Om sikkerhetsinnholdet i iTunes 11.1.4

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i iTunes 11.1.4.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Du finner mer informasjon om PGP-nøkkelen fra Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen fra Apple Product Security.

Der det er mulig, brukes CVE-ID-er som henvisning til svakhetene, slik at man kan finne mer informasjon.

Hvis du vil lese mer om sikkerhetsoppdateringer, kan du se «Apple sikkerhetsoppdateringer».

iTunes 11.1.4

• iTunes

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.6.8 eller nyere, Windows 8, Windows 7, Vista og XP SP2 eller nyere

Virkning: En angriper med en privilegert nettverksplassering kan styre innholdet i vinduet med iTunes-opplæringer

Beskrivelse: Innholdet i vinduet med iTunes-opplæringer hentes fra nettverket via en ubeskyttet HTTP-forbindelse. En angriper med en privilegert nettverksplassering kan injisere tilfeldig innhold. Dette problemet ble løst ved å bruke en kryptert HTTPS-forbindelse til å hente opplæringer.

CVE-ID

CVE-2014-1242: Apple

• iTunes

Tilgjengelig for: Windows 8, Windows 7, Vista og XP SP2 eller nyere

Virkning: Visning av en skadelig filmfil kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var et problem med ikke initialisert hukommelsestilgang i håndteringen av tekstspor. Dette problemet ble løst ved ekstra validering av tekstspor.

CVE-ID

CVE-2013-1024 : Richard Kuo og Billy Suguitan fra Triemt Corporation

• iTunes

Tilgjengelig for: Windows 8, Windows 7, Vista og XP SP2 eller nyere

Virkning: Ved navigering i iTunes på iTunes Store kan en angriper underveis føre til at et program avsluttes uventet eller kjører vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er flere problemer med ødelagt hukommelse i WebKit. Disse problemene ble løst gjennom forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-ID

CVE-2013-1037 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-1038 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-1039: own-hero Research som arbeider med iDefense VCP

CVE-2013-1040 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-1041 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-1042 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-1043 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-1044: Apple

CVE-2013-1045 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-1046 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-1047: miaubiz

CVE-2013-2842: Cyril Cattiaux

CVE-2013-5125 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-5126: Apple

CVE-2013-5127 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-5128: Apple

• libxml

Tilgjengelig for: Windows 8, Windows 7, Vista og XP SP2 eller nyere

Virkning: Ved navigering i iTunes på iTunes Store kan en angriper underveis føre til at et program avsluttes uventet eller kjører vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er flere problemer med ødelagt hukommelse i libxml. Disse problemene ble løst ved å oppdatere libxml til versjon 2.9.0.

CVE-ID

CVE-2011-3102: Jüri Aedla

CVE-2012-0841

CVE-2012-2807: Jüri Aedla

CVE-2012-5134: Google Chrome Security Team (Jüri Aedla)

• libxslt

Tilgjengelig for: Windows 8, Windows 7, Vista og XP SP2 eller nyere

Virkning: Ved navigering i iTunes på iTunes Store kan en angriper underveis føre til at et program avsluttes uventet eller kjører vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er flere problemer med ødelagt hukommelse i libxslt. Disse problemene ble løst ved å oppdatere libxslt til versjon 1.1.28.

CVE-ID

CVE-2012-2825: Nicolas Gregoire

CVE-2012-2870: Nicolas Gregoire

CVE-2012-2871: Kai Lu fra Fortinet's FortiGuard Labs, Nicolas Gregoire

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.