Hvordan iOS bestemmer hvilket trådløst nettverk det skal autotilkobles

Ved automatisk tilkobling til nettverk begynner iOS med det mest foretrukne nettverket, etterfulgt av private nettverk og til slutt offentlige nettverk.

Når iOS-enheten vurderer SSID-er (service set identifiers) og finner ut hvilket nettverk den skal autotilkoble, prøver den å koble til nettverk i denne rekkefølgen:

1. Ditt «mest foretrukne» nettverk
  2. Det private nettverket du sist var koblet til
  3. Et privat nettverk
  4. Et offentlig nettverk

Offentlig nettverk er laget for generell tilgang på offentlige steder, som for eksempel hoteller, flyplasser eller kafeer. Noen andre eksempler inkluderer Hotspot 2.0, Passpoint, EAP-SIM eller Wi-Fi-tilkoblinger som leveres av noen mobiloperatører eller kabelleverandører. Private nettverk er alle andre nettverk, inkludert de som er konfigurert i hus og kontorer og Delt Internett på en iOS-enhet.

Kjente nettverk vurderes etter handlingene dine. Hvis du manuelt bytter til en SSID, får den bedre vurdering. Hvis du manuelt kobler fra en SSID, får den en lavere vurdering. «Mest foretrukne» nettverk har høyere vurderinger.

Hvis iOS finner flere nettverk etter å ha vurdert kriteriene ovenfor, prioriterer iOS SSID-er etter sikkerhetsnivå og velger en basert på følgende rekkefølge:

Nettverkskategori Nettverkssikkerhet
1 Privat EAP
2 Privat WPA
3 Privat WEP
4 Privat Usikkert/åpent
5 Offentlig HS2.0/Passpoint
6 Offentlig EAP
7 Offentlig WPA
8 Offentlig WEP
9 Offentlig Usikkert/åpent

Hvis iOS finner flere nettverk av samme kategori og sikkerhetsnivå, velges SSID-en som har sterkest RSSI (received signal strength indication). Finn ut mer om RSSI og trådløs roaming for bedrifter.

Om autotilkobling etter en omstart

Etter en omstart er iOS Wi-Fi-akkreditiver ikke tilgjengelig før etter at du låser opp enheten. iOS venter til etter at enheten er låst opp før den autotilkobler til en nettverk i nærheten.