Distribuere innhold med Apper og bøker i Apple School Manager og Apple Business Manager

Finn ut hvordan du distribuerer apper og bøker i Apper og bøker-delen i Apple School Manager og Apple Business Manager.

Når du kjøper innhold til skolen eller bedriften din i Apper og bøker, kan du distribuere kjøpene direkte til brukerne på én av tre måter: Brukertilordning*, Enhetstilordning* eller innløsningskoder.

* Brukertilordning og Enhetstilordning er to typer lisensadministrering.

Lisensadministrering
Innløsingskoder
Brukertilordning Enhetstilordning
Krav
  • iOS 7 eller nyere
  • OS X Mavericks (versjon 10.9) eller nyere
  • iOS 9 eller nyere
  • OS X El Capitan (versjon 10.11) eller nyere
  • tvOS 12
Ikke relevant
Distribusjon av gratisapper
Distribusjon av betalte apper
Distribusjon av B2B-apper (kun Apple Business Manager)
Distribusjon av gratis bøker
Distribusjon av betalte bøker
Mobile Device Management (MDM) brukt for distribusjon
Hvis apper tilbakekalles eller tilordnes på nytt, beholder organisasjonen eierskap
Apple-ID kreves ikke for å få tilgang til apper
Innhold er tilgjengelig på tvers av flere enheter i kjøpshistorikken
Innhold tilgjengelig via familiedeling
Sluttbrukere kan foreta og gjenopprette kjøp i app††

† Noen MDM-er kan støtte lisensadministrering og/eller innløsningskoder. Kontakt MDM-leverandøren for mer informasjon om kravene.

†† Selv om kjøp i app ikke støttes som frittstående innhold som kan kjøpes og distribueres med Apper og bøker, kan sluttbrukere foreta og gjenopprette kjøp i app fra Apper og bøker-tilordnede apper, så lenge disse appene ikke er tilordnet enheten.

Hvis du vil bytte fra innløsningskoder til lisensadministrering

Finn ut hvordan du går over til lisensadministrering hvis du for øyeblikket bruker innløsningskoder og ønsker å bruke lisensadministrering.

Hvis de nye Apper og bøker-kjøpene dine ikke vises for tilordning i MDM-løsningen

Apper og bøker-tjenerkjennetegn er gyldige i ett kalenderår etter den første nedlastingen. Før året er omme, må du gå til Kontooversikt-delen i Apper og bøker-nettbutikken for å få et nytt kjennetegn. Du må også utføre disse trinnene hvis du må endre passord.

Hvis du vil bruke lisensadministrering, men ikke har en MDM-løsning

Apple tilbyr Apple Configurator 2 og Profile Manager.* Det finnes også mange alternativer fra tredjeparter, avhengig av hva organisasjonen din har behov for

Hvis du vil ha mer informasjon om lisensadministrering, kan du gå til:

• Administrere enheter for utdanning

• Administrere enheter for bedrifter

Noen apper og bøker kan være utilgjengelige, avhengig av land eller region og om utvikleren har tillatt det. Se tilgjengelighet for programmer og innhold.

* Som en del av macOS Server.