Bruke internett-programtillegg i Safari for Mac

Før du kan bruke et programtillegg for nettleseren som du har installert og godkjent, må du kanskje slå det på i innstillingene for Safari.

Safari støtter ikke lenger de fleste programtillegg. For å laste inn nettsider raskere, spare strøm og styrke sikkerheten er Safari optimalisert for innhold som bruker nettstandarden HTML5, som gjør programtillegg unødvendig. For å forbedre og tilpasse surfeopplevelsen kan du bruke Safari-utvidelser i stedet.

Hvis du besøker det lille antallet nettsider som fortsatt krever et programtillegg for å vise bestemt innhold, kan Safari informere deg om at programtillegget mangler. Og når du har installert programtillegget, kan Safari spørre deg om hvor ofte du ønsker å bruke det, eller om du ønsker å godkjenne eller oppdatere programtillegget.

Før du kan bruke et programtillegg du har installert, må du kanskje slå det på:

1. Velg Safari > Valg fra Safari-menylinjen, og klikk deretter på Nettsteder.
    I noen tidligere versjoner av Safari må du klikke på Sikkerhet i stedet, og deretter klikker du på Programtilleggsinnstillinger.
  2. Velg programtillegget fra listen til venstre, og bruk deretter avkrysningsruten for å slå det på eller av. Når du har slått på et programtillegg, forblir det aktivt så lenge du bruker programtillegget jevnlig på en hvilken som helst nettside.
  3. Lokalmenyene til høyre slår programtillegget på eller av for bestemte nettsteder. Hvis du velger Spør, kommer Safari til å spørre deg før det gir et nettsted tillatelse til å bruke programtillegget. Lokalmenyen nederst til høyre viser standardinnstillingen som gjelder når du besøker andre nettsteder som krever programtillegget.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.