Du må også utføre disse trinnene hvis du må endre passord.

Hvis du vil bruke lisensadministrering, men ikke har en MDM-løsning

Apple tilbyr Apple Configurator 2 og Profile Manager.* Det er også mange alternativer fra tredjeparter, avhengig av hva organisasjonen din har behov for

Hvis du vil ha mer informasjon om lisensadministrering, kan du gå til:

• Lisensadministrering for utdanning

• Lisensadministrering for bedrifter

Noen apper og bøker kan være utilgjengelige, avhengig av land eller region og om utvikleren har tillatt det. Se tilgjengelighet for programmer og innhold.

* Som en del av macOS Server.