iMovie (2013): Oppdatere prosjekter og hendelser fra tidligere versjoner av iMovie

Les om hvordan du kan oppdatere prosjekter og hendelser som er opprettet med tidligere versjoner av iMovie, slik at de fungerer med iMovie (2013).

Når du åpner iMovie (versjon 10.0 eller nyere) første gang, vises dialogruten nedenfor med spørsmålet «Vil du oppdatere prosjektene og hendelsene dine?»

Slik oppdaterer du senere

Hvis du velger Oppdater senere, kan du oppdatere prosjekter og hendelser ved å følge framgangsmåten nedenfor.

1. Åpne iMovie.
  2. Velg Arkiv > Oppdater prosjekter og hendelser fra menylinjen.
  3. Klikk på Oppdater i dialogruten som åpnes.

Slik oppdaterer du prosjekter og hendelser på eksterne stasjoner

1. Kontroller at mappene iMovie-prosjekter og iMovie-hendelser er arkivert på øverste nivå på stasjonen.
  2. Åpne iMovie.
  3. Velg  Arkiv > Oppdater prosjekter og hendelser.

Hvis oppdateringen avbrytes eller bruker lang tid

Enkelte bruker har oppdaget pålitelighetsproblemer ved oppdatering av prosjekter og hendelser med iMovie-versjon 10.0. I disse tilfellene virket det som iMovie sluttet å reagere eller uventet ble avsluttet. Disse problemene er løst i iMovie-versjon 10.0.1.

Kontroller at den nyeste iMovie-oppdateringen er installert før du oppdaterer prosjekter og hendelser.

1. Åpne Mac App Store.
  2. Klikk på Oppdateringer-fanen.
  3. Klikk på Oppdater alle eller Oppdater-knappen som vises ved siden av iMovie.

Når du har kontrollert at du har den nyeste versjonen av iMovie, kan du oppdatere prosjekter og hendelser ved å følge framgangsmåten nedenfor.

1. Klikk på Gå-menyen i Finder, og velg Hjem.
  2. Åpne Filmer-mappen.
  3. Flytt filen iMovie-bibliotek til papirkurven.
    Merk: Hvis du har importert innhold eller opprettet prosjekter med iMovie versjon 10.0, må du ikke slette denne filen.
  4. I mappene iMovie-prosjekter og iMovie-hendelser finner du en fil med navnet UpdatedtoiMovie10. Flytte denne filen til papirkurven fra begge mappene.
  5. Åpne iMovie.
  6. Velg Arkiv > Oppdater prosjekter og hendelser.

iMovie oppdaterer prosjektene og hendelsene dine. Du kan gjenta disse trinnene for prosjekter og hendelser som er lagret på eksterne stasjoner.

Etter at prosjektene og hendelsene er oppdatert, plasseres de i et nytt bibliotek som du kan se i iMovie-sidefeltet.

• Hver hendelse er markert med en stjerne.
  • De oppdaterte prosjektene er i hendelsen for oppdaterte prosjekter.
  • Hvis du tidligere har delt eller ferdigstilt noen av disse prosjektene, vises disse videofilene i hendelsen for ferdigstilte filmer.

I Finder opprettes filen iMovie-bibliotek ved siden av de originale mappene iMovie-prosjekter og iMovie-hendelser.

Disse mappene vil fortsatt fungere med tidligere versjoner av iMovie, men du kan slette dem hvis du ikke lenger vil arbeide med dem. Hvis du vil lære mer, kan du gå til Fjerne gamle biblioteker etter oppdatering.