Om nye iWork for Mac: Funksjoner og kompatibilitet

Les om nye iWork for Mac.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

De nye iWork-programmene – Pages, Numbers og Keynote – ble lansert for Mac 22. oktober 2013. Disse programmene er omskrevet fra grunnen av for å være fullt 64-bits og støtte et enhetlig filformat mellom OS X- og iOS 7-versjoner, samt iWork for iCloud beta.

Disse programmene har en helt ny design med et intelligent formatpanel og mange nye funksjoner, som enkle måter å dele dokumenter på, Apple-utformede stiler for objekter, interaktive diagrammer, nye maler og nye animasjoner i Keynote.

På grunn av omskrivingen av disse programmene var enkelte funksjoner fra iWork ’09 ikke tilgjengelige i den første utgivelsen. Vi har gjeninnført noen av disse funksjonene og vil fortsette med å legge til helt nye funksjoner fortløpende.

Noen funksjoner som er gjeninnført i iWork for Mac

Pages

• Tilpass verktøylinje (introdusert i Pages 5.0.1)
  • Vertikal linjal (introdusert i Pages 5.1)
  • Forbedrede justeringslinjer (introdusert i Pages 5.0.1 og 5.1)
  • Forbedret objektplassering (introdusert i Pages 5.2)
  • Import av celler med bilder (introdusert i Pages 5.2)
  • Forbedret ordtelling (introdusert i Pages 5.1)
  • Tastatursnarveier for stiler (introdusert i Pages 5.1)
  • Håndtere sider og avsnitt fra miniatyrvisningen (introdusert i Pages 5.2)

Numbers

• Tilpass verktøylinje (introdusert i Numbers 3.0.1)
  • Forbedringer av zoom og vindusplassering (introdusert i Numbers 3.0.1)
  • Sortering av flere kolonner og område (introdusert i Numbers 3.1)
  • Automatisk utfylling av tekst i celler (introdusert i Numbers 3.1)
  • Sideoverskrifter og -bunntekst (introdusert i Numbers 3.2)
  • Forbedret AppleScript-støtte (introdusert i Numbers 3.1)

Keynote

• Tilpass verktøylinje (introdusert i Keynote 6.0.1)
  • Gjenoppretting av gamle overganger og bygg (introdusert i Keynote 6.0.1 og 6.1)
    • Overganger som er inkludert i 6.0.1: Persienner, Fargeplan, Konfetti, Perspektiv, Drei, Feiende
    • Bygg som er inkludert i 6.0.1: Persienner, Fly inn, Fly ut, Kretsende, Drei, Skaler stor, Feiende
    • Overganger som er inkludert i 6.1: Dråpe, Rutenett
  • Forbedret presentatørskjerm (introdusert i Keynote 6.1 og 6.2)
  • Forbedret AppleScript-støtte (introdusert i Keynote 6.2)

I mellomtiden kan du fortsatt bruke disse funksjonene ved hjelp av de tidligere versjonene av iWork-programmene som forblir installert på Mac-maskinen. Du finner de forrige versjonene i Programmer > iWork ’09.

Arbeide med dokumenter som er opprettet i tidligere iWork for Mac-programmer

I Pages 5.0.1 eller nyere, Numbers 3.0.1 eller nyere og Keynote 6.0.1 eller nyere vises en dialog som dette når du arkiverer eller redigerer et iWork '09-dokument:

Hvis du ønsker mer informasjon om denne dialogen og funksjonen til hver enkelt knapp, kan du lese Importere og eksportere iWork '09-dokumenter.

Les mer

Tilleggsinformasjon

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.