Om overskanning og underskanning på Mac, Apple TV eller andre skjermer

Finn ut hvorfor innhold ikke passer på TV-en eller projektoren og hvordan du kan endre innstillinger for overskanning og underskanning.

Overskanning

Overskanning viser til et beskåret bilde på TV-skjermen. Her er noen eksempler:

• En innstilling på TV-en zoomer inn på innholdet i en film, slik at du ikke kan se de ytterste kantene av filmen.
  • Plastikk-kantene på TV-en blokkerer noe av TV-skjermen, slik at du ikke kan se kantene av innholdet.

Underskanning

Underskanning er vanligvis tiltenkt, og det viser til svarte felter rundt en film eller et TV-program. Feltene vises fordi innholdet ble filmet med en annen proporsjon enn TV-skjermen din. Her er noen eksempler:

• Svarte felter vises ovenfor og nedenfor en film fordi den har et bredere størrelsesforhold enn TV-skjermen din.
  • Svarte felter vises til venstre og høyre for et TV-program, fordi det har et mindre størrelsesforhold enn TV-skjermen din.

Juster skjermstørrelsen

Når du ser på innhold fra en Mac-maskin eller iOS-enhet på en TV eller projektor, kan du justere skjermstørrelsen slik at den passer til TV-en eller projektoren. Du kan se etter disse innstillingene på Mac-maskinen, Apple TV eller i menyen på TV-en eller projektoren.

Juster fra menyen på Mac

Når du speiler Mac-maskinen til en TV eller projektor, går du til Systemvalg > Skjermer. Herfra kan du bruke skyveknappen til å justere innstillingene for overskanning eller underskanning.

Hvis du ser et valg for å endre skjermoppløsningen, kan du velge en som stemmer med målene på TV-en eller projektoren din. Sjekk om nødvendig manualen til TV-en eller projektoren for å finne skjermoppløsningen.

Juster fra menyen på Apple TV

Mens du bruker AirPlay til å se innhold fra en Mac eller iOS-enhet på TV-en eller projektoren, kan du justere størrelsen på bildet i Innstillinger-menyen på Apple TV.

• På Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) går du til Innstillinger > AirPlay > Underskanning av AirPlay-skjerm.
  • På Apple TV (2. eller 3. generasjon) går du til Innstillinger > Lyd og video > Juster for AirPlay-overskanning.

Juster fra menyen på TV-en eller projektoren

På noen TV-er og projektorer kan du justere overskanning eller underskanning fra en innstillingsmeny eller knapp på fjernkontrollen. Se etter en Zoom-knapp eller en meny som heter Aspect Ratio (Størrelsesforhold), presentation mode (presentasjonsmodus), computer mode (datamaskinmodus) eller en lignende innstilling på TV-en eller projektoren.

Hvis du trenger mer hjelp, kan du se i manualen som fulgte med TV-en eller projektoren, eller kontakte produsenten.