OS X Mavericks: Bruke avanserte Active Directory-valg i en konfigurasjonprofil

En konfigurasjonsprofil kan brukes til å konfigurere OS X for tilkobling til et Active Directory-domene (AD).

I OS X Mavericks kan avanserte AD-valg som er tilgjengelig via Katalogverktøy eller kommandolinjeverktøyet dsconfigad, også angis ved bruk av en konfigurasjonprofil.

1. Start med en OS X Directory-entitet, opprettet i Profilhåndtering.

2. Arkiver og last ned profilen, slik at du kan redigere den manuelt.

Følgende AD-konfigurasjonsnøkler kan legges til i Directory-entiteten, av typen com.apple.DirectoryService.managed. Vær oppmerksom på at noen innstillinger bare vil bli angitt hvis den tilhørende flaggnøkkelen er satt til «true». For eksempel må ADPacketEncryptFlag være satt til «true» for at ADPacketEncrypt-nøkkelen skal kunne settes til «enable».

Nøkkel

Type

Beskrivelse

HostName

streng

Active Directory-domenet som skal tilkobles

UserName

streng

Brukernavnet til kontoen som brukes til tilkobling av domenet

Password

streng

Passordet til kontoen som brukes til tilkobling av domenet

ADOrganizationalUnit

streng

Organisasjonsenheten (OU) der det tilkoblende datamaskinobjektet blir lagt til

ADMountStyle

streng

Hjem-nettverksprotokoll som skal brukes: «afp» eller «smb»

ADCreateMobileAccountAtLoginFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADCreateMobileAccountAtLogin-nøkkelen

ADCreateMobileAccountAtLogin

boolsk

Opprett en mobil konto ved pålogging

ADWarnUserBeforeCreatingMAFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADWarnUserBeforeCreatingMA-nøkkelen

ADWarnUserBeforeCreatingMA

boolsk

Advar brukeren før en mobil konto opprettes

ADForceHomeLocalFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADForceHomeLocal-nøkkelen

ADForceHomeLocal

boolsk

Tving gjennom lokal Hjem-mappe

ADUseWindowsUNCPathFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADUseWindowsUNCPath-nøkkelen

ADUseWindowsUNCPath

boolsk

Bruk UNC-bane fra Active Directory til å utlede Hjem-plassering i nettverket

ADAllowMultiDomainAuthFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADAllowMultiDomainAuth-nøkkelen

ADAllowMultiDomainAuth

boolsk

Tillat godkjenning fra ethvert domene i skogen

ADDefaultUserShellFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADDefaultUserShell-nøkkelen

ADDefaultUserShell

streng

Standardskall for bruker, f.eks. /bin/bash

ADMapUIDAttributeFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADMapUIDAttribute-nøkkelen

ADMapUIDAttribute

streng

Tilordne UID til attributt

ADMapGIDAttributeFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADMapGIDAttribute-nøkkelen

ADMapGIDAttribute

streng

Tilordne bruker-GID til attributt

ADMapGGIDAttributeFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADMapGGIDAttributeFlag-nøkkelen

ADMapGGIDAttribute

streng

Tilordne gruppe-GID til attributt

ADPreferredDCServerFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADPreferredDCServer-nøkkelen

ADPreferredDCServer

streng

Foretrekk denne domenetjeneren

ADDomainAdminGroupListFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADDomainAdminGroupList-nøkkelen

ADDomainAdminGroupList

matrise av strenger

Tillat administrasjon av angitte Active Directory-grupper

ADNamespaceFlag

Boolsk

Aktiver eller deaktiver ADNamespace-nøkkelen

ADNamespace

streng

Angi navngivingsregler for primær brukerkonto: «forest» eller «domain», «domain» er standard

ADPacketSignFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADPacketSign-nøkkelen

ADPacketSign

streng

Pakkesignering: «allow», «disable» eller «require», «allow» er standard

ADPacketEncryptFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADPacketEncrypt-nøkkelen

ADPacketEncrypt

streng

Pakkekryptering: «allow», «disable», «require» eller «ssl», «allow» er standard

ADRestrictDDNSFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADRestrictDDNS-nøkkelen

ADRestrictDDNS

matrise av strenger

Begrens Dynamic DNS-oppdateringer til de angitte grensesnittene (f.eks. en0, en1, osv.)

ADTrustChangePassIntervalDaysFlag

boolsk

Aktiver eller deaktiver ADTrustChangePassIntervalDays-nøkkelen

ADTrustChangePassIntervalDays

tall

Hvor ofte kreves endring av datamaskinens godkjenning av kontopassord i dager, «0» er deaktivert

Hvis du vil se en prøve på avanserte Active Directory-innstillinger, kan du ta en titt på kildekoden til dette eksempelet på en konfigurasjonsprofil.

Metoder som støttes for installering av profiler med avansert Active Directory-konfigurasjonsnøkkel:

• Dobbeltklikk på filen .mobileconfig via Finder.

• Utfør /usr/bin/profiles via Terminal.

• Bruk System Image Utility og legg til handlingen «Legg til konfigurasjonsprofiler» i en egendefinert NetRestore- eller NetInstall-arbeidsflyt for oppretting av diskfiler.

Avanserte Active Directory-konfigurasjoner kan ikke distribueres direkte via Profilhåndtering.